NEW YORK STORIES #1

New York Stories #swedishgirlsontour

Dag 1. Efter att vi hittat en taxi, tveklöst en svarttaxi så här i efterhand trots att han visade någon typ av legitimation, så checkade vi in på hotellet (7 tjejer i två rum), Salisbury på 57th street, bra mycket finare än vad vi trodde det skulle vara, fick två stora rum på 15:e våningen. Direkt efter det tog vi subwayen till Union Square och promenerade i East Village för att möta upp min bästa vän Sabine och hennes karl som anlänt dagen innan. Vi hittade ett ölhak med uteservering - Blind Pig och gick sedan till en cocktailbar alldeles bredvid som jag fått tips av från en annan bloggare – The Beauty Bar. Köp en drink få en manikyr på köpet. Drinkarna var svingoda – manikyren svindålig (fick köpa remover och ta bort det då lacket vägrade torka, alla vet ju hur irriterande det är). Efter lite strul med glömt leg, glömd nyckel och taxiresor fram och tillbaka till hotellet möttes vi alla inklusive mina vänner som är bosatta i New York och en från Curacao (big surprise!) upp på en Indisk restaurang, Malai Marke, för middag. Indian & moroccan-reunion! Drack kingfisher och åt paneer (favoritölen och favoriträtten från Indien-resan). Var så jäkla glad över att vara i New York och hänga med mina fantastiska vänner. 6 av oss drog hem till hotellet, trötta efter resan, och vi andra hamnade på ett jazzställe The Wayland med livemusik i Alphabet City, i närheten av Tompkins Park. Efter ett gäng öl, shots, rökiga whiskeybomber och snapsvisor avslutade vi denna första kväll – i världsstaden New York.

Dag 2. Startade dagen med en wifi-frukost på Starbucks och tog sen tunnelbanan ner till Brooklyn Bridge för att promenera en bit ut och se på utsikten. Jäkligt blåsigt, men coolt, och ja – vi sprang emot varandra precis som Steve och Miranda i Sex and the City, fast vi körde light-varianten på 10 meter haha. Promenerade vidare ner till Ground Zero, som fortfarande håller på att byggas och sprang rakt på Century 21 (typ Ullared fast med designerkläder) – shopping! Hittade en ascool topp från C-lective och ett par Betsey Johnson leggings för nästan inga pengar alls. Sen tog vi oss ner till battery park och införskaffade biljetter över till Liberty Island och frihetsgudinnan (fast vi åkte dit dagen efter istället). Vi blev hungriga och helt plötsligt var vi i Little Italy – perfekt för lunch, satte oss på första bästa soliga uteservering och jag åt den godaste färska tonfisken ever! Glömde memorera namnet, men det var i hörnet Mulberry & Broome Street (efter en virituell promenad via google earth hittade jag stället - Crudo´s). Promenerade upp längst med Broadway, shopping och photowalk, icecream – sen bestämde vi oss för att åka upp i Empire State Buildings, hade grymt flyt och behövde knappt vänta någonting, kom upp precis när solen gick ner över stan. Mäktigt att se New York från ovan, Manhattan Skyline – by night! Gjorde även en ofrivillig mooning men den kan jag berätta om en annan gång haha. När vi gått runt ett par varv och sett 360 grader av staden, tog vi dom 6 trapporna och 80-våningshissen ner igen och fortsatte Broadway upp till Times Square. Precis lika coolt på kvällen som man sett på alla filmer. Neonskyltar och hundratals människor – överallt! Crazy life! Avslutade den här turistiga sightseeing-dagen med en känd all american diner, Lindy´s – Pigs in a Blanket - bacon pancakes!

To be continued...

 

Kommentarer:

1 Bohista - be cool and do yoga. :

skriven

Åh! Ser så häftigt ut!

2 Anonym:

skriven

Vilken fanatiskt fin fanbild du har gjort av Paow! Hade du velat göra en sådan av måling av mig? Som jag kan använda till Facebook och Instagram etc, självklart kommer jag länka dig i bilden som tack! Har du lust att hjälpa mig? :')

3 Veronika Lindh:

skriven

Fan vad häftigt ((: riktigt grymma bilder. Det måste ha varit en härlig känsla att vara där. Vilket resebolag åkte ni med?

4 FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

skriven

Gud va härligt ni har haft det. Längtar verkligen tillbaka när jag läser det här. Ska absolut kolla upp det tipset ska även besöka stället i Göteborg som du rekommenderade inom kort så fort jag är hemma från Rom.Kul att ni gick till Beautybar det är ett coolt ställe synd det där med manikyren dock.

5 Malin:

skriven

Härliga bilder! :)

6 Malin:

skriven

Fasiken vad najs!!

7 Micke:

skriven

En del av de där sighterna såg jag också! Gött! :-)
sv:
Ja, verkligen en grym stad!!! Loved it!!! :-D
Trist att du blev sjuk, vi fick också en släng av nåt mög när vi kommit hem, men det känns som det var värt det.
Bästa upplevelsen? Svårt, det var så väldigt mycket! Men en av de bästa upplevelserna var helt klart Jekyll and Hyde club! Helt otroligt häftigt! :-)
Din egen då?

Kommentera här: