rosa_bussarna/day#33-36

Från Boquete i Panama till Panama City + hemresan

Dag 33. Söndag 27 mars. Gick upp tidigare än vi gjort på väldigt länge, klockan sex serverades en spartansk frukost i form av två rostade mackor med marmelad och kanel-te (som jag gillade skarpt). Lång resdag dagen till ära, närmare 10 timmars bussande till Panama City – som är resans sista stopp, två nätter innan vi flyger hem igen via Miami & Madrid. Panama City = shopping!!! Staden är full av skyskrapor, alla områden är inte speciellt säkra så man bör ta taxi vart man än ska. Mina rumskompisar drog ut på stan efter att vi checkat in, jag däremot är fortfarande inte riktigt bra efter matförgiftningen – så jäkla trött hela tiden och mår illa så fort jag ätit – valde därför hotellsängen framför shopping på ett stort köpcentrum (bevis för att jag faktiskt mådde riktigt kasst).

Dag 34. Måndag 28 mars. En dag fylld av stadsrundtur med buss i Panama City, sightseeing av Panama kanalen, en promenad genom gamla stan och shopping på ett gigantiskt köpcentrum (400 butiker!). Köpte en vacker långklänning, en svart partyklänning i siden och en axelbandslös topp i ett sjukt snyggt mönster. Allt för under 300 kr. På kvällen hade vi bokat hotellets takterass, 11:e våningen med utsikt över stadens skyskrapor. Mäktig utsikt. Barbeque & rödvin. Perfekt ställe för resans avskedsfest, sista kvällen med alla nya vänner – flera kommer jag garanterat att träffa igen – både privat och kanske på kommande resor.

Dag 35-36. Tisdag & Onsdag 29-30 mars. På resande fot i nästan två dygn. Startade hemresan klockan 5 på tisdagens morgon. Två dagar fyllda av väntan, innan flyg, under flyg, mellan flyg, efter flyg + ett tåg. Panama City – Miami – Madrid – Stockholm – Vara (...och lite stress för att inte missa flyg pga försenade flyg) - och firande av min födelsedag - tack för alla fina grattis & sången på arlanda!!! =)

Det har varit en helt fantastisk resa – långt över mina förväntningar, hela Centralamerika är en underbar del av världen på väldigt många sätt. Vissa platser tilltalade mig mer än andra – men överlag - helt otroligt!!! Väldigt glad att jag bestämde mig för att åka på just denna resa – och ännu gladare för att mitt jobb gav mig tjänstledigt=)


Se hela mitt fotoalbum från resan här!

 

#1 - - Mitzi:

Känns sorgligt att inte få läsa dina berättelser... kan tänka mig att d känns ännu mer hos dig! Nästan som en bok som tar slut... när man läser sista raden :D

Är otroligt glad för din skull och att du haft de fint och fått uppfylla en sådan dröm!!

Höres av inom snart... Åker hem nästa vecka, kanske att vi kan sammanstråla över en flaska rött och god middag med tillhörande historier!

Kram vännen!!

#2 - - Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog:

Har du haft en otrolig resa?! Massa upplevelser rikare?! :)GRATTIS på födelsedagen!!Kram Carro

#3 - - Josefine:

Grattis tjejen. Kan tro att du haft en underbar semester bortsett från matförgiftningen.

#4 - - Fred:

Gött att höra att du är på benen igen iallafall!

#5 - - Anna:

Underbara foton, är ännumer sugen nu på att få resa dit, förstår att du haft det underbart! =) Grattis oxå! =)

#6 - - LADY UMBRELLA:

allt bra? :)

#7 - - FowZie:

även om det inte finns någon åldersgräns på vissa saker och ting. Så finns det ändå en osynlig lag som håller en borta ifrån det. Är det rätt ? Vore det inte enklare om man kunde beställa det vad man vill ha direkt in i vardagsrummet?

#8 - - rebeccadahlin:

fin blogg :)

#9 - - Amanda ♥:

Hej, var med och tävla om en länkning genom att svara rätt på dagens gåta!Fina bilder förresten.

#10 - - lady thirty:

så himla fina bilder! älskar den andra bilden - så färggrann!

ha det gott!

#11 - - Jenny:

Hej! Jag är lite nyfiken så jag tänkte ställa några frågor. Hur kommer det sig att du valde just Centralamerika? Åkte du ensam och isåfall varför? Vad kostade resan och hur länge sparade du innan du bokade resan?