4 Läs mer >>


ps. you look great
eller eye see you no.6 2008

Skapad med illustrator & ritbord. Kanske skulle funka om man gör ett stort tryck på canvas med motivet. Funderar. Det som är bra är att man då kan testa olika färger, men ändå ha samma grund motiv. Kul att skapa, ändra, kladda - och se resultat. Vad som också är bra när man trycker på canvas är att man kan lägga på färg efteråt, för att få fram den "målade" känslan som gör tavlan unik. Jag har många idéer. Fast härligast är ju ändå att måla med pensel & färg på stora dukar, det går inte att jämföra med datorn.

Funderar på att lägga ut några tavlor för försäljning här på bloggen. Nästa utställning blir inte förrän i påsk, och min "målarskrubb" börjar bli svår att få plats i. Det finns lite tavlor under kategorin konst kika gärna där, flertalet av dem är redan sålda, men några finns kvar och de senaste verken har jag inte hunnit fotografera än. På gång.

colour kaos

10 Läs mer >>


Miniakvareller i vykortsformat som skapades vid lediga stunder under utställningen i somras.
Den stora tavlan (50*70), föregångaren i akryl såldes så jag bevarade minnet av den genom att göra några små.
Originalet går att se under kategorin konst.

Det var en utmärkt idé att göra små miniakvareller och sälja för en ganska billig peng för dem som inte hade råd eller plats för stora tavlor. Sålde faktiskt mängder av mina små minisar. Att använda som födelsedagskort, bokmärken, eller kanske bara ge bort till någon man tycker om. En dam köpte bild med ett hjärta för att skicka till sin dotter i Los Angeles. Då blir man glad.

eye see you x 4

18 Läs mer >>
Birdies - 08


Visar här upp vad som befinner sig på min lilla macs skrivbord. Denna illustration var den första jag gjorde med mitt ritbord, bamboo som jag fick i födelsedagspresent (eller vad det julklapp?) av söta pojkvännen. Funderar på att göra något liknande som en stor väggmålning, har bara inte funderat klart på vilken vägg den ska pryda, och när jag ska få tid att skapa.

illustration - bir...

15 Läs mer >>
Klicka på bilderna för större format!
KÖKET
1. Köksbänken.
2. Matbord (ikea), röda barstolar (jysk) & lampa (Kartell). På bordet, kanin (åhlens) vas (bolagret).
3. Kakfat (loppis) knivställ (design rafaelle lanello).VARDAGSRUMMET
1. Soffor; skinn & manchester (ikea) bord (furubord som vi betsat mörkt), easy rider tavla (gallerix), svart kristallkrona i plast (ellos).
2. Tavlor (privata) stolar (duka), vas (loppis), dekor (ellos).
3. Markör hyllor (ikea), lampa (ikea) snurrfåtölj (från mormor). I bokhyllan, urna (gustafsberg), dalahäst (jotex), Skål (ingegerd råman), Handstaty (åhlens) glasägg (ärvt).
4. Min samling favorit böcker.
SOVRUMMET
1. Kuddar & fårfäll (ikea), Tavla (privat), Vas (bolagret), blommor med lampor (indiska), kista (loppis).
2. Säng & sängbord (ikea). Sänglampor (ullared), spegel över sängen (loppis).
ENTRÉ
1. Rosa hallen. Målad med ljusrosa färg. Alla detaljer i svart gjutjärn. Klädmajor (haléns), spegel (ikea), svarta krokar (trävaruhus).
2. Trappan från entrén till första våningen. Var innan orange & mörkbrun laminat + räcken i furu - Nu ljusgrå med vita räcken.UTE
1. Stora balkongen med tak (Våning 1).
2. Lilla solbalkongen på taket (våning 2). Gungstol (ikea). Örtkruka: Rosmarin, timjan, basilika & timjan. Katterna Maja & Fluffy.

VÅNING 2
1. Stor tavla på gång, ca 2 x 1 m.
2. Min målarskrubb. För skapande & förvaring.
3. Början till kontor och tv-rum.
4. Kaotiskt rum som är på väg att bli en stor walk-in closet.

hemma hos

1 Läs mer >>
Bilder från nya fina lägenheten förväntas jag hinna lägga upp under veckan. Sommaren har gått åt till att packa upp, möblera, möblera igen och måla hall, väggar och trappa. Efter några vändor till ikea och timmar av beställningar på nätet så ser det nu riktigt beboligt ut. Den nya mörkbruna skinnsoffan gjorde susen och garderoben är fantastisk - snart när allt hänger där det ska. Kaoset är över.

Håll ut.