CASABLANCA

.WORLD BY TINA: MOROCCO / Permalink / 5
BIG CITY CASABLANCA
 
...efter magiska Marrakech tog vi tåget till coola Casablanca (som nu i efterhand inte var så där jättecool) ganska vanlig storstad - Marockos största. Vi pimplade fancy drinkar på Rick´s café - från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart. Stället kändes 40-tal, i samma anda som filmen, minnesvärt. I vår hotellbar träffade vi en energifylld tyska med cool hatt från Sao Paulo som jag hamnade i en diskussion med om Ayahuasca och 7:e sinnet - tydligen finns det ett ställe i Berlin som håller på med sånt, intressant! Förutom en massa öl och drinkar så promenerade vi längst med soliga men blåsiga strandpromenaden, boulevard de la Corniche. Beundrade världens största moské, Hassan II, belägen på en avsats vid havet, shit vilken gigantisk byggnad, 210 meter hög och rymmer 25 000 personer. Sista kvällen mötte vi upp gänget som vi skulle resa tillsammans med de följande två veckorna. En massa australiensare, en tyska, en amerikan och vår marockanska guide. 5 var nu 14. Tillsammans hoppade vi på morgontåget till en av Marockos fyra kungastäder, Meknes.
 
 
#1 - - Esmeralda:

sv: åhh gud vad härligt! :D

#2 - - Micke:

Vilken häftig resa!!! :-D
sv:
Javisst gör det, va? ;-)

#3 - - Malin:

Sv: Länge sen jag såg första filmen nu, men tyckte den andra var helt okej. Ingen skräck jag hoppade till av dock och då brukar jag se dom själv. :P

Härligt med en resa! :)

#4 - - Linda-Mamma till Alfred:

MEN vilken resa Tina och att så många möttes upp,helt fantastiskt ju!!
Japp på lördag drar vi skall bli skönt o hoppas på lite värme som sagt!
Håller på att förbereda, lite pirrigt första gången med Alfred också,kan ju gå hur som helst och det var ett tag sedan man reste ju!

#5 - - Agenten:

Livet är sannerligen till för att levas! ;)
Hallå jag ska också till Marocko om några veckor! Åkte du till fler ställen än Casablanca och Marrakech? Hur var vädret? Var du i Chefchaouen?
Ha ha ha.. tusen frågor.
Peace.

Till top