rosa_bussarna/day#23-24

Från Tamarindo till La Fortuna, Costa Rica

Lake Arenal + La Fortuna

Dag 23. Torsdag 17 mars. Matförgiftningen börjar avta från kroppen. Vid nio-tiden startade bussen från Tamarindo till La Fortuna, Arenal. Vägen dit var väldigt vacker, vi åkte förbi en stor konstgjord sjö - en eco-sjö som användes för vatten & vindkraftverk. Staden Arenal låg nu på botten av sjön, man valde att flytta staden när man gjorde sjön större (-79). Vårt hotell ligger i samhället La Fortuna, någon mil från sjön med utsikt över två vulkaner. Naturen i Costa Rica är precis som jag hade förväntat mig, allt är väldigt grönt och väldigt vackert. Eco-friendly & Pura Vida (lev livet, full av liv - eller något liknande) är ord som man ser överallt i Costa Rica. Givetvis så regnar det när vi är i regnskogen, ganska mysigt med varmt regn som smattrar mot taket och som luktar gott. När vi checkat in på hotellet gick vi runt lite i samhället, shoppade ett imperial-öl-linne. Hittade en restaurang som såg ut som en vulkan, där åt vi middag. Blev en extremt tidig kväll, tror jag somnade innan åtta. Matförgiftning tar definitivt på krafterna.

Extremt djurliv. Man hör något springa på hotelltaket hela nätterna och utanför har jag hört minst ett 20-tal olika fåglar. Det är vackert att lyssna på. Gillar att sitta på verandan och lyssna på alla djur som pratar.

Spider Monkey + Racoon + nattdjur/sengångare (namn?)

Dag 24. Fredag 18 mars. På morgonen åkte jag och några till från resgruppen iväg till ett Animal Rescue Center för att göra volontärarbete. Fast det blev inte så mycket arbete, vi gick runt tillsammans med en guide som pratade om djuren som fanns där och hur dom hamnat där, de flesta hade blivit övergivna eller vanvårdade. Aporna var fantastiska, men mest kär blev jag i en racoon, tvättbjörn och ett nattdjur, en sengångare som hette Benjamin. Han klättrade upp på mig och geggade ner hela mig med banan när han skulle äta. Himla söt. Eftersom jag inte kunnat äta på över ett dygn tog utflykten rätt mycket på krafterna, kom hem till hotellet vid tolv-tiden på eftermiddagen – somnade direkt och sov i 2,5 timmar!

På kvällen åt vi middag på ett ställe som hette Lava Lounge, tyvärr överanvände dom koriander i alla maträtter på menyn, föll inte mig i smaken alls. Gillar inte. Så det blev drink på nästan fastande mage. Rätt dum idé. Drog vidare till en nattklubb, men jag blev inte långvarig – kände hur magsmärtorna började komma tillbaka så gick tillbaka till hotellet. Bättre att sova än att festa (det är nog nästan första gången jag gjort det valet medvetet). Imorgon ska jag ut på djungeläventyr på hängbroar. Det ska bli läckert.

#1 - - Natasha:

Åh, det ser helt fantastisk ut!

Jobbigt med matförgiftning! Hoppas det går helt över snart!

#2 - - Linda-Blivande Mamma:

Ååååå jisses vad mysigt me alla djuren=)Jisses tänk att få se alla ställena!Gott att du må bättre nu=)

Pura Vida betyder rent liv/leva rent Haha tror allt du skulle behövt ha med mig som tolk;)

#3 - - Emma:

helt underbara kort :)

#4 - - matilda:

vilka fantastiska bilder! blir riktigt avundsjuk!

#5 - - Linda-Blivande Mamma:

Yes precis som It´s raining cats & dogs;)

Hoppas du har en underbar kväll sängen ropar på mig nu, då vi skall upp tidigt imån, så får vi se vad som händer;)

#6 - - Adelina:

åh du hade så rätt, apan var ursöt, jag gillar att han har en bit banan på överläppen utan att märka nåt :)

underbara bilder i övrigt också, blev så resesugen när jag såg dem :)