0 Läs mer >>
On the road to Dalarna. I veckan bestämde jag och en killpolare oss för att åka upp och hälsa på en annan killpolare. På en folkhögskola utanför Avesta, Sjövik i Folkärna. Många namn att hålla koll på. Sagt och gjort. Typ fem timmar tog det att komma dit, inklusive korsande av Götakanal, matstopp i Laxå och Bäversafari. Väl framme korkade vi upp vinet och började dela ut presenter, ja, vi fyller år dagarna efter varandra så det passade fint att hurra för oss. Presenter delades ut i form av alkoholhaltiga drycker, vildmarksprylar, en betonggris och ett pizzapussel - det roade vi med oss resten av kvällen. Blev rätt tidig kväll då en av oss skulle upp och göra högskoleprovet dagen efter. Ps. det var inte jag. 
 
På äventyr i Avesta. En av oss låste in sig på högskoleprov. Två av oss bestämde oss för sightseeing deluxe a la Dalarna. Först drog vi till nåt ställe som hette Krylbo, rimmar på pryl, det tyckte jag var jättekul. Vi hittade en prylbutik (aka second hand) där ja shoppade några konstiga saker, en mässing Jesus och en bok om helgonet San Michel. Kände mig religös på nåt vis. Just det, vi åt räkmacke-frukost på ett 50-tals café och beundrade det superfina stationshuset. Next stopp - visenparken (stora buffelliknande djur). Det var stängt. Vi besökte Verket (konst & kulturhus). Det var stängt. Skulle köpa dalahäst på turistbyrån. Det var stängt. Blev en My Little Pony från Ica istället - nåväl, det är ju en häst köpt i Dalarna = dalahäst. Eftersom allt verkar vara stängt i Avesta så blev det rätt mycket promenerande istället, i Gamla byn, genom kyrkogården, på nån bro, upp till Razpunzel-tornet. Åt glass. Åt mat. Åt äckliga godispapperspengar. Det var nog allt. Nej just det, vi kollade på den jättejättejättejättestora Dalahästen och tog hundra kort också. Vi var dom enda turisterna. Sen plockade vi upp plugghästen och och åkte hem till champagnen. Som intogs vid en solvägg tills solen gick ner och det blev kallt. 
 
Fira Earth Hour. I bästa folkhögskoleanda bjöds vi in till en lägereld i en timmerstuga med en massa sjungande människor. Det var mysigt. Fast man luktar rätt illa efterråt. Sen pratade vi om färgers betydelse tills det blev morgon. Nästan. 
 
På söndagen roadtrippade vi hem igen. Vi hade planerat att åka till en koppargruva, Riddarhyttan i typ Skinnskatteberg, men snön kom och förstörde allt. Det fina blåskimrande berget såg ju bara ut som en skidbacke. Men vi hittade några blå stenar att titta på, slaggsten från masugnen - sånt som blir över när man utvunnit koppar från sten. Gjorde även turiststopp i Hova och Mariestad, men där fanns inget spännande förutom en ful turistbyråborg och en halvgod pizza. 
 
 

ROADTRIP DALARNA

1 Läs mer >>
JÄVLAR vilket röj. Steel Panther på trädgårn´n i Göteborg. För dom som inte har koll så är dom glamrockssleezare från Los Angeles. Michael Starr, Satchel, Lexxi Foxx och Stix - ja dom har ju riktiga namn också med det är ju inte rock´n´roll. Mer hårförlängningar, spandextights, nitar och hårspray - de går all in med att driva med hela rockgrejen, som nån recensent skrev, dom är mer Mötley Crue än vad Mötley någonsin varit haha. Och typ som Eddie Meduza som glamrockare, om man ser till texternas innehåll. Det är ironiskt, och det måste man vara jävligt medveten om när man står vid front row och blir tillfrågad att gå backstage för en "weenie ride".
 
Kvällens röjigaste: Party like tomorrow is the end of the world, Gloryhole, Community property, If you really really love me, Weenie ride, 17 girls in a row, Party all day, Death to all but metal
 
 

STEEL PANTHER

2 Läs mer >>
Några av mina senaste illustrationsporträtt. Inspirerad av favoritkonton på instagram, känner ni igen någon/några?
 
Gör även illustrationer på beställning, porträtt, bröllop, barn, husdjur m.m.
Kontakta mig för förslag och prisuppgifter: artbytina@hotmail.com
 
Fler illustrationer hittas här eller under #illisbytina på instagram. 
 
 

#ILLISBYTINA

4 Läs mer >>
Jag ljög. Lyckades hitta några halvkassa outfitbilder i telefonen. Ja typ så här har årets tre första månader sett rent fashion-mässigt. Mycket 90-tal, sport möter boho som möter rock och så lite club på det, ja rätt blandat, med andra ord. Precis så som min garderob ser ut. Just nu har jag snöat in på skinny jeans tillsammans med genomskinliga toppar och spets. Jag gillar att hitta min egna stil, även om det omedvetet är stilikoner och butiker som styr trenderna - även mig. 
 
 

OOTD 15 #1

1 Läs mer >>
En snabbrepris från 2014 års resor. Året började med en resa genom Marocko där vi fick uppleva alla fyra årstiderna på två veckor, jag gillade landet skarpt. Mycket intryck, mycket upplevelser - och framför allt - mycket katter! 
 
 
I februari åkte jag till en liten stad utanför Olso - Hamar, där fick jag uppleva ett ganska grått Norge - men fina scenkonstupplevelser, cool arkitektur och skumpa!
 
 
Berlin, Baby! I mars firade vi in våren i Berlin med sol, loppisar och Berlinmuren. 
 
 
New York Stories. I april drog jag och tjejgänget till New York. Party 24/7.
 
 
Copenhagen Diaries. Köpenhamn är fantastiskt i maj. Så vi åkte dit och tog selfies med Lilla Havsfrun. Några dagar senare flög vi ner till Wien för Springbreak eller - Visit to Vienna som Sahara Hotnights skulle ha sagt. 
 
 
I juni drog jag och bästis till Helsingfors på Bloody Hunting. Inte så blodigt som det låter. Låt jakten på Helsingfors bästa Bloody Mary börja. 
 
 
I juli tog vi en charter till Ibiza - the island of fun
 
 
...och efter tre månader av reseabstinens hamnade jag i Oslo i december på en dansfestival - Ice Hot Oslo.
 
 
 
Och några dagar senare påbörjade jag ett galet äventyr genom Thailand, Kambodja och Vietnam
 
 
4 världsdelar, 11 länder och minst 35 olika städer/byar. Nu ser jag fram emot 2015 och alla nya äventyr! 
#worldbytina
 

TRAVEL 2014

2 Läs mer >>
No more. Som ni märkt har outfit-bilderna helt dött ut, och så lär det nog förbli. Why? Finns två svar, eller svaret är väl nån slags kombination. 1. Jag flyttade ifrån min braiga fotovägg. 2. Jag föredrar att sova på morgonen och resten av dagen åker jag tåg, jobbar, målar och sover. Typ. Men jag älskar fortfarande kläder - och att välja ut den perfekta outfiten inför en fest, spelning, middag eller något helt annat är fortfarande en av mina stora intressen. Kläder är jättekul. Valde ut några favoriter från 2014. This is it. 
 
 

OUTFITS14

4 Läs mer >>
...the new black. 
 
 

ORANGE IS

1 Läs mer >>
(H)året 2014. Rött. Svart. Brunt. Lila. Blått. Sidecut. Dip-dye. Ungefär lika många hårfärger som det finns månader. Gillar det här med förändring. 
 
 

HAIR2014