TUNIS | SOUSSE

Resan till Sousse är en av få resor där jag inte skrivit resedagbok, och nu över tio år sedan resan har jag svårt att minnas allt. Men jag ska göra ett försök. Vi bokade en sommarcharter, sammanlagt var vi 4 vänner. Ingen av oss hade varit i Tunisien innan och samtliga tyckte det lät som ett spännande resmål – jag menar, det är ju ändå Afrika. Då kändes det väldigt långt bort och jag hade inte alls rest speciellt mycket innan – och definitivt inte så långt bort som till Afrika.

SOUSSE CITY
Staden Sousse upplevde jag som en enda stor byggarbetsplats, varmt och dammigt. Inte bästa upplevelsen kanske, och det blev inte bättre av alla barn som sprang runt och sålde jasminblommor. Kan minnas doften än idag. Men det gjorde mig också illa till mods. Barn ska inte behöva jobb och framförallt inte tigga på uppdrag, vilket det utan tvekan kändes som att de här barnen gjorde. Men maten var god, det fanns många trevliga restauranger och roliga barer. Men de bästa festerna hade vi på vårt hotell med andra resenärer. Synd bara att jag inte kan minnas vad hotellet hette…

PORT EL-KANTOUI
Finare område än Sousse, mer lyxiga hotell, märkesbutiker, fin båthamn, planteringar och golfbana. Här hade man definitivt fokuserat på att hålla det rent och snyggt. Jag kan tänka mig att det är hit man åker om man gillar att segla eller golfa.

JACK SPARROW & CO
En av dagarna hoppade vi på det populära piratskeppen och åkte ut på havet med Captain Jack Sparrow och hans besättning. Där drack öl och kollade på hur sjösjuka vissa av medresenärerna blev…eller vad det mängden av alkohol månntro?

JEEP ADVENTURE
Något vi inte gjorde men som jag ångrar nu i efterhand var att vi inte åkte ut på Jeepsafari i öknen. Tydligen ska det finnas gamla kulisser från en Star Wars inspelning som blivit kvarlämnade mitt ute i ingenstans.

SERVICE BEACH NO 1
World By Tinas utmärkelse för bästa service minded beach går till stranden i Sousse, Bour Jafar Beach! Under hela veckan där tog en kille hand om oss exemplariskt, som en privat butler som fixade kall öl (fastän det inte var tillåtet med alkohol offentligt), varm pizza – ja allt vi bad om. Han var helt fantastisk och det vägde upp hela upplevelsen för i ärlighetens namn så var inte stranden så vacker.

RE-VISIT
Jag skulle definitivt vilja åka tillbaka och utforska mer av landet, utanför Sousse. Jag tror jag skulle blivit positivt överraskad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.