#QUETZALTATTOO

THE QUETZAL BIRD
 
Som många av er redan sett på fejjan eller på insta så gjorde jag igår min efterlängtade chestpiece...fast som mer är en bröst-mage-revben tatuering. Så jävla nöjd med resultatet! Placeringen och formen har jag skissat upp själv och fågeln skapade min tokduktiga tatuerare utifrån en mängd olika inspirationsbilder jag tagit fram. Färgerna är anpassade så att dom matchar min påfågelarm - som samma tatuerare gjorde för drygt två år sedan.
 
Ni brukar ju alltid vara nyfikna på om det gjorde ont. Och ja, svaret är ja! Supermegaont på sina stället, speciellt solar plexus, vilken otäck känsla, nyckelbenen va inte heller det skönaste jag upplevt. Men värst är ändå revbenen, fy tusan. När jag gjorde min kingfisher i våras lovade jag mig själv att aldrig göra om det - det är konstigt så fort man glömmer. Men som jag sagt förut, värt varenda smärtsam minut.
 
Quetzal är en helig fågel med massa myter kring sig - den sägs bland annat vara en fjäderbeklädd gud. Aztekerna hyllade den så högt att det var dödsstraff på att döda den. Dess stjärtfjädrar var så eftertraktade att de har används som pengar. Den finns i central- och sydamerika och är fridlyst i många av länderna. Quetzal är nationalfågel i Guatemala - ett av mina favoritländer, underbart land med extremt spännande kultur speciellt med tanke på mayaindianernas lämningar - och även för dom hade fågeln stor betydelse och stod för bland annat frihet. En av myterna kring fågeln är att dess hjärta brister om den fångas.
 
De två bilderna till höger är tagna av min tatuerare, Vilda.
 

Kommentarer:

1 Emma:

skriven

OH! Så himla snygg! Och vad bra den passar ihop med dina andra tatueringar, klockrent!

2 Natasha:

skriven

Riktigt snygg!

3 Bohista - diy, konst, yoga och bohemliv:

skriven

Wow, den är verkligen helt fantastisk! Och turkos färg, jag älskar det! Skrev dessutom en liten artikel på bloggen om vad färgen betyder... lugnande och kraftgivande inverkan!

4 malin:

skriven

hur snyggt som helst.. det klär verkligen dig och vem du verkar vara :D

5 Li:

skriven

Den är verkligen vacker!!

6 Steff:

skriven

Det blev sjukt bra ihop. Kul att den går ner så långt:)

7 Malin:

skriven

Wow, såg ju på insta. Den känns verkligen Du (på nått vis fast jag inte känner dig;) Gillar att den går ner så långt, ovanligt och snyggt. Färgerna superba!

8 Mia:

skriven

Wow saaaaaaaaagolikt snygg, sitter sjukt snyggt där, du har så fina tattisar uttänkta och jäkligt bra gjorda me.

Ses på lördag blir grymt roligt,

kramkram

9 Bodypalace:

skriven

Din tatuerare verkar grym på färg! Hittade henne och hennes tatueringar på nätet. Hon måste vara sveriges bästa tatuerare på att göra porträtt!

Ska lägga hennes namn på minnet till när jag ska skaffa min första!

10 sandra :

skriven

Grymt snyggt ju :D.

Kommentera här: