VISIT TO VIENNA

.WORLD BY TINA / Permalink / 6
VISIT TO VIENNA
23-25 maj 2014
 
"Hey we need a visit to Vienna, I've heard that there's something about that fallen town"

Freitag. Klockan 06.00 var vi på flygplatsen då visste jag fortfarande inte vart surprise-resan skulle bära av. Även om Wien var i min topp-3-gissning (och förhoppning!) av olika anledningar. Hurra för Wien. Framme i Österrike checkade vi in på hotellet – bytte till sommarkläder – 30 grader varmt! Fixade tunnelbanekort och tog u-bahn till floden Donau för lite flod-häng vid Wiens riviera som jag akutläst om i reseguiden på flyget. Hittade Copa Cagrana – en liten strandpromenad som kantades med grekiska tavernor och tapas ställen. Hej medelhavet! Slog oss ner vid ett bord med en stor kanna sangria. Promenerade längst med floden, doppade fötterna, vilade i gräset, kollade på folk – och tog oss sen vidare till tivolit - Prater. Åkte superkända Reisenrad – ett parisehjul från 1896 – med utsikt över hela Wien. På kvällen valde vi området MQ som underhållning, Museum Quartier – ett stort torg med museum runt omkring fullt av uteserveringar och mängder med folk. När vi fått i oss lite mat hamnade vi på retro-baren Phil och drack ekologisk citronöl. Coolt ställe där i princip all inredning var till salu. Och böcker. Och skivor.

Samstag. Började dagen på Wiens största marknad – Neumarchtmarkt i området Wieden – både farmers market och flea market – och uteserveringar. Helt klart här man ska hänga en lördagsförmiddag i Wien. Därefter hamnade vi i innerstadt, lite uteserveringsöl och kartkoll. Jag hade läst om ett mikrobryggeri med en beer garden som jag ville besöka Siebensternbräu – sagt och gjort. Där hängde vi ett par timmar drack öl med chilli och hampa och åt wienerschnitzel (såklart!). Fortsatte vår öl-tour till ett ställe som hette Centimeter, där drack vi mer öl, stora öl – och fick uppleva ett skyfall med blixt och dunder. Lagom tills vi avslutat andra ölen kom solen igen och vi fortsatte till en irländskpub – klev in till tonerna av Aerosmith. Då visste jag att jag skulle trivas.  Tvärs över gatan låg ett coolt cocktailställe – Eberts – där man valde drinkar från en kortlek – mitt val föll på en Green Dragon. Kan också avslöja att man hittar Wiens (med stor säkerhet) godaste Bloody Mary här. Vi besökte ytterligare två barer efteråt, men dom har jag inte en susning om vad dom hette. Kameran avslöjar att jag drack fler Bloody Marys.

Sonntag.  Gårdagens alkoholintag gjorde sig något påmint. Frukost. Packa ihop prylar. Checka ut. Åkte till slottet, Schönbrunn Schloss och dess gigantiska trädgårdar. Rosor. Labyrinter. Coola träd. Fontäner. Palmeri:or. Ja en massa vackert. Här hängde vi ett par timmar innan vi åkte in mot Westbahnhof – åt lunch och väntade på flygbussen. I strålande solsken. Auf Wiedersehen!

 
#1 - - Malin:

Och nu vill jag åka till Wien! :-)
Vad kul! Många som ska dit, inte jag dock. Jobbar imorn.. :( Hoppas att det blir bra väder!

#2 - - Malin:

Sv: Ja, visst är den. :)

Härligt, Wien ser ut som en trevlig stad! :)

#3 - - Elin:

:)

allt bra?

#4 - - Veronika Lindh:

Åååh Wien.. Ser så härligt ut ((: allrahelst den tredje bilden nedifrån och upp, på dig när du står på en "vad jag antar" nyregnad gata.. Dina bilder på ölglasen, blir "nästan" sugen på öl fast jag själv inte dricker, haha :-D

#5 - - Linda-Mamma till Alfred:

Verkar vara en mysig stad!Vad tyckte du?Ölen vette katten har svårt för grumlig öl;)
Mmm ja fick ju ett presentkort på 50x70 men vill gärna ha en avlång du föreslog ett mått..men jag kan måtta samt ta en bild o skicka på mms så ser du lite mer;)
Vi hade en riktigt kanonresa,Madrid vilken stad!!!Åker gärna dit igen!!

#6 - - MADDISENJ.SE:

Gud så härligt!

Till top