4 Läs mer >>
BLOODY HUNTING IN HELSINKI
 
Sååå. i Fredags hoppade jag och bästa vännen på Finlandsfärjan - ja till Finland såklart. En partynatt på båten dit. En partynatt i Helsingfors. Och en partynatt på vägen hem. 3-dagars röj med andra ord. Och vårt mission - att hitta Helsingfors bästa Bloody Mary - vi testade många, väldigt många. Men så värst fantastiska. Nä, inte direkt. Dom bästa (so far) finns fortfarande på en takterass i Riga och på en fancy cocktailbar i Wien.
 
Resultatet av "the bloody hunt" i Helsingfors: 
 
New York - Finlandsfärjans nattklubb. Helt ok bloodys. Drickbara men långt ifrån perfekta. 
 
Kappeli - Trevligt ställe på esplanaden, inne och uteservering. Perfekt ställe för #aftersea. Helt klart godkända Bloodys även om dom kunde vart en aning smakrikare. 
 
Boulevard Social - Helt klart ett av dom bästa matställena (och förmodligen drickställena) i stan. Vi tog en avsmakningsmeny och delade på 8-rätter. Grymt gott - speciellt pilgrimsmusslorna och den gröna gazpachon. Bloodysarna var goda, väldigt goda (och dyra), men minus för att dom smakade nejlika och ketchup. Rätt ska vara rätt. 
 
Grotesk Bar - Namnet var coolare än stället, bra uteservering, lite festivalfeeling. Och - riktigt goda Bloodys (efter alla andra besvikelser) - här drack vi till och med två. 
 
Bar Llamas - Vårt favoritställe alla gånger! Mexikansk bar med växter, gungor, snygga soffor, Frida Kahlo på väggen - ja helt klart ett ställe i min smak. Men tyvärr hade dom slut på tomat juice...så istället drack vi snordyra Mojitos med chili och ingefära. 
 
Kokomo Tiki Bar & Room - Bartendern tog en halvtimme på sig att fixa drinkarna - våra förhoppningar var höga kan man säga. Goda, men inte i förhållande till hur mycket jobb han la ner på dom. Men det gjorde inte så mycket för det var ett coolt ställe och vi fick sitta i hängfåtöljer. 
 
Scandic Marski - Nattens sista bloody intog vi i hotellbaren - men den kunde vi lika gärna skippat helt för den var vidrig och smakade tomatpuré. Hittade min halvdrucken vid nattduksbordet när jag vaknade. Dåligt betyg. 
 
 

BLOODY HUNT

2 Läs mer >>
Space cat, rymdkatt, månkatten, cosmic cat (från Dr Snuggles), kattuering. Min katthand har fått många namn. Och jag är förtjust. Fick förslag om att göra en rosa kanin på andra handen. Ja, why not. 
 
 

SPACECAT

2 Läs mer >>
Four styles of Tina
 
 

FOUR

3 Läs mer >>
Nu har jag anlänt till Stockholm, imorgon kväll drar jag och bästa polaren till Helsingfors, båtröj och citylife. Det kommer bli en grym helg. Vi har döpt den till Bloody Hunting in Helsinki - vad det betyder - ja det lär ni få veta när vi kommit hem. Eller häng med på resan via instagram @art_by_tina
 
 

@ART_BY_TINA

3 Läs mer >>
Som jag tidigare berättat så fick jag min första skulptur jag någonsin skapat antagen till årets upplaga av Skaraborgssalongen i Skövde Kulturhus. Min Holi Cow kommer att finnas på plats under hela utställningsperioden: 6 juni - 30 Augusti.
 
Här kan ni läsa en artikel om salongen och de uttagna konstnärerna: Skövde Nyheter
 
Jag kan också tilläggas att "holi" i det här fallet egentligen inte står för "helig" som reportrarna har tolkat det - utan det står för den hinduistiska färgfesten Holi som sker varje år. Fast det är ju konst - så man får tolka precis hur man vill. Egentligen.
 
 

SKARABORGSSALONGEN

2 Läs mer >>
Alltså. Vilken helg. Sveriges nationaldag firade jag på invigningen av Skaraborgssalongen 2014 där min Holi Cow är antagen. Nu står den på sin plats för att betraktas av konsthallens besökare hela sommaren. I Skövde. På kvällen körde vi grill och ölkväll hos vänner - och låtsades att vi befann oss på Sweden Rock. I lördags tog jag och två polare en spontan roadtrip ner till Ullared - och på kvällen körde vi en repris på fredagskvällen fast bytte ut grill mot kubb. Söndagen spenderades med Signe 4 år - bad och lek vid sjön. Idag, måndag hade vi vår årliga sommarutflykt med jobbet - denna gång till Gunnebo Slott - efteråt blev det lite brygghäng i Uddevalla med en polare. Och imorgon blir det en tur till Göteborg. Hej å hå. Snart är det semester, två veckor kvar!
 
 

PINGST WKND

5 Läs mer >>
STOCKHOLM FIELDS & AEROSMITH - 4 dagar i Stockholm
 
På fredagen körde vi 1-dagsfestivalen STHLM Fields på Gärdet. Grymt. Och regnet höll sig borta. Minus - det serverades bara 3.5 i öltältet - och man fick bara köpa två åt gången. På lördagen hängde vi på Mosebacke och drack öl i kungastolar - efterföljd av en hotellfest som resulterade i en (nästan) uppdrucken ginflaska och nattklubben Rocks. På söndag var det dags för mina rockgudar Aerosmith (tredje gången live) att köra på Tele2. Fan va bra! Lite kort spelning, lite tråkig inomhusscen (dom hade taket på) - men ändå - hur grymt som helst!
 
Snabbsammanfattning: TGI Fridays. STHLM Fields. (Ghost). Mastodon. Slayer. Danzig. Metallica. Medusa Rockbar. Mosebacke. Ekens. Vapiano. Omena-hotellfest. Club Rocks. Allstar. Printz ölhall. O'learys x2. Rival Sons. Aerosmith. Epic weekend! Konsert & festivalsommaren har börjat!
 
 

EPIC WKND!

4 Läs mer >>
Fyra outfits från fyra olika dagar. Undrar ni vart någon detalj kommer ifrån är det bara att fråga så ska jag försöka minnas efter bästa förmåga.
 
 

4OOTD

4 Läs mer >>
Idag tog jag beslutet. Jag tackade ja till en konstskola jag blivit antagen till. Utveckla min konst. Hitta min väg.
 
 

ART STUDENT