RESCUE CENTER

.WORLD BY TINA: ASIA / goXplore, phnomtamao, / Permalink / 7
Phnom Tamao Wildlife Rescue Center. Jag tröttnar snabbt på storstäder, så efter två dagar i huvudstaden Phnom Penh ville jag göra något spännande. Googlade lite och hittade tips om ett animal rescue center ca 1,5 timme utanför staden. Lyckades dessutom få med mig två resepolare på äventyret. 
 
Vad jag förstod så är parken den största rescue centret i Kambodja - och djuren verkar behandlas bra med tillgång till näringsrik mat, djurskötare och duktiga veterinärer. Många av djuren som bor där har behandlats illa av människor som haft dom som husdjur, skadats av fällor i skogen eller är utrotningshotade - så man föder upp fler av arten för att sedan kunna släppas ut i det fria.
 
En fruktansvärt vidrig sak vi fick lära oss var om Bear Paw Soup. En av björnarna hade bara tre tassar, då undrade vi såklart varför. Björntass-soppa anses tydligen vara en delikatess i Kambodja - och enligt nån korkad myt vara bra för potensen. Kunderna (läs idioterna) får själva peka ut vilken tass som önskas från den levande björnen, som huggs av - ju färskare desto bättre - björnen hålls sedan vid liv tills alla fyra tassarna har blivit utvalda och avhuggna. Just denna björnen som vi fick möta hade blivit räddad från en restaurang - med tre tassar i behåll. 
 
Vi fick säga hej till en väldigt annorlunda albino hjort som var tvungen att akta sig för solen, beundra asistiska tigrar, se på när björnar bråkbusade, klia jätte-ekorrar på magen, träffa en lejon björn - Moon Bear Brandy, mata en ursöt utterfamlj med fisk, prata med högljudda apor, se glada elefanten Chhouk med sin protes och jag fick ett nytt favorit djur, en björnkatt - binturong. Och alla djur gillar tydligen bananer - förutom krokodilerna. 
 
På tal om djur. Är sjukt sugen på att åka med goXplore till Zambia eller Zimbabwe och volontärarbeta med lejon i några veckor. Det ligger högt upp på min prioriteringslista just nu. 
 
 
#1 - - Malin:

Sv: Vad kul! :) Jag fixade min biljett till
Sweden Rock idag, även om jag inte har nåt festivalsällskap dit än.

Fina bilder!

De är så vidrigt att de finns människor som skadar djuren för att ta deras tassar m.m på de sättet. Tyvärr finns de många idioter i världen! :(

#2 - - Veronika Lindh:

Det är så ofattbart hur grym människan kan vara - jag blir så arg! Du har tagit otroligt fina bilder på djuren.. Volontärarbete är något som jag ångrar att jag aldrig åkte iväg på, innan jag fick barn - jag var bra sugen på det när jag var yngre, men något annat lockade väl mer ((: "ångrar".

#3 - - Kashaya:

Så himla tragiskt att man gör sådan soppa. Plåga en stackars björn på det sättet...=(

#4 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

fina bilder

#5 - - johanna:

vad fint! det är fruktansvärt hur människor kan behandla djur :(

#6 - - FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor:

Fy vad hemsk stackars söta björnar. Hur kan man komma på nått sånt!

#7 - - Linda-Mamma till Alfred:

NAW alltså människor i den del av världen ser dessvärre bara mat i djuren, så himla hemskt och avskyvärt att man ens kan komma på tanken!

Till top