JAPANESE

TINA AXELSSON / KONSTGALLERI / artbytina@hotmail.com / FB / BLOGLOVINFör ett tag sedan köpte jag bok om det Japanska kökets hemligheter. Väldigt intressant & lärorikt. Japan är ett land med väldigt hög livslängd samt en väldigt liten del av befolkningen lider av fetma - detta borde ju rent logiskt ha att göra med deras kost. Efter att ha läst boken har jag lärt mig följande:

Mindre portioner - utseendet är viktigare än mängden!
Ris ingår i alla måltider frukost/lunch/middag.
Ris ersätter potatis, pasta & bröd.
Kreativa sallader, gärna med frukt i.
Mycket råa & ångkokta grönsaker.
Väldigt liten mängd rött kött & mejeriprodukter.
Basprodukter: ris, nudlar, ägg, fisk, grönsaker & frukt.
Flera koppar grönt te om dagen.
Soya & vinägrette ersätter feta såser.

Helt klart en kost jag skulle kunna leva på! Äter ganska lite kött, älskar ris och tycker att det är hur gott som helst att blanda ner färsk frukt i maträtter. Ångkokta morötter är dessutom hundra gånger godare än kokta.


#1 - - Ameli:

Det där lät ju inte helt fel ändå! :)

#2 - - Fantasydining-En blogg om temaestauranger & resor:

I like!!!Japansk mat är bara sååå fantastisk och god!

#3 - - Sabine-Välbefinnaren:

Blev du mango inspirerad efter vår mango cyrry?? =) Ser mumsigt ut!

#4 - - Felicia:

Svar på din fråga angående Cypern: Jag har varit i Ayia Napa, som ligger på Cyperns östra sida ;) Jag var där i 1 vecka med min familj, vi bodde på Callisto(reste med fritidsresor) som var ett riktigt toppen hotell! Perfekt mat(vi hade all inclusive) och varje dag hade de olika teman, tex. mexikansk, amerikansk etc. Undrar du något mer så är det bara att fråga ;)

#5 - - Linda:

Ser riktigt gott ut:) då gillar du säkert sushi oxå!?

#6 - - Nina - mängder av utlottningar:

sv: jajjemen! bra priser med!var gärna med i DAGENS BLOGG; http://ninnisscraping.blogspot.com/2012/03/dagens-blogg_15.html

#7 - - LENA:

Ungefär sådär äter ju jag! Fast jag äter inte ris till frukost dock, men annars är det himla likt min kost :) vilket gjort att jag tappat 25 kilo nu på 5 månader. Visserligen en massa graviditetskilon, men de var ju fett de med ;)

#8 - - mali:

Japanskt alltså, jag äter mycket thai.Relativt liknande i vad som inte äts, bara tillagningen är mer wookat o friterat :) Ris is da shit!! Loooove it!Min nya blogg har jag länkat till här nu då... har precis fört över allt till den, men kommer fixa ett tag till innan den blir rullande :) fixa lite followknappar o sånt :)

#9 - - carro:

Mums :)

Journalistik och mode vill jag jobba med, så modejournalist kan vi säga ;) Vill skriva en bok en dag med!

#10 - - Maria:

Vad spännande de låter!

#11 - - Malin:

Hej! Nu är tävlingen avslytad! Vinnaren utav ett smycke från Simplycia hittar du här: http://mallemusic.blogg.se/2012/march/vinnaren-av-ett-smycke-fran-simplycia.html

Snart kommer det fler tävlingar, så håll utkik! :D

#12 - - Bodypalace:

Älskar asiatisk mat! :D Enda problemet är att det är ganska mycket socker i den maten. Men skulle jag bara äta japansk mat hade jag inte klarat av för till mitt ris måste jag ha sweetchilisås haha. Fast å andra sidan skulle det vara kul att leva på en lite nyttigare kost en månad eller två för just börjar jag bli trött på kött faktsikt. Bara orden pannbiff, potatis och gräddsås får mig att rysa.

#13 - - sara:

mmm va gott! nu blev jag sugen o inspirerad att prova lite thairecept från min kokbok!sigmaobjektivet, om du är intresserad så är det detta:

http://www.digicom.nu/products/product.asp?pid=11645&rid=7

superfint skick. är du intresserad? annars lägger ja nog ut det på tradera :)ha en härlig fredag!

#14 - - Ia:

Jag känner mig hur korkad som helst, men hur ångkokar man grönsaker? (: Måste man ha speciell ångkokare för det?

#15 - - Anna T:

Gott ^^!

Måste prova mer japanskt!

#16 - - anna:

Åh det lät himla gott faktiskt ändå, borde äta sånt oftare :)