CHAU DOC

Bye bye Cambodia. Hello Vietnam. Efter ca två veckor i Kambodja var det dags att ta oss över gränsen till Vietnam, via Mekongdeltat. Resan tog undefär en hel dag och gränskontrollen va den smidigaste jag någonsin varit med om, vi firade med en gränsöl. Alla var glada. Förutom reseledaren som snubblade och bröt foten. Vi stannade en natt i en av Mekongdeltats största städer, Chau Doc. En stad man egentligen inte gör så värst mycket i förutom att leta efter obefintliga ölhak och kramas med insekter. Vi hängde kanske i helt fel område. Men vi hittade billig öl i en liten restaurang som var mer som att kliva in i någons vardagsrum, toaletten låg placerad mellan köket och sovrummet där en man låg och sov i en hängmatta. Det var konstigt. Spännande. Men konstigt. Genuint är nog ordet jag letar efter. 
 
Floating City. Morgonen efter blev vi tillsagda att gå upp jättetidigt för att, två och två, hoppa på träbåtar rodda av kvinnor med uppenbara armmuskler. Typ som taxibåtar. För turister. Vår rokvinna tog oss sedan på en tur längst med floden och alla dess flytande hus. Som en by. Mitt i vattnet. Största inkomsten här var fiskodlingar. Jag skulle dock helst undvika att äta fisk från det där vattnet - med tanke på den flytande staden - och med stor sannolikhet det bristande avloppssystemet…
 
Sen hamnade vi i ett träsk, det var lite som att hamna mitt i ett Sagan om ringen landskap - och då menar jag inte sådär förtrollande vackert - utan mer som Mordor. Mycket fåglar, döda som levande. Och jag var konstant rädd för att båten skulle välta. För jag lovar, om det där träskvattnet besökt min mage hade jag inte överlevt. En av bilderna som ni ser nedan, den gröna ängen - det är ingen äng.. 
 
 
#1 - - Veronika Lindh:

Jag trodde först att det var en grön äng ((: haha. Vilken skum och annorlunda färd!! Jag vetti tusan om jag skulle våga sätta mig i en sådan båt. Hua! Helt fantastiska bilder..

Sv: Jo jag vet, haha ((: jag har liksom begränsat mina drömmar en aning sedan jag fick barnen. Så som jag lovade mig själv innan jag blev mamma att inte göra.. Det du skrev fick mig att vakna till nu ((:

#2 - - Malin:

Sv: Ja, absolut de hade varit kul och ses
och skåla lite på Sweden Rock! Vad man längtar efter festivallivet nu! :D

Jag trodde de var en äng först, haha.
Fina bilder!

#3 - - Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★:

Låter som en cool men lite creepy träskfärd :D!
Fantastiska bilder, verkar ha varit väldigt magiskt

#4 - - Linda-Mamma till Alfred:

Ah amazing! Tänk att dom som bor & faktiskt äter där överlever, en annan hade ju dött typ;)men vem vet en & annan kanske dör då ingen vet orsaken...hmm