6 Läs mer >>

Fotot taget för två minuter sedan i macbookens photobooth. Förvandlat i photoshop, nästan som en oljemålning.

Kvällens ändrade planer. Istället för en vild party kväll bestämde jag och vännen oss för att ta det en annan kväll. Istället sitter jag just nu hos min fina mormor i hennes mysiga hus långt inne i skogen. Vi dricker vin och ska äta gott. Laxtoast med ägg, tomater och aioli och bruchettas med chevre. Luktar gott från köket.

likeapainting

9 Läs mer >>

Sitter hemma hos vännen Maria
, nyduschad och redo för dagen. Ska strax ge oss ut på en promenad runt ägorna. Huset som skymtas i slutändan av allén är en herrgård, där bor Marias pappa. Igår satt vi mest i soffan, drack vin och åt räkor. Trevlighetsfaktorn var på topp. Om ett par timmar kommer mormor och hämtar mig, vi ska åka in till staden och lördagsshoppa.

almostbluesky

16 Läs mer >>
Igår köpte jag tre läderband, ett brunt, ett blått och ett svart. Idag gjorde jag en fläta till håret av dom. Bär idag min lilla klänning som jag fyndade i Linköping för en hundring på indiska samt använder min fina fransväska för första gången. Gillar den, den är fin.

Sitter på stationen i Vara, väntar på ett tåg som ska ta mig till staden där jag växte upp - Alingsås - där ska jag spendera hela helgen hade jag tänkt. Idag blir det möte med vår marknadsgrupp, en fotoutställning om hatbrott. är också inplanerad. Senare ska jag möta upp en fin vän från högstadietiden - dricka vi och prata gamla minnen, och skapa nya. Ikväll blir det vinkväll och imorgon blir det rockkväll på hotellet, Grand. Söndagen hade jag tänkt spendera med mormor, som jag vet är en flitig läsare av min blogg , så om du ser detta så ringer jag sen=)

indianfläta

20 Läs mer >>Finaste fina Jolbi
har gjort världens coolaste porträtt av mig. Jag vill se ut så - konstant och alltid!
Tackar även för de fina kläderna hon gav mig - har en plan att försöka hitta något liknande tills på lördag då jag ska ut och dricka vin med en fin vän från förr. Like a rockstar.

Hon är så grymt duktig,  varenda bloggare borde besöka denna blogg och beundra hennes vackra illustrationer och porträtt. Tack Jolbi - kan knappt beskriva hur glad jag blev när denna fina bild ramlade ner bland mailen.

like a rockstar

14 Läs mer >>

Look of today. Befinner mig i Borås. Lånat en kollegas kontor. Jobbar sent ikväll så har tagit en liten paus nu i arbetet. Ska strax ge mig ut på en liten promenad i snöslasket. Ikväll har vi premiär, klockan 19 närmare bestämt på Regionteater Väst i Borås. Det är dansföreställningen maFiljen som ska visas upp för allmänheten för första gången för att sedan åka ut på turné i Västra Götaland. Intresserade av att läsa mer om min roliga arbetsplats och de teater- och dansföreställningar vi producerar här, följ länken så kommer ni direkt till vår webbplats. Som jag för övrigt är redaktör för.

www.regionteatervast.se

torsdagsturkos

27 Läs mer >>


Schampo Girl. 2009
Höjd 40 cm, bredd 30 cm.
Akryl på canvas.

in the shower

15 Läs mer >>


Efter jobbet i torsdags satte vi oss fyra personer i en bil för att köra upp till snön, till en liten stuga någonstans mellan Hudiksvall och Sundsvall till en liten liten by som heter Hassela. Åtta timmar senare, strax efter midnatt var vi framme och möttes av förskräckliga -25 grader. Brrrrrrrr. Men inne i stugan var det varmare.

Vaknade tidigt på fredagen, tanken var att bege oss till backen nästan direkt efter att vi fixat några saker, dock blev det lite strul, en historia som handlar om nycklar på vift. Så det blev pulka åkning och älgköttfärs istället. Tur i oturen så var backen denna dag öppen för nattliga aktiviteter, åtminstone två av backarna. Vi blev sittandes på afterskin, i väntan på att mörkret skulle infalla, beforeski för vår del. Var lite skrajsen, skulle stå på ett par skidor för första gången på tio år (bara åkt en gång innan) men det gick chockerande bra, tror alla var lika (eller mer) förvånade över detta än jag själv. Efter två åk i barnbacken var jag redo för att ge mig på en större utmaning. Roligare än jag mindes det att åka skidor! Vi åkte några timmar i mörkret sedan begav vi oss hemåt till stugan för att äta älgstek och dricka vin framför öppna spisen. Somnade dock rätt utmattade. Trötta jag somnade efter ett glas vin, älgen i magen gjorde mig trött.

Lördagen blev som vi planerat
, skidåkning hela långa dagen, testade nästan alla backarna, den svarta var jag dock inte tillräckligt modig för. Öl slank ner mellan åkningarna och efteråt blev det öl och middag i backens restaurang. Kvällen spenderades återigen i lilla stugan med öl, vin och yatzy, lyckades somna tidigt även denna kväll. Min kropp är inte van vid ansträngande aktiviteter.

Söndagen bestod av packning, städning och bilåkning. Vill åka skidor snart igen, var ju riktigt riktigt kul. Fast kallt, ovän med kyla.

skitrip-weekend

17 Läs mer >>


Var hittar du inspiration för din klädstil?
Jag vill tro att jag utgår från mig själv och det jag trivs i men självklart är det så att man blir inspirerad av omgivningen oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Det som jag vet att jag inspireras av är via media, tv-serier, skvaller- och mode tidningar, filmer exempelvis Factory Girl är en sådan film. Bloggvärlden är ett relativt nytt sätt för mig att hitta inspiration och självklart blir jag påverkad och får tips och idéer till min personliga stil. Även folk i min omgivning inspirerar mig, har två nära vänner som har lyckats hitta det där lilla extra i sina stilar som jag beundrar.

Målar du tavlor på uppdrag?
Jag har gjort det vid några tillfällen så ja, det gör jag. Dock med reservation att det kanske inte alltid blir det som beställaren önskat utan något helt annorlunda. De gånger jag gjort det så har resultatet blivit bra och båda jag och köparen nöjda. Men jag är öppen för sådana förslag, och självklart är det sedan upp till beställaren om de vill sedan vill köpa eller inte. Jag skapar främst för min egen skull och ser det absolut inte som ett sätt att enbart tjäna pengar på.

När ska vi ta den mumsiga fikan?
Vi ska ta den där fikan snart Sara, jag lovar. Ska bara få en lucka i min fullproppade kalender. Helgerna har på tok för få dagar.

Vad gillar du mest av allt i hela världen?
Svaret på det är fina vänner - för utan dom hade jag inte varit den jag är. Ni betyder så otroligt mycket, ni vet vilka ni är=)

Hur länge har du hållit på med ditt målande och var får du inspiration?

Har målat och skapat i hela mitt liv, uppväxt med färger, penslar och kreativa idéer. Har en mycket konstnärlig mamma som alltid uppmuntrat mig. Inspirationen hittar jag i min omgivning, lite på samma sätt som jag hittar inspiration till min klädstil. Se första frågan. Går tyvärr inte på så många konstutställningar som jag skulle vilja, men råkar jag gå förbi ett galleri eller en utställning så dras jag automatiskt dit. Andra konstnärer inspirerar mig. Gillar speciellt Carolina Gynnings härliga kvinnor, hon kan det där med färger och former. Jag inspireras av henne eftersom hon bevisligen lyckats utan den traditionella konstutbildning via konstfack eller liknande som många anser krävs för att kalla sig konstnär. Nej, har man det så har man det, det kan ingen utbildning ändra på. Konstutbildningar är för mig ett sätt att utveckla sin konstnärliga förmåga - men det ska inte vara ett måste för att få kalla sig konstnär.

Var får du din inspiration ifrån?
Se föregående fråga. Tillägg: Härliga staden Brighton vid Englands sydkust är ett fantastiskt ställe som gör mig otroligt kreativ!

Favoritlåten just nu?

Alfie med Lily Allen (sjukt kul video). Dream Evil med The Book Of Heavy Metal kommer på stark andra plats. Hörde den första gången på Hårdrocksbåten 2006 (tror jag) och har precis återupptäckt den.

Hur länge har du målat?

Se fråga fem.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Som en liten och glad tjej som behöver sova minst åtta timmar varje natt och ser till att ha kul med vänner varje helg!

Vilka är dina stilikoner?
Stilikoner, det var svårt vet inte om jag har någon speciell. Ändras ständigt. Men någon jag beundrar i sitt val av klädstil just nu är Lily Allen. Hon är riktigt fantastiskt i sina söta klänningar, stora smycken, streetskor och gigantiska håraccessoarer. Lättare att säga tidperioder - inspireras mycket av 70-80 tals sleazerock med skinn, leopard, chockrosa och sönder tuperade hår. Även punken är en kreativ tidsperiod när det erövrade England med kreativa smycken som kedjor och säkerhetsnålar, trashiga kläder och mycket smink.

Vad är din dröm när det gäller ditt målande?
Att kunna måla på heltid och använda det vackra ordet konstnär som yrkestitel. En annan dröm är att spara ihop pengar så jag kan hyra ett litet galleri vid Brighton Pier under en sommar. Måla och ställa ut på samma gång. Varje gång jag gått förbi där har jag tänkt tanken att någon gång ska det bli verklighet!

Berätta om vad som finns i din ipod!
Just nu: Mötley Crues alla album, Sugarplum Fairy´s nyaste album som jag inte minns namnet på. Fyra album med Hanoi Rocks samt ett samlingsalbum som heter Bring Your Own Poison med liveinspelningar med bland andra The Libertines, Babyshambles och The Rocks.

Hur lång tid brukar det ta för dej att göra en tavla?
Det är lite olika, beror på min inspiration, färgens torktid..ibland tar det tid för att det ska bli som jag vill ha det, men förarbetet, tankearbetet innan är nog det som tar längst tid. Jobbar med en tavla 1-2 veckor (efter att idén slagit rot), någon timme varje dag, ibland fler, ibland hoppar jag över en dag. Allt beror på inspirationen och kreativiteten, utan den funkar det inte. Ganska ofta händer det att jag målar en tavla, låter den stå ett tag, för att sedan ta fram den och måla över och göra om allt igen. Håller på med en sådan just nu, tredje gången gillt...eller fjärde.

The End

askme:answers

10 Läs mer >>Shoppat under gårdagen. Behövde en ny party väska, men väl inne i butiken så kunde jag inte välja. Båda fick följa med hem, bra sätt att göra slut på sista slantarna innan morgondagens efterlängtade löning.


newbagsx2

6 Läs mer >>
Tillbaka från skidresan utan ett enda brutet ben. Trots att det var tio år sedan jag sist stod på ett par skidor gick det över förväntan. Det var nog inte bara jag som var chockad över det. Kul var det också!

Lägger upp bilder under morgondagen. Lite trött efter att spenderat hela dagen i en bil, så nu blir det liggande läge i soffan som gäller. Imorgon ska jag på möte i Göteborg angående ett nytt samarbetsprojekt via jobbet, sommarteater på Tjörn.

Frågestunden fortsätter. Svarar på alla frågor så fort jag får en chans, kanske redan imorgon. Ni kanske vill veta något om mitt jobb som marknadsförare på en teater, favoritplaggen i min väldigt stora garderob, mina konstutställningar eller musiken som finns i min ipod. Som sagt. Fråga precis vad ni vill.

Update Monday

Bild: On the station i Vara för några timmar sedan. Befinner mig just nu på Café Kringlan på Haga Nygata. Har precis avnjutit en god tomatsoppa i samband med en förlängd möteslunch och väntar nu besök av en vän. En promenad ska det bli. Hoppas på att solen tittar fram bakom den grå himlen.im back

25 Läs mer >>


Tack för alla era fina kommentarer till inlägget nedan. Blir väldigt glad och uppmuntrad att skapa när jag upptäcker att ni faktiskt gillar det jag gör. Tack för att ni berättar det. Gillar ni inte det jag skapar, säg det! Det hjälper mig att utvecklas som konstnär. Kritik är bästa sättet att lära.

Nu befinner jag mig på kontoret, har massor att göra idag, i eftermiddag åker vi tillsammans med vänner 7 timmar norrut, till en liten stuga i snön utanför Sundsvall. Ska stå på ett par skidor för första gången på 10 år. Intressant.

Datorfri helg. Svarar på alla era fina kommentarer i början på nästa vecka. Har aldrig haft någon frågestund som är så vanligt i bloggvärlden. Så tänkte att nu är det väl ändå dags.

Fråga mig
!

ask me

46 Läs mer >>


Flower Kiss. 2009
Höjd 40 cm. Bredd 30 cm.
Akryl på Canvas.Yellow Ribbon. 2009
Höjd 40 cm. Bredd 30 cm.
Akryl på Canvas.

flowerkiss/yellowribb...