1 Läs mer >>
ILLUMINATI MOON FOX
 
En räv, en måne och tecknet för illuminati - för mig varken politiskt eller religöst - bara magiskt. Dom tre symbolerna pysslade jag ihop till en skiss och skickade vidare till min tatuerare, Vilda på Bläckbyrån i Vårgårda. Simsalabim så hade hon skissat fram ett nytt mästerverk som nu pryder min vänstra överarm. Om jag är nöjd? Galet!
 
 

ILLUMINATI MOON FOX

0 Läs mer >>
PUNK PÅ PUSTERVIK
 
När Strebers (...som Dia Psalma föddes ur) återförenas och kör turné - ja då ser man till att skaffa biljett - till ett utsålt Pustervik. Bra drag! Förbandet Åfysatan va kanske inte riktigt lika bra - men dom körde iaf korta shorts och fotbollsstrumpor vilket verkar vara en trend på den svenska punkscenen. Tyvärr blev min kamera typ packad och lyckades inte leverera ett endaste bra foto. Men försök känna in stämningen istället. 
 
 

STREBERS GBG

0 Läs mer >>
STOCKHOLM. Efter Umeå stannade jag i Stockholm, 4 dagar, 2 dagars hopp och lek, två dagars jobb. Första kvällen pimplade vi mest vin, jag och bästis. På lördagen lurade jag med henne på spelning på Debaser Medis. Svenska punkbandet Sista Sekunden (mer hotpants åt folket!) körde 10-års jubileumsturné i Göteborg, Malmö och Stockholm. Men Lowest Creature, Damage Head, Snake och Regimen som förband. Riktigt bra kväll. Som tydligen hade slutat med både Mcdonalds, taxi och nattbuss...enligt några ihopknycklade kvitton i fickan. 
 
 
 
 
 

DEBASER MEDIS

0 Läs mer >>
Vad gör en i Umeå på 30 timmar? Jo, en landar, åker taxi i 7 minuter in till city, sätter sig i ett mötesrum på NorrlandsOperan och snackar danskonst hela dagen, checkar in på Hotell Winn, äter god middag på Guitars och dricker jättegott vin, ser en dansföreställning med Tentacle Tribe i NorrlandsOperans Blackbox, dricker öl i hotell foajén, spanar efter obefintligt norrsken (hade tydligen varit en magisk kväll dagen innan), sover, äter hotellfrukost (utan bacon av miljöskäl), sitter på lite mer möte om danskonst, äter jättegod sushi, promenerar längst med älven, möter upp en norrländsk hippie, tittar på en spännande vietnamesisk konstutställning på Bildmuseet, dricker öl med den norrländska hippien, åker till flygplatsen och flyger till bästa vännen i Stockholm. Det är vad en gör på 30 timmar i Umeå. 
 
 

UMEÅ 30H

0 Läs mer >>
ROCK AND ART WEEKEND I HUSKVARNA
 
Festival & tatueringsmässa...dit drog jag och polaren efter att jag sett att min tatuerare skulle dit, messade och frågade om hon hade tid - svar ja. Så vi drog dit. Jag fick en räv-tatuering på överarmen och sen röjde vi till Art Nation (snyggt musikaliskt), Egonaut (påminde om Spinal Tap och deras "Stonehenge" iklädda svarta munk-kåpor), Troublemakers (punkgubbar), The Scams (riktigt förbaskat bra!) och Eddie Meduza lever (smart att lägga dom sist, publiken va rätt packad och avklädd vid det här laget). 
 
 

ROCK & ART HUSKVARNA

1 Läs mer >>

This is London! 4 dagars Londonhäng med vännen A. 

 

Day 1. Camden + Soho + Rock. Tåg + underground Kings Cross, kort, jättekort promenad till hotellet, sviten på nr 22 haha. Alhambra. Äventyrspromenad längst med floden och alla husbåtar och broar upp till Camden, shopping, pizza-lunch, vin. Ravedisco. Tunnelbana. Big Ben by night. Promenad upp till piccadilly (löjligt liten i jämförelse med time square haha). Virrade omkring i SoHo för att leta efter rockbaren Crobar. Found hit! Grymt ställe. Londons rockers samlade på ett och samma ställe. Bråktjejen. Finske killen. Raggaekillarna. Trevliga bartendrar, grym musik. Ja grym kväll helt enkelt. Hände där tills det nästan stängde, sen london-style-buss till kings cross, eftersom undergrounden inte går efter midnatt. 

 

Day 2. Shopping + Sunday Roast + Michael Jackson. English breakfast. Promenad till Oxford Street. Upptäckte att kameran pajat (kan vart nån som tappade den i gatan igår) helvetesjävlaskit. Hur ska jag nu kunna bevisa att jag varit i London haha. And then we lost it and went completely crazy at Primark. Undrar just hur en väska, ett par hörlurar, 3 linnen, en klänning, en tröja, en kjol och 5 par strumpor ska få plats i lilla handbagaget?! Picnic-lunch i en park, underground till Covent Garden...och där hamnade vi i candy haven på Cyber Candy - 10 påsar double dip. Check! Sunday roost på supermegabrittisk pubrestaurang Nicholson's Freehouse. Proppmätta gick vi på jakt efter Covent Garden-torget...som verkade ha gått upp i rök. Två som inte kan läsa en karta och inte vet åt vilket håll som är vart = jättedålig kombo. Efter nån timme hittade vi rätt, men fick skippa uteserveringsölen i solen då köerna va typ en mil långa. Åkte hem och power-wifi:de i 20 minuter på hotellet istället. Innan musikalen fördrinkade vi med rödvin & oliver. Musikalen = sexistisk dynga. Första fem minutrarna va helt okej, sen blev jag uttråkad. Tur det fanns öl i pausen - och ok att dricka i salongen. Andra akten bättre, men fortfarande besviken. Skadad och bitter (!?) efter att ha jobbat med scenkonst i 10 år. Burger King in bed!

 

Day 3. Reunion + Madame Tussauds + Abbey Road + Carnaby Street.  Mötte upp en av mina bästa vänner, Emma - som bott i England i massa år, just idag råkade hon befinna sig i London. Hurra! Snabbvisit på Svenska Ambassaden och sen öl, fika, lunch och catching up i solen. Jag och A hade fixat biljetter till Tussouds för att ta selfies med lite kändisar. Men helt ärligt vart jag lite besviken, saknade många ansikten, speciellt rocklegender, vart tog 70-80-tals rockarna vägen, den enda som representerades var Jimi Hendrix. Och Six Pistols, dom av några borde väl hyllas i London!? Men coolt ändå, och trots att jag är pyttekort själv så var det fascinerande att upptäcka hur korta vissa är i "verkligheten", trots sjumilaklackar. Sightseeingstop nr 2 blev att ta sig till världsberömda övergångstället på Abbey Road. Cool känsla att veta att Beatles där och då blev legender. Och yes - I crossed Abbey Road. Sen blev vi hungriga. Drog till Camden och käkade fish & chips på The Camden Eye som skröt med "the best fish & chips in...Camden". Med all rätt, supergod! Speciellt ärt-moset. Lite shopping, lite fika, lite kartläsning, lite brainstorming inför kvällen - tog oss slutligen till Soho och Carnaby Street. Där i närheten hittade vi ett fancy stället med fancy drinkar och fancy mat. Central & Co. Rekommenderas om man letar efter annorlunda smakkombinationer från världens alla hörn, som tex gravad lax från Sverige (fast jag tror dom menade norge). Detta var vår sista Londonkväll. 

 

Day 4. Bye bye. Vi checkade ut och sa hejdå till sensommar London och drog hem till Sverige - med dunderförkylningen from hell. Tack för den. 

 

 

THIS IS LONDON