BLOODY HUNT

.WORLD BY TINA, PARTYLIFE / Permalink / 4
BLOODY HUNTING IN HELSINKI
 
Sååå. i Fredags hoppade jag och bästa vännen på Finlandsfärjan - ja till Finland såklart. En partynatt på båten dit. En partynatt i Helsingfors. Och en partynatt på vägen hem. 3-dagars röj med andra ord. Och vårt mission - att hitta Helsingfors bästa Bloody Mary - vi testade många, väldigt många. Men så värst fantastiska. Nä, inte direkt. Dom bästa (so far) finns fortfarande på en takterass i Riga och på en fancy cocktailbar i Wien.
 
Resultatet av "the bloody hunt" i Helsingfors: 
 
New York - Finlandsfärjans nattklubb. Helt ok bloodys. Drickbara men långt ifrån perfekta. 
 
Kappeli - Trevligt ställe på esplanaden, inne och uteservering. Perfekt ställe för #aftersea. Helt klart godkända Bloodys även om dom kunde vart en aning smakrikare. 
 
Boulevard Social - Helt klart ett av dom bästa matställena (och förmodligen drickställena) i stan. Vi tog en avsmakningsmeny och delade på 8-rätter. Grymt gott - speciellt pilgrimsmusslorna och den gröna gazpachon. Bloodysarna var goda, väldigt goda (och dyra), men minus för att dom smakade nejlika och ketchup. Rätt ska vara rätt. 
 
Grotesk Bar - Namnet var coolare än stället, bra uteservering, lite festivalfeeling. Och - riktigt goda Bloodys (efter alla andra besvikelser) - här drack vi till och med två. 
 
Bar Llamas - Vårt favoritställe alla gånger! Mexikansk bar med växter, gungor, snygga soffor, Frida Kahlo på väggen - ja helt klart ett ställe i min smak. Men tyvärr hade dom slut på tomat juice...så istället drack vi snordyra Mojitos med chili och ingefära. 
 
Kokomo Tiki Bar & Room - Bartendern tog en halvtimme på sig att fixa drinkarna - våra förhoppningar var höga kan man säga. Goda, men inte i förhållande till hur mycket jobb han la ner på dom. Men det gjorde inte så mycket för det var ett coolt ställe och vi fick sitta i hängfåtöljer. 
 
Scandic Marski - Nattens sista bloody intog vi i hotellbaren - men den kunde vi lika gärna skippat helt för den var vidrig och smakade tomatpuré. Hittade min halvdrucken vid nattduksbordet när jag vaknade. Dåligt betyg. 
 
 
Till top