Camels Sahara

MOROCCO | TOP 10

SWEDISH: I december 2013 gjorde jag en av mina drömresor – en rundresa på tre veckor i Marocko. Vi var ett kompisgäng på 5 personer som reste, en vecka på egen hand och två veckor med Gecko Tours. Kan dock inte rekommendera dom då guiden var väldigt påflugen på alla tjejer som reste som singlar. Inte ok. Det var vi väldigt tydliga med i utvärderingen. Som researrangör borde dom ha koll på vad det är för personer dom anställer, han blev dessutom arg på mig efteråt för att jag inte nämnde hans namn i mina travel stories. Jag tyckte tvärtom att jag skonade honom genom att låta bli… Men om man bortser från guiden så var resan helt fantastiskt, så coolt land att resa i – på tre veckor upplevde vi alla fyra årstiderna, vårväder i Marrakech, sommar med sol och hav i Essaouira, höst i atlas bergen och snö(!) i Ifrane. Jag rekommenderar alla att åka till Marocko – oavsett årstid. Jag vill gärna åka dit igen, och är man två eller flera som åker behövs ingen guide. Jag upplevde det som ett enkelt land att resa i, så länge som man vet vart man ska och klär sig respektfullt. Speciellt inne i medinorna – murarna som omger alla större städer, hud- och alkoholförbud. Men vill man ändå åka på en tour så kan jag varmt rekommendera Gadventure som jag bara hört bra saker från, känner många som åkt och reste själv med dom i Indien. Rosa Bussarna har också resor dit som påminner om den resrutt vi gjorde.

Marrakech – CasablancaMeknes – Fes – Ifrane – MideltSahara – Todra Gorge – Ait Ben HaddouHigh Atlas – Essaouira

1. Kamelridning med övernattning i Sahara. Kallt (och mörkt) som tusan men minne för livet!

2. Klappa alla tusentals katter i kuststaden Essaouira – gillar man inte katter – åk inte dit. Katterna äger staden.

3. Besök Majorelle Garden i Marrakech. Yves Saint Laurent´s semesterhus och kaktusträdgård.

4. Shoppingen på den gigantiska marknaden i Marrakech, Djema el fnaa.

5. Drinkar på Rick´s Café – från filmen Casablanca – i Casablanca.

6. Marockos Hollywood – Ait Ben Haddou – där bland annat Game of Thrones är inspelat.

7. Bergspasset Tizi n´Tichka i Atlasbergen med sina ca 2260 meter över havet.

8. Bo i en Kasbah – som ett medeltida slott med ett torn i varje hörn, traditionsenligt en för varje kvinna mannen får lov att gifta sig med.

9. Du kan inte åka därifrån utan att äta chicken tagine med oliver och citron (det är en praktisk omöjlighet då det serveras överallt).

10. Har du inte möjlighet att åka dit – se filmen Hideous Kinky med Kate Winslet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *