ZAKYNTHOS

GREKLAND. Sent igår kväll kom vi hem. Har haft en suveränt härlig vecka, vansinnigt varmt, soligt, svalkande vindar, varma pooler, turkost medelhav, god mat, mängder med den lokala ölen Mythos, open-to-all-pooler på massor av ställen, en ny pool varje dag, nästan, gratis Tequila, trevliga människor, glada bartendrar, färgglada drinkar, båtutflykt, grottor, kärleksberg, sköldpaddeö, poseidon, billig shopping, billig mat, solbränna!

Zakynthos var en väldigt vacker ö och Tsilivi var en mysig semesterort som hade allt, massor med restauranger med god mat, bra pubar, roliga party-kvällar, restauranger & hotell med pooler som vem som helst fick bada i, ganska lång badstrand, långgrunt, rent och klart vatten, perfekt för snorkling, många skojiga souvenirbutiker och inte allt för jobbiga restaurang-inkastare.


Nu ska jag packa upp och packa om. Om två dagar åker jag och en av mina bästa vänner till England, Brighton i tio dagar.Hotellet som vi bodde på. Härligt varm pool. Här låg vi och solade och drack öl några av dagarna.


Vi tog en båtutflykt runt hela ön, badade, besökte grottor och såg allt man borde se när man besöker Zakynthos. Turistigt.


Smugglers Bay. Shipwreck. Ett gammalt skepp som strandat. En av öns kändaste sevärdhet näst efter sköldpaddorna.


Poseidons face. Ser ni ansiktet i profil som tittar ner i vattnet?Vackra grottor, ön hade över 250 grottor. Enligt öborna så sägs vattnet i grottorna ha läkande effekt.


Kärleksbergen, Alexandra och Roxana, myten säger att precis när man åker igenom ska man blunda och sedan titta på den som sitter bredvid, då hittar man sin livs kärlek.


Sköldpaddeön som av en slump? är formad precis som en sköldpadda. Caretta-Caretta, stora sköldpaddor. Såg tyvärr inga. Men på stranden på ön så har dom sina ägg och bebisar. Naturreservat.


Dagen innan vi åkte fick vi reda på att en fd klasspolare till Kristian också skulle till Zakynthos. Det visade sig sedan att vi skulle till samma ort, samma hotell, och hotellrummen bredvid varandra. Sammanträffande. Det blev en hel del tequila på favoritstället Kaliva, bartendern bjöd.


Jag älskar klomaskiner, så roliga! Vann fyra djur, nästan alla på första försöket. Jag är rätt grym.


/ Tina Axelsson. Konstnär. Mina verk finns på ArtByTina.blogg.se
Till top