0 Läs mer >>
AEROWAVES SPRING FORWARD DANCE FESTIVAL 2016
 
Fortsättning på Prag-resan. Efter att jag hade hittat dansfestivalsbussen i Prag och tagit mig vidare någon timme utanför stan, till en annan stad, Pilsen - eller Plzen som det stavas på tjeckiska. 
 
Länk till festivalen + samtliga föreställningar & koreografer.
 
Dag 5-8. I Pilsen var jag från fredag till måndag, såg 18 dansföreställningar och minglade med flertalet av dom 300 deltagarna. Händelserika och väldigt inspirerande dagar. Jag har ett himla roligt jobb! Tacksam för det. Hann inte upptäcka staden så mycket mer än promenaderna mellan dom olika scenerna, men jag kan nog garantera att vi åtminstone gått förbi nästan allt som fanns att se. Cool stad när man hittar utanför stadskärnan till dom övergivna industriområdena. Betong, graffiti, vildvuxen natur. Jag gillar! All den streetart som jag saknade i Prag fanns här! Dessutom kommer ölen Urguell därifrån, som betyder urkällan. Ja ni fattar. Pilsen – ett måste på alla ölälskares bucketlist. Tyvärr hann jag inte besöka bryggeriet, men jag hade fin utsikt över det från hotellfönstret. Och hotellet, Angelo – herregud, dom absoluta bästa baconen jag NÅGONSIN ätit, stora, tunna, knapriga – perfekta! Har nog aldrig ätit så mycket bacon i hela mitt liv. Som kompensation för besvikelsen på hotellet i Prag. 
 
 
 
 

PILSEN/PLZEN

0 Läs mer >>
CZECHING OUT PRAGUE & PILSEN! 

 

Dag 1. Gamla stan. Torget. Uteserveringsöl på Kotleta. Försöka-hitta-hotellet-öl på Kafe Kolibka. Hittade hotellet. Checking in. Hotel Beseda Prag, bra hotell, men alla väger leder INTE dit och dom serverade inte bacon. Vilken besvikelse. Hittade en grym sushi, Wok & Sushi vid vattnet, på väg till rockbaren vi blivit tipsade om. Klub Buben. Kvällens spelning The Bar Stool Preachers. Lyckades visserligen bara höra en låt, men det vi hörde fick mig att kolla upp dom på spotify, bra skit! Träffade en Prag-kille som tipsade om att det egentligen inte fanns något att göra i Prag – förutom det nästintill oundvikliga, dricka öl. Vi gick all in på det tipset. Blev utkastade när stolarna började åka upp på borden, gick hem och hade skumpa-fest från minibaren på rummet.

 

Dag 2. Hotellfrukost….om det ens kallas hotellfrukost utan bacon? Vandra runt i stan, försökte få koll på läget. Shoppade lite, oj vad billigt allt är! Åkte nån gammal linbana upp till Petri Hill. Drack kanske världens godaste öl till lunch. Kollade in den där jättekända gamla bron och letade upp John Lennon väggen. Oj vad vi är bra på att turista. Nu kan vi koncentrera oss på att utforska publivet istället. Besökte monstret Gulem som bjöd på tre-rätters, eller bjöd och bjöd, fick ju betala för det, men det var så billigt så det nästan var gratis. Drack mulled wine…och gick vilse. Återigen, alla vägar leder inte till hotellet, nästan inga faktiskt. För kvällen hade vi kollat upp en spelning som skulle äga rum på Rock Café (inte att blanda ihop med Hard rock!). På scen: Unaffected Evolution. Bra energi på scen, verkligen, hade dom bara skippat synthkillen hade det varit riktigt på. På riktigt. Efter spelningen drog vi till Klub Buben, som vi redan efter första kvällen utsett till stammishak.

 

Dag 3. Kollade secondhand butiker. Gjorde några vinylfynd. Hittade en sparrisrestaurang. Drack take away öl på en trappa i solen och såg Göteborgsbandet Scumbag Millionaire glida förbi i sin mattsvarta van. Givetvis skulle dom spela på Klub Buben samma kväll. Vad är oddsen liksom? Som förfest inför kvällen bokade vi in oss på ett ölspa, bada i öl, dricka öl. Ja vad kan gå fel liksom? Åt på sushistället igen också, va ju så jäkla gott. Kvällens spelningar på Klub Buben: Cocaine Party (grymma killar!), Scumbag Millionaire (snabb punkrock från Hisingen, kanske snabbaste spelningen någonsin). Efteråt hamnade vi på strippklubb, eller först va planen tjeckisk bastuklubb, men där drog vi gränsen.

 

Dag 4. Eftersom vi glömt sova under natten fick vi ta igen det ungefär halva eftermiddagen. Sen ryckte vi upp oss och gav oss ut på upptäcktsfärd.  Åt en äcklig gulash i solen och surade lite för att jag trott att jag beställt soppa, inte fyra seniga köttbitar. Promenerade upp till borgen och slottet och allt det där och kollade på utsikten. Parkhängde vid floden och försökte, med betoning på försökte, dricka rödvin. Gick till sushistället igen, tredje gången gillt och drack kvällsöl på Klub Buben och blev polare med en av ägarna. Lovade på heder och samvete att komma tillbaka inom snar framtid.

 

Dag 5. Sista dagen i Prag. Mer secondhand shopping, många butiker men ganska vardagliga plagg, men hittade en hel del, otroligt billigt, några kronor per plagg. Drack Lambrusco i solen och konstaterade att vi haft en grym resa. Resepolaren Sara åkte hem till Sverige och jag fortsatte mitt tjeckiska äventyr med att försöka hitta en dansfestivalsbuss som skulle ta mig till Pilsen, en stad ca en timme från Prag. På vägen till den där bussen lyckades jag gå väldigt vilse i området Holesevice, men jag hittade supergod döner kebab så det var värt en rejäl omväg. Hittade Gallery Dox & bussen. Mot Pilsen & Spring Forward Dance Festival 2016! 

 

I nästa inlägg kommer en berättelse om mina dagar på dansfestivalen i Pilsen. 

 

 
 

PRAG/PRAGUE/PRAHA

0 Läs mer >>
Vem kunde ana att jag för fem år sedan, 2011 - skapade ett självporträtt av mitt framtida jag. Här är jag nu. Tatuerad på dom flesta kroppsdelar och lysande rosa hår. 
 
 

TATTOOED PINKHEAD

0 Läs mer >>
Ja ni märker ju att bloggen är på väg att dö, men jag är inte riktigt beredd att begrava den än. Så här kommer lite glimtar från livet. Mitt konstliv. Det här sker i min ateljé. Kom gärna och hälsa på. Live på Färgaregatan i Uddevalla eller online via instagram @art_by_tina
 
 
 
 

THIS IS...ART

0 Läs mer >>
BIRDS - Fly me to the moon! 
 
2 april - 1 maj hänger mina tavlor i utställningslokalen på Folkets Hus i Uddevalla. Här kommer några vernissagebilder! 
 
Reportage i Bohusläningen: http://bohuslaningen.se/kulturnoje/1.4844709-fri-som-en-fagel-i-sitt-konstnarskap
 
 

BIRDS