5 Läs mer >>
För ett par veckor sedan kom jag på den suveräna planen att skaffa en ateljé, sagt och gjort, mailade till konstföreningar/kulturfolk/kommunen/hyresvärdar och andra och fick tillslut napp på en lokal mitt i centrala Uddevalla. Bottenplan, 25 kvadrat, toalett och litet kök. Kunde inte bli bättre. Igår skrev jag på kontrakt för ett år framöver och på måndag får jag nycklarna. Till min första egna RIKTIGA ateljé! Dessutom fick jag en beställning på två tavlor idag så nu har jag något att börja med när jag flyttar in. 
 
Miss Peacock Fairy, såld till Stockholm. 
 

ATELJÉ

3 Läs mer >>
Det känns lite overkligt, mindre än två månader kvar till nästa äventyr! Thailand-Kambodja-Vietnam. Ungefär så här tror jag min resväg kommer att se ut. Åker med Rosa Bussarna, som jag åkte med genom Centralamerika 2011. Denna resa blir dock lite kortare, det blir 3 intensiva veckor, med mycket upplevelser, nya vänner, fantastisk mat - äventyr! Allra mest ser jag fram emot den gamla tempelstaden Angkor Wat - tror och hoppas att den kommer vara lika mäktig och spännande som Tikal i Guatemala. För det var verkligen WOW att få vandra runt i mayaindianernas ruiner. Bangkok (Thailand) och Ho Chi Minh (fd Saigon, Vietnam) kommer också bli höjdpunkter på resan - även om jag föredrar att besöka ställen som är mindre hysteriska. Landsbygden i Kambodja kommer nog att vinna mitt hjärta även om det kommer att bli svårt att ta in allt som hänt under Pol Pot & Röda Khmerernas styre. Vi kommer att besöka både tortyrfängelset och dödens fält där tusentalsfångar slogs ihjäl och slängdes i massgravar...man uppskattar att ca en och en halv miljon människor mördades...och detta hände 1975-1978. Man mår ju illa. 
 
Jag kommer döpa denna resa till Indokina som är den del av Sydostasien där Kambodja, Vietnam och delar av Thailand ingår (även Laos, Burma - med det får bli ett framtida äventyr). 
 
 

VINTERRESA

5 Läs mer >>
Som många av er redan vet så har jag kommit in på en konstskola, går en kurs som heter Projekt & idégestaltning. Och det är precis vad det handlar om, att komma på en grym idé och sedan genomföra det som ett projekt. Det här är mitt projekt. 
 
#theartieproject 
 
Gestaltandet av det egna jaget- en studie i skissteknik och självbetraktelse
med utgångspunkt ur medvetandefilosofin 

Kroppen/Selfie vs Själen/Artie

”The eyes see only what the mind is prepared to comprehend”
Henri Bergson
 
 
 
 
Det här är ett första utkast. En dokumentation. Oredigerat och oputsat. 
 

#theartieproject (1)

3 Läs mer >>
 
Kontorar. Lyssnar på Lillasyster. Peppar för ikväll. Spelning i Uddevalla. Väntar på sushi. Leverans till jobbet. Fredagslyx. 
 

HEADPHONES

3 Läs mer >>
Veckan. Helgen. Livet. Fin vecka med inplanerade kvällar med tre av fyra bästa vänner. Sådant som man verkligen behöver ibland. Sina bästa vänner. Förra lördagen var jag hemma hos bästis M för film och tacos. I början av veckan åkte jag upp till Stockholm för jobb och två kvällar med bästis S. Och på fredagen tog jag tåget till Göteborg för franska viner och utgång med bästis I. Herregud vad jag är glad över att jag har så fina vänner i min närhet. Ni är helt enkelt bäst. 
 
Me and friday wine
 
Me and my cow
 
Me and my selfie-project #theartieproject
 

ME AND...

3 Läs mer >>
I helgen var jag inbjuden som en av 70 konstnärer att delta på en Konstrunda i Skaraborg. Jag fick möjlighet att ställa ut i en grym lokal, en bilsalong. Istället för att skapa nytt körde jag på konceptet återbruk. Letade fram alla tavlor jag hade i samma storlek och skapade ett nytt verk av dom - som en installation - ett kollage. Tyckte resultatet blev grymt. Blev inspirerad av min egen idé och skulle tycka att det var grymt coolt att dekorera en hel vägg med tavlor någonstans. Eller alternativt trycka upp som fototapet. Så om någon är intresserad så hojta till så kollar jag upp prisförslag för det. Skulle man vilja investera i någon av ansikterna så erbjuder jag mina bloggläsare samma erbjudande som till utställningsbesökarna - 700 kr styck eller 500 kr vid köp av flera. Storlek 30x40 cm. 
 
Den blå nymfen, Nereid - såld!
 

FACES by Tina

5 Läs mer >>
Ibland kan livet förändras ganska mycket. Ofta är förändringar bra. Jag har börjat plugga konst och flyttat in i en liten vindsvåning på 23 kvadrat. Jag och katten. För att fokusera på att skapa konst och ta reda på vad jag egentligen vill med det jag skapar...och med mitt liv. Ja, sådana typiskt okomplicerade frågor (eller inte). Jag har bestämt mig för att dra iväg på en långresa i vinter, med start i Bangkok/Thailand och vidare genom hela Kambodja för att avsluta resan i Saigon/Vietnam. Det var en miniuppdatering om vad som händer i mitt liv just nu - eller ja, just exakt just nu sitter jag på tåget upp till Stockholm för jobb i tre dagar...och just det, nu i helgen hade jag konstutställning, den ska ni såklart få se bilder ifrån också. 
 
#23kvadrat  - kolla in taggen på instagram för fler bilder från mitt nya hem. 
 

23kvadrat