11 Läs mer >>
ÅT SKOGEN. Mina senaste veckors försök till att hålla en bra GI-kost (äta mindre kolhydrater) har gått fullständigt åt skogen. De första två veckorna gick hyfsat bra, men under Köpenhamnsresan så gav jag upp helt. Under resan har jag ätit hamburgare, baguetter, pommes och annat med skyhöga kolhydratsvärden. Och öl, massor med öl.

Visserligen så har jag varken gått upp eller ner så det är väl sak samma. Vill ju egentligen bara få en snygg mage som inte ser uppsvälld ut. Får väl satsa på att använda min sit-up bänk lite flitigare. Har ju trots allt sprungit en mil i veckan under dessa veckor - och det är jag rejält imponerad av.

Tänkte att jag kör riktigt seriöst denna vecka - med både träning och kost. Sen åker jag ju på festival nästa tisdag, och då blir det oundvikligt att inte äta skräpmat och dricka öl i en vecka.Till lunch gjorde jag en sallad på tonfisk, tomater och majs (vet att majs har högt GI men en deciliter är ju inte så mycket). Kvällens middag kommer att bestå av en grönsallad, hemmagjord vitlökssås på turkisk yoghurt och grillad kyckling.

GI-failure.

11 Läs mer >>

Samlar alltid på mig en massa vykort var jag än är.


Tjuvade med mig tre kullerstenar hem, väskan var tung men fönstret blev fint!


Köpte med mig en galet vacker kossa som även fungerar som sparbössa, en miniatyr från CowParade. CowParade är en gigantisk konstutställning där konstnärer ställer ut ko-skulpturer. Korna ställs ut i olika städer över hela världen.  CowParade startade i Tyskland -98. Inför varje ny stad som besöks tillverkas cirka 70 nya kor. Lokala konstnärer designar kossorna. Har inte lyckats läsa mig fram till om just denna kossa finns på riktigt eller vilken konstnär som skapat den. Men jag ska fortsätta undersöka det. Den skulle ha kostat 245 danska - men fick den för fyndpriset 100 dkr (ca 130 kr).


Billiga Converse. 329 dkr. Välkomnar mitt fjärde par i samlingen...


Var tvungen att köpa med lite alkoholhaltiga drycker, trots att det inte är så billigt som det var förr. Lime-öl, äpple-smirnoff och Rosa skumpa.

...hittade även lite målargrejer, en stor stämpel i form av en blomma (perfekt till ett projekt jag ska påbörja) och en cerise 3D färg.

stuff-from-copenhagen...

17 Läs mer >>
BILDDAGBOK FRÅN KÖPENHAMN.


Mot Köpenhamn! På bron mellan Sverige och Danmark, strax innan den läskiga undervattenstunneln.


Wakeup Copenhagen. Imponerande snyggt budgethotell. Danskar är grymma på design.


Gillade att man kunde sitta i hotellrummets fönster. Älskar fönsterbrädor som man kan sitta i! Fast utsikten var inte riktigt lika imponerande, betongdjungel.Spenderade halva lördagen på Tivoli. Roligt och färgglatt nöjesfält. Nöjd att solen lyste på oss.


Var självklart tvungna att testa Tivolis egna öl, lite mörkare men smakade gott (trots att jag vanligtvis inte gillar mörka ölsorter).


Beundrade svarta tulpaner och vann en liten fisk i en grip-klo-maskin (efter typ 20 försök).


Var lite besvikna över att den riktiga Lille Havsfruen var utlånad til Kina just nu - men i en damm inne på Tivoli fanns hennes tvilling, konstnären hade lånat ut sin privata skulptur tills den riktiga kommer hem igen.


Efter Tivoli besöket gick vi och köpte en massa öl och cider, placerade oss på en solig trappa och skålade.


Eurovision-förfest på hotellrummet innan det var dags att testa nattlivet i Nyhavn och på Ströget.


Linda, Patrik, Kristian och jag - inne på en Irländsk pub på Ströget.


Söndagsbrunch med utsikt över dom vackra husen i Nyhavn.

Innan vi satte oss i bilen för att åka alla långa och många mil hem igen så gjorde vi ett stopp på ett stort köpcentrum, Fields, köpte med mig rosa skumpa, öl, smirnoff drinkar, converse, en keramik ko och lite annat. Lägger upp bilder på shoppingen ikväll.


copenhagen-weekend.

5 Läs mer >>
HEMMA FRÅN KÖPENHAMN. Nu är vi hemma igen. Mini-resan till Köpenhamn var intensiv och rolig. Hann med väldigt mycket trots att vi bara var där över en natt. Snyggt hotell, Tivoli, god mat, massor med öl, sol, hav, Schlagerfestivalen, Ströget, Nyhavn, stort köpcentrum. Lägger upp bilder och berättar mer om resan imorgon. Lite trött efter två dagars festande och väldigt många mil i bil.

Så här såg jag ut när vi åkte ner igår.
I´m-back.

18 Läs mer >>
PERNILLA OUTFIT. Schlagerfesten igår. Jag valde att klä ut mig till Pernilla Wahlgren när hon sjöng Piccadilly Circus i melodifestivalen -85. Födelsedagsbarnet hade valt samma outfit...det var ju en liten miss. Bröderna Herreys var där och fyra Magnus Ugglor.

Nu drar vi till Köpenhamn!
schlager-party.

14 Läs mer >>
SCHLAGER. Om några timmar ska jag förvandla mig själv till Pernilla. Lägger självklart upp bilder sen. Om jag inte hinner innan vi åker så får ni en bildbomb från både festen och Köpenhamnsresan på söndag.

piccadilly-circus.

20 Läs mer >>
ROLIG FREDAG. Veckan har bestått av mycket resande. Skönt att sitta en hel dag på mitt kontor i Uddevalla och jobba ikapp sådant som halkat efter. Men först ska jag redigera 160 bilder som jag tog igår på en av våra turnerande dansföreställningar.

Efter jobbet kommer Darling och hämtar upp mig sen ska vi iväg till vänner och förfesta + fixa iordning oss inför kvällens schlagerfest. Jag ska förvandla mig själv till Pernilla Wahlgren - Piccadilly Circus - 1985.

...och imorgon åker vi till Copenhagen och dricker öl på Ströget!Ni som undrar vart jag köpt ringarna, den blå ringen har jag hittat i mammas smyckesskrin, den mittersta köpte jag när jag gick i 8:an (14 år sedan!) och den stora turkosa kommer från hm.


Musiktips 1. Glitter in Their Eyes - Patti Smith. Fullkomligt lysande låt. Så vacker. Så grym röst. Lyssnar på den nu, på repeat. Och ni som ska till (har sagt det förut men påminner) Peace & Love eller Roskilde - missa henne INTE.

Musiktips 2. Gloria - Mando Diao. Deras utan tvekan bästa låt. Snygg video. Patti Smith har också en låt som heter Gloria - fast den kräver en del lyssnande innan den fastnar.


fun-friday.

18 Läs mer >>
FYNDAT. Jag och vännen Mill besökte vår lilla stads second hand butik. Massa söta linnen och skjortor hittade jag. Allt för bara 80 kronor. Halva priset på allt i butiken. Som redan är tokbilligt. Köpte även två små söta vaser i glas, en kopp och en keramikvas.

Ikväll ska vi göra en god tonfisksallad och heja på Sverige i Eurovison-semi-finalen. Heja heja.


second-hand.

11 Läs mer >>
FOTOGRAFERING. Nu åker jag iväg och fotograferar en dansföreställning. Mot Nossebro.

Fotar med min Nikon D40.photo-day.

13 Läs mer >>
MONEY MONEY. Lönen har kommit in och jag har varit ute på en shoppingrunda.

Nu ska jag iväg hem till en konstnär och prata konst tillsammans med en massa andra konstnärer. Sen ska jag nog ut och springa en halvmil.
got-payed.

15 Läs mer >>
TO WORK. På väg till teatern i Borås. Det är soligt. Hoppas solen stannar kvar hela dagen - vill äta lunch i parken idag. Innan jag gick till tåget gjorde jag en bra sak - jag lämnade en hel sopsäck full med kläder till Afrika. Känner mig redan som en lite bättre människa.
Peace-out.

10 Läs mer >>
GI-diet. Ni som följt min blogg vet att jag för 9 dagar sedan bestämde mig för att köra en light-version av GI. Sist jag köde det skippade jag i princip all mat med snabba kolhydrater. Denna gång testar jag en variant där jag äter kolhydrater i små mängder (fullkorn) och satsar på att träna lite aktivare. Planen var att springa en mil i veckan. Hittills har det gått bra.

Vet inte alls om jag gått ner något på dessa 9 dagar - glömde ju såklart att väga mig innan, och har inte gjort det nu heller. Men det känns bra och det är ju huvudsaken.


green-food.