5 Läs mer >>
VITA TÄNDER. Igår testade jag att bleka tänderna för första gången i mitt liv - och snacka om förvåning när jag insåg att det fungerade.
 
 

SMILE

5 Läs mer >>
NYTT SOVRUM. Nu så, här har ni vårt nya fina sovrum, och blått/grå/turkost blev det - fastän jag inte ens gillar blått speciellt mycket, fast duvblått får vara ett undantag - för jag sover som en prinsessa här.
 
 

BLUEBEDROOM

3 Läs mer >>
I LOVE PARIS. Så här såg jag ut igår, en sönderklippt turist-tischa från en av alla miljoner turistshoppar i Paris. Om två dagar förälskar jag mig i Barcelona istället.
 
 

I♥PARIS

3 Läs mer >>
SÖTA UGGLAN. Superfin tröja från superfin vän!
 

OWLFASHION

2 Läs mer >>
MISSONI. I lördags hade jag på mig mitt fina Missoni-linne, kombinerat med ett halsband från Indien och ett par gyllene leggings i krossad sammet. Hela outfiten ser ni på min lookbook.
 

MISSONI

2 Läs mer >>
BRA DAG! Igår var en sån där himla bra dag, känns som att vi hoppade över våren och det blev sommar på direkten. Låg ett par timmar på vår solbalkong och stekte - när solen försvann bytte jag till vår andra balkong, drog igång grillen & drack öl i kvällssolen. Sen kom tjejgänget förbi och skålade!
 
 

GOODDAY

14 Läs mer >>
SHANKAPRAKSHALANA eller det mindre vackra ordet tarmsköljning. Inom yoga är det viktigt att man fokuserar på insidan också. Hela kroppen hänger ihop och alla delar måste vårdas.

Jag har gjort en variant av shankaprakshalana - lite mindre intensiv kan man säga, där jag halverat mängden vätska. Dagen man gör det bör man inte ha något annat inbokat, man bör vara hemma, helst ensam - i lugn och ro. Man bör inte äta något kvällen innan, bara vatten, grönt te eller någon frukt.

Starta morgonen med att koka upp en liter vatten, tillsätt grönt te (min egen variant) och 1 msk salt. Helst bergssalt då havsalt sägs vara mindre bra för kroppen. Drick det varmt, som te. Räcker till ca 8 glas.

För att hjälpa tarmsystemet att komma igång gör man några enkla övningar mellan varje glas man dricker. Jag har utgått från shankaprakshalana-övningarna men modifierat rörelserna och lagt till några jag själv gillar - så att dom ska passa min kropp bättre och för att få ett bättre flow. För att det ska bli lättare att förstå övningarna gjorde jag en liten film: Shankaprakshala Yoga. Har speedat upp den 400 % - den blev så otroligt långtråkig annars. Se den bara som en guide för att ni ska se hur övningarna ser ut.
 
 
1. Palmen/tadasana. Sträck ut armarna mot himlen, för ihop fingrarna, titta uppåt, ställ dig på tå, ta ett djupt andetag. Gå sakta framåt på tå, håll andan.

2. Trädet i vinden/ tiryaka tadasana. Stå med benen lite isär, armarna mot himlen, händerna ihop, svaja fram och tillbaka på in och ut-andning, 16 gånger.

3. Midjevridning/kati chakrasana. Stå upprätt, sträck ut armarna, vrid hela kroppen åt höger sen till vänster, 16 gånger.

4. Vridande kobra/tiryaka bhujangasana. Ligg på mage, armarna framför, res dig i kobrans position och titta över högra axeln, sen vänstra, 16 gånger.

5. Magmassage/udarakarshanasana. Sitt på huk, ena benet över andra, gör en ryggradsvridning, först kroppen sedan huvudet, åt höger, sen vänster, 16 gånger.

6. Massage för ljumskar. Lägg dig på rygg dra benen in mot kroppen, lägg händerna på knäna, för en stor cirkel. 8 gånger. Byt håll 8 gånger.

7. Matsmältningsmassage. Ligg kvar på rygg, rulla ihop som en liten boll med knäna vid brösten. Rulla sida till sida. Valfri längd.

Efter hela proceduren bör du har druckit 8 glas med vätska och gjort övningarna lika många gånger. Du bör vänta med att äta 2-4 timmar efter sköljningen och enbart låta de första målen bestå av kokta grönsaker eller kokt vit fisk. Snäll mat, inga starka kryddor eller salt.

Observera att jag inte är utbildad inom ämnet utan har enbart satt ihop programmet för att det ska passa min egna kropp.
 

SHANKAPRAKSHALANA

16 Läs mer >>
KROPPSKONST. Min kropp är ett konstverk och så här väljer jag att dekorera den.
 
 

KROPPSKONST

15 Läs mer >>
SKAL TILL SALU. Har du någon favorit? Det kan bli ditt för 200 kr. Har du ett eget förslag på motiv? Utmana mig - så får vi se vad jag lyckas trolla fram. Det går bra att maila till artbytina@hotmail.com.
 
 

GETACASE

6 Läs mer >>
MATRIX. I helgen kände jag mig lite som Matrix. Sabine - känner du igen din gamla kappa du ville slänga?
 
 

MATRIX

11 Läs mer >>
SÖNDAGSYOGA. Äntligen har tatueringen över revbenen läkt såpass att jag vågat mig på att stretcha och böja ryggen ganska så intensivt igen. Här får ni några snapshots från passet.
 
 

YOGASUNDAY

4 Läs mer >>
JACKOR. Två nya jackor var nog det sista jag behövde utöka min garderob med, men kunde liksom inte låta bli.
 

2JACKETS