askme:answersVar hittar du inspiration för din klädstil?
Jag vill tro att jag utgår från mig själv och det jag trivs i men självklart är det så att man blir inspirerad av omgivningen oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Det som jag vet att jag inspireras av är via media, tv-serier, skvaller- och mode tidningar, filmer exempelvis Factory Girl är en sådan film. Bloggvärlden är ett relativt nytt sätt för mig att hitta inspiration och självklart blir jag påverkad och får tips och idéer till min personliga stil. Även folk i min omgivning inspirerar mig, har två nära vänner som har lyckats hitta det där lilla extra i sina stilar som jag beundrar.

Målar du tavlor på uppdrag?
Jag har gjort det vid några tillfällen så ja, det gör jag. Dock med reservation att det kanske inte alltid blir det som beställaren önskat utan något helt annorlunda. De gånger jag gjort det så har resultatet blivit bra och båda jag och köparen nöjda. Men jag är öppen för sådana förslag, och självklart är det sedan upp till beställaren om de vill sedan vill köpa eller inte. Jag skapar främst för min egen skull och ser det absolut inte som ett sätt att enbart tjäna pengar på.

När ska vi ta den mumsiga fikan?
Vi ska ta den där fikan snart Sara, jag lovar. Ska bara få en lucka i min fullproppade kalender. Helgerna har på tok för få dagar.

Vad gillar du mest av allt i hela världen?
Svaret på det är fina vänner - för utan dom hade jag inte varit den jag är. Ni betyder så otroligt mycket, ni vet vilka ni är=)

Hur länge har du hållit på med ditt målande och var får du inspiration?

Har målat och skapat i hela mitt liv, uppväxt med färger, penslar och kreativa idéer. Har en mycket konstnärlig mamma som alltid uppmuntrat mig. Inspirationen hittar jag i min omgivning, lite på samma sätt som jag hittar inspiration till min klädstil. Se första frågan. Går tyvärr inte på så många konstutställningar som jag skulle vilja, men råkar jag gå förbi ett galleri eller en utställning så dras jag automatiskt dit. Andra konstnärer inspirerar mig. Gillar speciellt Carolina Gynnings härliga kvinnor, hon kan det där med färger och former. Jag inspireras av henne eftersom hon bevisligen lyckats utan den traditionella konstutbildning via konstfack eller liknande som många anser krävs för att kalla sig konstnär. Nej, har man det så har man det, det kan ingen utbildning ändra på. Konstutbildningar är för mig ett sätt att utveckla sin konstnärliga förmåga - men det ska inte vara ett måste för att få kalla sig konstnär.

Var får du din inspiration ifrån?
Se föregående fråga. Tillägg: Härliga staden Brighton vid Englands sydkust är ett fantastiskt ställe som gör mig otroligt kreativ!

Favoritlåten just nu?

Alfie med Lily Allen (sjukt kul video). Dream Evil med The Book Of Heavy Metal kommer på stark andra plats. Hörde den första gången på Hårdrocksbåten 2006 (tror jag) och har precis återupptäckt den.

Hur länge har du målat?

Se fråga fem.

Hur skulle du beskriva dig själv?

Som en liten och glad tjej som behöver sova minst åtta timmar varje natt och ser till att ha kul med vänner varje helg!

Vilka är dina stilikoner?
Stilikoner, det var svårt vet inte om jag har någon speciell. Ändras ständigt. Men någon jag beundrar i sitt val av klädstil just nu är Lily Allen. Hon är riktigt fantastiskt i sina söta klänningar, stora smycken, streetskor och gigantiska håraccessoarer. Lättare att säga tidperioder - inspireras mycket av 70-80 tals sleazerock med skinn, leopard, chockrosa och sönder tuperade hår. Även punken är en kreativ tidsperiod när det erövrade England med kreativa smycken som kedjor och säkerhetsnålar, trashiga kläder och mycket smink.

Vad är din dröm när det gäller ditt målande?
Att kunna måla på heltid och använda det vackra ordet konstnär som yrkestitel. En annan dröm är att spara ihop pengar så jag kan hyra ett litet galleri vid Brighton Pier under en sommar. Måla och ställa ut på samma gång. Varje gång jag gått förbi där har jag tänkt tanken att någon gång ska det bli verklighet!

Berätta om vad som finns i din ipod!
Just nu: Mötley Crues alla album, Sugarplum Fairy´s nyaste album som jag inte minns namnet på. Fyra album med Hanoi Rocks samt ett samlingsalbum som heter Bring Your Own Poison med liveinspelningar med bland andra The Libertines, Babyshambles och The Rocks.

Hur lång tid brukar det ta för dej att göra en tavla?
Det är lite olika, beror på min inspiration, färgens torktid..ibland tar det tid för att det ska bli som jag vill ha det, men förarbetet, tankearbetet innan är nog det som tar längst tid. Jobbar med en tavla 1-2 veckor (efter att idén slagit rot), någon timme varje dag, ibland fler, ibland hoppar jag över en dag. Allt beror på inspirationen och kreativiteten, utan den funkar det inte. Ganska ofta händer det att jag målar en tavla, låter den stå ett tag, för att sedan ta fram den och måla över och göra om allt igen. Håller på med en sådan just nu, tredje gången gillt...eller fjärde.

The End
#1 - - Maria:

Ha en bra dag =)

#2 - - JONNA:

snygg bild :]

#3 - - Cecilia:

Kul att få veta lite mer om dig :) Jag var i Nordirland i 4 dagar över helgen och såg en massa fina och intressanta saker, står en rejäl redogörelse om det i bloggen och en massa fina naturbilder från Antrim coast, tror du skulle gilla att åka dit :)

Fin bild på dig förresten!

#4 - - Sara:

Det är ingen fara! och ingen brådska, vi ses ju på hippan i alla fall! =) Ha en fortsatt bra dag!

#5 - - Anonym:

Då vet vi lite mer om dig och att du målar tavlor på uppdrag :)Har sagt till min tjej att "skaffa en pälsmässa" (fusk såklart) för det är det sötaste som finns.Ha en fin dag!

#6 - - Anonym:

Ja, klänningen är jättefin. Jag tycker att byxdressen är jättefin med . Men men alla kan ju inte tycka likadant:) Kul att höra din åsikt iaf ! Sköt om dig ! kram

#7 - - Tant vit:

det är typ en antidepressions medicin tavla... jag behövde måla vit, o jag målade vit, över en anan ful gammal tavla sen såg jag att det fanns några blommor som dansad runt i mitten o gjorde dem tydligare. Jag mådde så dåligt för mitt skol-fängelse. Har precis kommit tillbaks till florens förra vaeckan, men måste sitta på mitt rum o plugga. så fick jag ett ryck o åkte hem till alfio o målade VITT!

#8 - - Malin Sofia:

Åh va skoj att du vill vara med. Jag försöker pressa priserna ytterligare, det är fördelen när man har fler festfixare som slåss om jobbet. ;)Mejla mig en bekräftelse på att du vill vara med, och berätta hur många besökare du brukar ha per dag. Spelar ingen roll men jag tänkte göra upp lite rolig statistik....:)

#9 - - Leonora:

Hoppas du haft en härlig dag :)

allt väl?

#10 - - Jazzy:

Snygg mössa!

#11 - - BJERNHAGEN:

åh men tack så hemskt mycket snygging! :)

#12 - - Sassy:

Det här var verkligen intressant läsning!Lily Allen är en bra inspirationskälla, likaså Factory Girl, båda två inspirerar mig väldigt mycket.Du har för övrigt grym musiksmak!

#13 - - Linda:

Ja det var kul att fotas & jag är nöjd..ja det med huset har löst sig som tur är, kabel var sönder på ett ställe..

#14 - - Malin:

Va gla jag blir av dina kommentarer, taaaack :DJo, det är ju viktigt med mat förstås...men jag gillar att shoppa också..men det kommer i andra hand litegrann...som student är man inte rik heller. ;)Håller med dig om att man absolut inte kan "utbilda sig" till konstnär, det är nåt man är.

#15 - - Evelina:

Sv: Uschja, vi får verkligen hoppas på det bästa :(

#16 - - Kanna:

Jag gillar designen på din blogg. Stilen på dina bilder är inte helt fel den heller :)Jag är i finalen för Månadens blogg

Rösta gärna på mig

Gå in på http://jsomijulia.se/Ha de bäst

#17 - - Lisa:

älskar dina målningar :)