BURG | OKTOBERFEST

En bussresa via Sverige – Danmark – Tyskland för att fira klassisk Oktoberfest i Burg.

DAG 1
Klockan 07.00 klev jag och bästa vännen M på bussen. Flera timmar senare, inklusive matstopp, yatzy och kortspelande var vi framme i Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingör. Efter några timmars dansk landsbygd var vi framme i danska Rödby där färjan tog oss till Puttgarden i Tyskland. Sen bar det av till ön Fehmarn. Vi stannade i staden Burg för lite öl/vin/sprit-shopping innan vi slutligen stannade i byn Bannesdorf som var platsen för vårt hotell. Middagen var förbokad på hotellet, klassisk schnitzel och öl – when in Germany. Vi avslutade kvällen med vinprovning och sen mer öl i hotellets pub tillsammans med ett gäng Alingsåsare.

DAG 2
Frukost på hotellet och sen åkte vi in till mysiga staden Burg. Började dagen med mer öl/vin/sprit-shopping (igen). Sen gjorde vi ett besök på ett stort haj-akvarium. Så vackra varelser! Livet under ytan är så fascinerande.

DAG 3
Efter besöket på det stora akvariet åkte vi in till Burgs torg för lite sightseeing. Vi strosade omkring i den mysiga staden, shoppade i butikerna och åt en fantastiskt god pizza (typ bästa ever!!!) på en Italiensk restaurang och drack varm choklad i höstsolen innan det var det dags att bege sig tillbaka till hotellet och göra oss snygga inför resans big event: Oktoberfest! För min del blev det rockabilly-style med prickig klänning och högt tuperat hår. På restaurangen (som jag inte minns namnet på) blev vi först serverade varsin 1-liters öl (som jag knappt orkade lyfta) och typisk ”tysk” mat, personalen var klädda i klassiska kläder och lederhousen – allt ackompanjerat till glad musik. Den som drack upp sin öl först fick dessutom en ny på köpet – guess who? Haha.

Flera timmar senare blev det efterfest på hotellet. Lyckades dessutom låsa oss ute…men den storyn behåller vi oss för oss själva.

DAG 4
Hemresa. Lämnade Tyskland vid 9-tiden. Efter något som kändes som en hel evighet var vi hemma igen, det är både kul och lite långtråkigt att åka buss. Glada över en rolig resa med många upplevelser och kul att för första gången få uppleva en tysk oktoberfest, även om den var i minsta laget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.