6 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookSoffa + jag + darling + kult-klassikern Gremlins.


GREMLINS.

4 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookNu är utställningen färdig för vernissage. Strax över tre timmar tog det att hänga. Ska bli spännande att se vad folk tycker om min konst. Har haft ett 10-tal utställningar tidigare - men det är alltid lika kul att höra responsen. Fick en hel del positiva reaktioner redan idag=) 19 tavlor blev det - eller 33 beroende på hur man räknar. Det blev så himla fint med mina stora färgstarka tavlor mot kritvita väggar och starka spotlights. Jag är jättenöjd.


KONSTHALLEN.

7 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookSommarliv. Fick en superfin potatisblomma - Solanum - att ha på balkongen av darlings syrra. Tack tack tack. Gillar stora växter, ju större desto bättre. Helst skulle jag vilja ha stora träd överallt. Mina semesterdagar fylls av sol & bad & grillning. Och idag ska jag hänga utställningen, har valt ut 19 tavlor som ska vara med, varav en tavla består av 15 mindre tavlor - ni får se efter vernissagen. Live-besökarna har förtur.


SOMMARLIV.

6 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookSommar är så bra. Idag har solat & badat hela dagen med vänner - och nu ska vi grilla fläskfilé på balkongen. Imorgon ska jag upp tidigare än någonsin, köra darling till jobbet halv fem på morgonen - sen åka och besiktiga bilen - sen hänga tavlor i konsthallen - och förhoppningsvis kommer det någon tidning förbi som vill göra reportage. Phuu. Kommer bli en snabb och rätt hektisk dag tror jag.

Update: Om ni avskyr att bli livrädda, kallsvettiga och fullkomligt vettskrämda - se inte filmen Insidious. Tror nästan det är en av de läskigaste filmer jag sett. Jag gillar skräckisar.


LOVESUMMER.

6 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookNu när jag har semester tänkte jag ge mig på projektet - börja äta frukost - igen. Slutar vanligtvis alltid med att jag ger upp och sover längre istället - men nu kan jag ju vakna precis när jag vill och då funkar det.

Just nu testar jag en utrensande dryck från Yves Rocher som bidrar till att rensa kroppen på slaggprodukter och är naturligt rik på C-vitamin vilket ger energi. En brun utan sol tablett - för att bevara solbrännan jag redan har och minska risken för att jag bränner mig. Extremt fiberrikt bröd - har läst att det är bra att äta mycket fibrer på morgonen - sedan kan man skippa kolhydrater resten av dagen - men på morgonen behöver magen det för att kunna sätta igång och arbeta. Långsamma kolhydrater då förstås, inga snabba. På brödet har jag keso + massvis med harissa - en stark kryddblandning med bland annat chili - som ökar fettförbränningen.

Tar gärna emot fler smarta mat-tips om ni har. Flera av dom jag läst om är säkert myter - men det skadar ju inte att testa.


SEMESTERFRUKOST.

7 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookFy tusan vad jag gillar sol! Började med tre timmars svettig solning på vår takbalkong - sen drog vi till utomhuspoolen som finns i vår pyttelilla stad. Solade och badade i ytterligare tre timmar. Ikväll blir det grillning (igen) chili, vitlök och citron-marinerade kycklingbröst. Mmmmm. Har ni förresten sett den brittiska serien Misfits? Rätt bra.


VARABADET.

7 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookGodmorgon soliga tisdag. Andra dagen på semestern. Igår promenerade jag runt i två timmar och satte upp affischer och delade ut flyers inför min utställning på fredag. När darling kom hem åkte vi ut i skogen och gick en halvmil tillsammans med en polare - måste bli snygg inför Korfu-resan hahaha (skrattar för att jag är totalt värdelös på träning - det är så trååååååååkigt). Käkade asgod lax med sallad (skippar kolhydrater i den mån jag anser att det går) och såg på nya True Blood avsnittet. Grymt!

Nu ska jag lägga mig på takbalkongen och bättra på solbrännan - när darling kommer hem från jobbet åker vi och badar.CURLYHAIR.

4 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookMidsommarklänningen.


MIDSUMMERDRESS.

5 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookHaft en fullständigt perfekt midsommar vid kusten utanför Uddevalla med ett 20-tal vänner. På fredagen firade vi helt enligt tradition med långbord, midsommar mat, snaps & sång - och ett helt grillat vildsvin som en i sällskapet hade skjutit. Vansinnigt gott! Drack givetvis alldeles för många öl och toppade det med några för många snapsar - kvällen flög iväg. På lördagen blev det flera omgångar med grillning och sol sol sol - och vin vin vin. Sällskapet minskade till hälften - vi stannade såklart - midsommar ska ju firas i två dagar. Så är det. Söndagen spenderades i bikini i solen, några badade - jag var en fegis - men lyckades bättra på brännan en hel del. Grillade korv och städade - sen gav vi oss av hem. Midsommar är nog den bästa helgen på hela året!


MIDSOMMAR2011.

14 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookHallands Fläder, färskpotatis, kallrökt lax, gräslök, gräddfil, jordgubbar & en blommig klänning - redo för ytterligare en midsommar med vänner vid västkusten, Ammenäs.


HAPPYMIDSUMMER.

7 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookSEMESTER!!! Fast det känns inte så semestrigt, sitter hemma och väntar på Darling som jobbar - vansinnigt uttråkad. Längtar tills imorgon då vi åker ut till kusten och firar midsommar med massa vänner. Nästa vecka blir jobb med utställningen, vernissage på fredag - redan nervös. Det kommer bli en bra sommar. Två utlandssemestrar är bokade, en storstad och en charter. Känner på mig att sex veckor kommer att gå extremt fort...skulle aldrig kunna tänka mig att ha kortare semester än så - jag har nog blivit bortskämd. Hur lång semester har ni? (ni som har sommarlov behöver inte svara för jag blir bara avundsjuk haha).


SEMESTER.

9 Läs mer >>
tina axelsson / KONST / artbytina@hotmail.com / facebookTack mormor för den söta klänningen! Nu ska jag till jobbet - för sista gången på över 6 veckor. Känns rätt underbart. SEMESTER!


FLOWERSUMMERDRESS.