AITBENHADDOU

Moroccywood -  AIT BEN HADDOU

Efter frukost och ett besök i ett Womens Cooperative för handarbete, främst mattor – så åkte vi vidare på vår resa, mot Ourzazate  - Marockos Hollywood och Ait Ben Haddou – platsen där mängder av kända filmer spelats in ex Gladiator, Cleopatra och Game of Thrones (tredje säsongen sista avsnittet – när draktjejen befriar folket och blir kallad ”mother” ).  Innan vi kom fram till slutmålet för dagen stannade vi som vanligt och och gjorde massa spännande saker längst med vägen, vi åt supergod kefta (köttbullar med ägg kokta i lergryta) och pratade med katter, besökte en silverbutik - wow – som att stiga in i ett skattkista, och ett berber pharmacy – eller hälsokostbutik som vi skulle kallat det. Där köpte jag produkter med arganolja, marockanska kryddor,  naturlig parfym och traditionell kajal av kol. Vi kom fram till hotellet (som var mer som en liten by med butiker och restauranger på området) ganska sent på kvällen. Samlade ihop party-gänget och skålade i lokala Flag-ölen och rödvin, åt middag och sen skålade vi lite till och fyllde vår guide med grogg.  På morgonen (något slitna efter gårdagen) vandrade vi uppför Ait Ben Haddou som är en bebyggd kulle kan man säga, från 1000-talet. Vet inte exakt när folk slutade bo där, men nu verkade det mest som det enbart användes som filminspelningsplats och små butiker. Rekvisita från olika filmer fanns fortfarande kvar lite här och var. Från toppen var det en riktigt cool utsikt över landskapet.

Samma dag åkte vi tillbaka till Marrakesh igen – via Atlasbergen. Men det är en historia jag berättar om i nästa inlägg.

#1 - - Karin:

Vilka upplevelser, fantastiskt!

#2 - - Malin:

Känner faktiskt igen mig från games! Coolt!

Knepet med ekollonen är att plocka dom i typ november när dem legat i marken ett tag. Då har dom flesta redan grott ut en liten grod. (Fuskis) ;)

#3 - - Sabine-Välbefinnaren:

Spoiler alert.... har just börjat på säsong 2. ;-)

#4 - - Natasha:

Åh vad fantastiskt det ser ut!