FES

.WORLD BY TINA: MOROCCO / Permalink / 4

MOROCCAN FLORENS - FES

Ja jag vet, jättejätteroligt namn, speciellt när man översätter det för sina engelsktalande vänner.                           "I´m going to fart".

Checkade ut från Hotel de Nice i (franska) Meknes – tog tåget till (italienska) Fes - Marockanska Florens - och checkade in på Hotel de la Paix. Fick en guidad rundtur av staden, beundrade gigantiska gulddörrar, blev tagen för kines, häpnade över utsikten från Borj Sud (eller kanske Nord, dåligt minne), besökte en keramik och mosaik fabrik, hamnade i en mattaffär där dom försökte lura på oss mattor för tusentals kronor, ja några gick ju på det. Säkert en bra deal om man har onödigt mycket pengar – och någonstans att lägga den. Kände inte att vi var i behov av en Marockansk matta – just då.  Köpte en turkos sjal istället. Besökte också tannerierna (svenska?) (the tanneries), där man garvar och färgar läder – fan vad det stank. Fick lukta på färsk mynta för att inte kräkas. Fruktansvärt mycket fina väskor, och jackor, och skor och…och…och – ja allt man kan tänka sig i läder.

Här firade vi nyårsafton! Firandet bestod av whiskeyfest på rummet med new yorkerskorna, öl i hotellbaren, magdans (eller ja försök till hahaha) – skumpa på tolvslaget – och efterfest till långt in på natten på hotellrummet. Damn vad vårt rum stank av whiskey och cigg när vi vaknade. Urk. En av dom skojigaste nyårsfesterna på länge! Bonne Année 2014!

Nyårsdagen spenderade vi med att strosa runt i staden, gick vilse, kom tillbaka där vi började och gjorde ett nytt försök. Hittade ett trevligt fik vid en flod, kollade på storkar och shoppade en bajsbrun harems-kaftan-klänning, skitcool, även om jag inte riktigt vet när jag ska bära den. Den är liksom i ett stycke som en klänning – som blir som ett par haremsbyxor men som har överdel som en kaftan med korta ärmar. Svårt att förklara, ni får se bild så småningom. Lovar. Sista kvällen åt vi middag hemma hos en familj, i en riad. Morgonen efter kom vår privata minibus och plockade upp oss – dags att korsa Atlasbergen.

 
#1 - - MISS REBECCA:

härligt :)

#2 - - Esmeralda:

sv: ja så kan det vara för vissa! För mig är det de bästa som finns

#3 - - Li:

Visst är den söt! Buddha älskar den. Det är min tjejkompis dotters stol som han brukar sno när vi är där ;)

#4 - - Malin:

Det är ett måste att se Bob Ms minnesplats nine mile. Som jag längtar. Känns som en evighet kvar!!
Jag skulle gärna vara mer äventyrlig men gillar tryggheten;) All inkl. fast med utflykter.

Härliga bilder, särkilt den på dig och killen. Och om jag blev intresserad av klänning-vad-det-nu-var? JA! Bild:)

Till top