8 Läs mer >>
I tre dagar har jag varit på ICE HOT i Oslo, en nordisk dansfestival. Fick hänga på Operan, i Black Box, på Konsthögskolan, på Bryggeriet, på ett Kulturhus i en stad lite utanför Oslo och på en massa andra coola platser - bland annat nordens längsta bar. Smelteverket. Lyckades se tolv olika föreställningar av olika karaktär under lika många timmar, alltså tolv timmars intensiv danskonst uppdelat på tre dagar. Några hysteriska, några galna, några nakna, några stillsamma, några som inte fångade mitt intresse alls - och skratt! Upphör aldrig att förvånas över hur kul det är med nakna (från midjan och ner) män som dansar balett(-ish). Det finns kroppsdelar som inte ens vältränade dansare kan kontrollera.
 
 

ICE HOT OSLO

5 Läs mer >>
Nu har jag avslutat min kurs i Projekt & Idégestaltning på konstskolan i Angered. Det här blev resultatet från höstens arbetsprocesser. En utställning på Galleri ORO i Majorna. Mycket lyckad vernissage med massor av besökare. Mitt projekt bestod av fem delar. The Artie Project - en samling av 100 skisser av mig själv i olika skepnader. Jaget - akrylmålning i djurskepnad. The Artie Wall - där besökarna själva kunde måla sitt porträtt. Jag har även klippt ihop en "selfie"-film - som en slags dokumentation av vad jag sysslat med och varför. Under hashtagen #theartieproject på instagram - har man även kunnat följa mitt konstprojekt under hela hösten. 
 
Visst fick vi till en snygg affisch? Skapad av mig och en kurspolare. Nöjd med det resultatet. Som en stjärnhimmel skapad av sandpapper. 
 
 
 

GALLERI ORO

1 Läs mer >>
KONSTLOPPIS. Folkets Hus i Uddevalla arrangerade en vernissage för ett graffitimålat trapphus samt konstloppis med inbjudna konstnärer - jag var en av dom. Dealen var att inga verk fick kosta mer än 300 kr. Så jag samlade ihop en massa minikonst till försäljning. Om eventet blev lyckat? O ja! Det kom massor med folk, hundratals faktiskt. 7 tavlor fick nya ägare - och två tavlor bytte jag till mig av andra konstnärer. Det är kul tycker jag, att byta konst. Jag håller på att fixa en vägg i min ateljé tillägnad tavlor av andra konstnärer som jag är förtjust i. 
 
 

ART SALE

0 Läs mer >>
GALA. I lördags drog jag med två vänner och en kollega på Scenkonstgala i Göteborg. Regionteater Väst - teatern jag jobbar på var nominerad med en av våra föreställningar till Årets Politiska. Stolta är vi över det. Tyvärr kammade vi inte hem priset, det gjorde istället våra kompisar på Borås Stadsteater. Det finns mycket bra politisk scenkonst och vi är glada över att ligga på topp - enligt Scenkonstgalans lysande jury. 
 
Mina resnerver inför Thailand/Kambodja/Vietnam börjar göra sig påminda. 12 dagar kvar. Men innan dess drar jag på festival i Oslo i dagarna tre. 
 
 

SCENKONSTGALAN

0 Läs mer >>
KONSERT. Efter vernissagen med konstskolan födelsedagsöverraskade jag en kompis med biljetter till Spiders på Pustervik. Grymt göteborgsbaserat band. Mellan vernissage och rock hann vi med ett par öl med mina konstskolevänner också på Jerntorgets Brygghus. Favvohaket just nu. Fin kväll på alla sätt och vis.
 
Håller på att sortera och redigera bilderna från utställningen på Galleri ORO. Det kommer. Snart. 
 
 

SPIDERS

1 Läs mer >>

JAG & JAG

5 Läs mer >>
Nu är Ateljé Art By Tina officiellt invigd. Med rödvin, blommor, skumpa, skratt och livemusik. En helt suverän kväll. Så nu kan jag koncentrera mig på att skapa konst. Ateljén finns i centrala Uddevalla. 
 
Upcoming events: på fredag 5 december har jag och mina konstskolestudenter utställning på Galleri ORO i Göteborg. Dagen efter, på lördag 6 december är jag inbjuden att delta på en konstloppis på Folkets Hus i Uddevalla. 
 
 

ATELJÉ ART BY TINA