SPAIN | FUENGIROLA

FERIA DE LOS PUEBLOS – Around the world in 5 days

Raggae in Jamaica. Sugarcane drinks in IndiaIrish Iggy Pop. Bratwurst in Germany. Gyros in GreeceMexican flamenco. Norrlandsguld & Tredrag in Sweden. Meet the Norwegian troll. Meat, meat & meat in Argentina. Fosters in Australia. Beer in PeruFinland-ferry-party. Salsa in Bolivia. Great party in Hawaii. Ice cream in Italy. Salsa in Kuba. “worlds best cake” from Portugal. Thanks Fuengirola, Elin & Jenny for one of the best weekends ever! Feria de los Pueblos – you rock (almost as much as “Tredrag”). Ps. Almost forgot – we did visit Spain.

Day 1. Mötte upp Jenny i Malaga, tog tåget till Fuengirola och Elin. (J & E var mina resebuddies i Thailand/Kambodja/Vietnam och E bor i Spanien – we like!). Välkomstdrink, jordgubbar och skvaller på solig balkong. Ner till Ferian, en internationell 5-dagars festival med representation av länder från hela världen. Öl, drinkar och en jäkla massa mat – och folk! Drack belgisk öl, lyssnade på jamaicansk raggae, pimplade indisk sockerrörsdrink som inte va nån höjdare, åt paella från Valencia, delade på en kanna Sangria och slutligen finöl från Irland. Vann en digimon-enhörning i en klomaskin (jag är proffs!) och fick sen en guidad tur genom Fuengirola-natten.

Day 2. Balkongfrukost. Shoppingpromenad. Lunchöl vid beachen. Badade! Strosade på festivalområdet. Öl & bratwurst i tyska Bayern. Partyshopping inför kvällens fest, alkohol, snacks och en birthdaycake. Öl på balkongen i väntan på folk. Hemma-hos-förfest med folk från Svenska, Finska och Norska skolan. Åkte en helt galen grodkarusell. “Sa hej” till Tredrag som spelade på Svenska scenen men valde bort dom till förmån för en Irländsk rockkonsert – Iggy Pop goes Axl Rose. Grekisk gyros till middag (ok nattamat är nog ett mer korrekt ordval). Mexikansk flamenco. Tillbaka till Irland och nåt slags tribute-coverband till U2 (även om vi hade lite svårt att skilja på Bono och Depeche Mode). Innan det var dags att dra hem röjde vi loss på svenska dansgolvet som hade bytt ut Tredrag mot en DJ. Hemma runt 3-ish. Ps. Hittade ett norskt troll, perfect match eftersom jag hade guldbrallor på mig (för alla vet väl att troll älskar guld?).

Day 3. Beach day. Lunch i Australien + take away beer. Balkongfest! Öl i Peru. Norrlandsguld och röj till Tredrag. Mojito från spanska Galacia. Alkoholförbud i Colombia. Dansgolvsröj i Bolivia och Madrid. Finlandsfärgefeeling på finska dansgolvet och efterfest i Hawaii. Dance all day, dance all night!

Day 4. Sovmorgon (till typ två) Balkongfrukost. Stranden! Italiensk glass. Balkongfylla. Bloody Gazpachos och icetea drinkar. Fick sällskap på balkongen av Jocke, Marie, Manuel och hunden Morrison. Lakritsshots! In på festivalen för party i Sverige – Tredrag, Irland – Iggy-look-a-like, Argentina – köttmiddag, Tyskland – brittiskt popband och slutligen Salsa i Kuba.

Day 5. Lazy afternoon at the beach, öl & colombiansk musik. Wine o´clock balkonghäng med tapas och rödvin. Vår sista kväll bestämde vi oss för att skippa festivalen (och ytterligare en festnatt till fyra på morgonen) och istället promenera in till Fuengirola City för en “riktig middag”. Det blev annorlunda men jättegod tapas och till efterrätt Portugisisk chokladtårta “the worlds best cake” på Bubba bar. Tidigt nästa morgon var det dags att packa ihop oss och säga hejdå – men vi kommer garanterat tillbaka – nästa gång tänkte vi turista lite också. Vita staden och Hollywood-tjuren står på agendan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.