GREECE | HALKIDIKI & METEORA

THE BALKAN TRIP: Roadtrip through the Balkans with Rosa Bussarna/Pink Caravans – Bulgarien – Grekland – Makedonien – Albanien – Montenegro – Bosnien – Kroatien

HALIKIDIKI
Dags att bosätta oss på den rosa bussen och vår första bussdag. Korsa gränsen Bulgarien – Grekland. Camp Kouyioni, Halkidiki – grekernas egna paradis. Sol & bad i två dar på beachen Gerakini. Nice life!

Beach & pooldag! 2-timmars ost-lunch (spicy cheese, friterad ost, grillad halloumi, fetaost). Hittade en fantastiskt söt hund, sötaste jag någonsin sett, tibetansk pekines som såg ut som ett marsvin. Lekte med vårt bussbarn i poolen, krascha in i poolkanten, aj min näsa! På kvällen körde vi avskedsmiddag för dom som rest med bussen tills nu från Stockholm till Grekland, och välkomstmiddag för oss som ska vidare ner till Kroatien. Rätt ölig kväll, jag och ölpimplarna satt kvar vid campingens bar till halv fyra innan det blev dags att vingla uppför stegen till busstaket för lite sömn. Upp sju igen för avfärd mot Meteora.

METEORA
Bussdag. Busslunch. Bodde på The Cave Camp vid byarna Kastraki och Kalambaka – i området Meteora. Ett skitcoolt ställe fullt av kloster från 1300-talet högt uppe i bergen. Nästintill oåtkomliga. Flera av dom används fortfarande och turister är välkomna vissa dagar. Andra dagen åkte vi upp till två av dom, ett munkkloster (Great Meteoron) och ett nunnekloster (St Stephens). Upplevelsen går inte riktigt att beskriva. Måste upplevas live! Efter tog vi en 2-timmars hike nerför bergen tillbaka till byn. Tog rejält på krafterna så resten av dagen spenderades vid poolen. På kvällen körde vi gemensam middag med hela gänget, kött och vin! Det va tydligen nån em-final i fotboll också så några av oss hittade ett fancy hotell som visade matchen. Jag drack mest öl, men hörde rykten om att Portugal tog hem vinsten.

Catspotting: 17

 

One thought on “GREECE | HALKIDIKI & METEORA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.