9 Läs mer >>
Idag är det söndag och det betyder yogaklass, veckans höjdpunkt. Här är några poser jag har övat på i veckan. Som ni kanske vet består varje pose av olika sammanhängande poser, oftast en för varje in- och utandning. Här är några bilder från veckans övningar. Idag har jag övat på hand- & headstand. Det är definitivt min svaghet, saknar den styrka i armarna som det krävs (övar just nu i sängen för att inte slå mig gul & blå). Måste nog köra lite med hantlar varje kväll för att se om det underlättar. Någon som har tips på hur man övar upp hand- och huvudpositioner?
 
1. Forward-bend-uttanasana. 2. Downward-dog-split. 3. Humble-warrior. 4. Rabbit-pose. 5. Tortoise-pose-kurmasana. 6. Plow-pose-grab-feet-halasana. 7. Shoulder-stand. 8. Bakasana-one-leg (WIP). 9. Supta-vajrasana.
 
 

9 YOGA POSES

3 Läs mer >>
Igår efter jobbet åkte vi ut till havet, till Tjörn. Firade bror min som fyllt år med paket och fransk chokladtårta, kollade film, gosat med katter och käkat alldeles för mycket godis. Idag har vi hängt i mammas galleri och kramat en gigantisk blå katt...och råkat ut för bilhaveri på hemvägen. Dumma bil. Nu blir det glass & filmkväll i soffan, med vänner.
 
 

HAVET

14 Läs mer >>
Jag har köpt mig en magtränar-rockring. En sån där som väger 1,2 kg och är en meter i diameter. Från Casall. Man får bra ont i magen, förstår att dom varnar för blåmärken i början, bäst att följa instruktionerna och bara köra 3 minuter per dag i början. Men kul är det - så vansinnigt mycket roligare än en vanlig rockring - man tappar den aldrig!
 
 

ROCKRING

11 Läs mer >>
Ett gäng nya smycken har flyttat hem till mig. Tänkte jag skulle presentera dom för er.
 
Earcuffen fick jag som bonusvinst från Joss Ture. Tack tack. Har aldrig testat någon earcuff förut så det ska bli intressant att se om jag trivs i.
 
Armbandet köpte jag på en konstmässa. Det är gjort av magnetisk hematit, även kallad blodsten som sägs ha en lugnande och avstressande effekt som ger balans i kroppen.
 
Wishbone-armbandet från mint. fick jag som gåva när jag var på vip-lanseringen av Missoni för Lindex i veckan. Man ska ta på sig det, knyta tre knutar och önska sig något. När armbandet ramlar av kommer önskan att slå in...
 
Vädurs-berlocken fick jag också som bonusvinst - undrar om hon kände på sig att mitt sjärntecken är just vädur...?
 
 

NYTT & SNYGGT

14 Läs mer >>
Ett urval från sensommarens & höstens outfits. Som vanligt kan ni alltid hålla koll på min stil på lookbook - som uppdateras mer ofta än bloggen när det gäller outfitbilder. Dagens kan ni kika på här.
 
Ni missar väl inte heller giveaway:en jag har i samarbete med Drops of Light? Busenkelt att vara med!
 
Någon favorit?
 

TINA STYLE X 16

4 Läs mer >>
Alltid lite knepigt att följa ett matschema när man befinner sig på annan ort, i detta fall var jag på möten i Göteborg. Men tyckte jag löste det rätt bra ändå.
 
Detox Dag 2
Starbucks-frukost: Grönt te, fruktsallad + fruit & nut bar.
Restaurang-lunch: Halstrad lax med sallad (utan sås/dressing)
Grön-middag: Broccoli, ärtor + spenat + saften av en halv citron.
Kvälls-snack: Italienskt te på torkad frukt + en halv blodgrape.
 
 
Detox Dag 3
Pressbyrå-frukost: Smoothie & cashewnötter.
Lunch: Hemmagjord ekologisk grönsakssoppa.
Middag: Hemmagjord falafel + fruktsallad och groddar.
Kvälls-snack: Honungsvatten
 
 
...4:e dagen gick åt skogen, jag fuskade med en kanelbulle och sen tänkte jag att det var lika bra att avbryta. Men jag är nöjd med dom tre dagar som blev. Jag kände att kroppen betedde sig annorlunda, svettades mycket på nätterna och fick lite dålig hy - vilket är två vanliga symptom av detox då toxinerna (gifter) lämnar kroppen. Nu är planen att fortsätta att äta mycket frukt & grönt, minska på kött och mjölkprodukter samt äta mindre snabba kolhydrater och helst inga halvfabrikat.
 

DETOX DAY 2 & 3 OF 4

7 Läs mer >>
Har ju glömt att visa mina vackra örnar som jag vann hos fabulösa Joss Ture. Ringen är nästan lika stor som handen (...har proppat den full med möbeltassar för att passa) - kanske ska tillägga att jag har bäbishänder. Armbandet är så fint! Hon skickade även med två bonusvinster. Men dom får ni se en annan gång. Nu ska jag gå och äta detox-lunch. Hejsvejs.
 
 

EAGLEFRIENDS

3 Läs mer >>
På väg till ett möte i Göteborg imorse "råkade" jag springa förbi vip-lanseringen av Missoni för Lindex. Jag hade inte alls tänkt att köpa något först, men sen kunde jag såklart inte låta bli. Dessutom fick man en goodiebag i form av en STYLEBY-tidning och ett wishbone-armband från mint.
 
 

MISSONI+LINDEX

13 Läs mer >>
Time for detox! Jag och en vän (samma vän som jag ska dra på backpacking-äventyr till Indien med) bestämde oss för att köra 4 dagars detox den här veckan. Sabine är suverän på att veta vad kroppen mår bra av och inte. Hon har satt samman ett matschema som kan ge inspiration om man vill detoxa. Men man behöver inte följa det till punkt och pricka - utan lägga upp det lite som passar ens egna matvanor och smaklökar.
 
Detox Dag 1
Frukost: 2 stora glas grönt te med smak av citronmeliss.
Lunch: Smoothie + naturell sallad (utan dressing/olja/kryddor).
Middag: Soppa på ekologiska grönsaker. Massor av persilja! + vegeta.
Kvälls-snack: Varmt vatten med 1 tsk honung + citron & en halv blodgrape.
 
 

DETOX DAY 1 OF 4

68 Läs mer >>
Nu kör vi tävling! I samarbete med smyckesshopen Drops Of Light lottar jag ut ett presentkort, värde 250 kr.

Tävlingsreglerna är busenkla
1. Leta upp ditt favoritsmycke på www.dropsoflight.se
2. Skriv en kommentar där du länkar till smycket + lämnar din mailadress.

Frivilligt (en extra vinstchans för varje)
Gilla Drops of Light på facebook
Bli medlem i Art By Tina på facebook
Gör ett inlägg om tävlingen i din blogg eller på facebook (skicka länken).

Om en vecka - måndag 1 oktober - drar jag en slumpmässig vinnare.
 
Lycka till!
 
Tävlingen är avslutad och vinnare blev Johanna K Karlsson - Grattis!
 
 

VINN PRESENTKORT

41 Läs mer >>
Lite foton från veckans yogaövningar. Fortfarande mycket som måste finslipas men jag märker att kroppen klarar av mer och mer för varje gång. Jag blir starkare, vigare och smidigare. Min största svaghet är ryggen, mina backbends är långtifrån bra. Det ska jag jobba mer på. På yogaklassen idag gjorde vi en massa nya övningar som gav mig bra tips.
 
1. Forward Bend - Uttanasana. Skönt för ryggen, resa sig upp kota för kota, långsamt.
2. Knee Bend - Leg Stretch. Rumpan ska sjunka ner så långt det går mot golvet.
3. Backbend - Urdhva Dhanurasana. Armarna ska in mer mot kroppen och rätas ut mer.
4. Warrior 3 - Virabhadrasana 3. Armarna ska twistas mer.
5. Parivrtta Hasta Twist. Balansen!
6. Kingdancer. Kroppen ska kunna böjas neråt mer och benet högre upp.
 
 

6 YOGA POSES

8 Läs mer >>
Snacka om att bli förvånade - dopet vi var inbjudna till igår förvandlades till bröllop!!! Väldigt roligt, ingen visste något - dopfikat blev huxflux en bröllopsmiddag. Väldigt fint ordnat. Och min konst fick vara med på ett hörn också då brudparet använt en illustration jag gjort på dom. Riktigt fint. Kanske något jag bör satsa på - illustrationer till brudpar.
 
...och är man bjuden på bröllop är det ju en väldigt fin gåva.
 

SURPRISE WEDDING