FRANCE | NICE LIFE

Istället för att arrangera en hejdundrandes 35-årsfest packade jag väskan och drog till Nice. Ett utmärkt val. Det blev inte bara ett besök i Nice utan även äventyr på Franska Rivieran med Ferraribilar i Monaco och en oplanerad vandring till medeltidsbyn Eze. Men vi börjar med Nice.

Dag 1. Landade rätt sent på lördagskvällen. Efter ett gäng förvirrade missöden som att läsa busshållplatserna åt fel håll och att försöka tyda en karta med gatorna felskrivna. Men till slut hittade vi fram till vårt färgglada fyrstjärniga designhotell – Hi Hotel – och blev uppgraderade till ett större rum med balkong och utsikt över alperna. Kvällen spenderades i en närliggande vingrotta, Cave 35 där vi delade en flaska rött och råkade hamna mitt i en födelsedagsfest.

Dag 2. Sunday funday. Vaknade. Öppnade ögonen och tittade ut genom jättefönstret i vårt blåa rum. Yes! Vi är i Nice! Dags att dra ut på äventyr! Croissant-frukost! Festival des jardins i Jardin Albert, inte speciellt imponerande. Colline du chateau – mycket mer imponerande. Med vackra utsiktsplatser, gamla slottsruiner och den judiska kyrkogårdenVieux Nice – virrade omkring i gamla stans smala gränder och åt meatballs med gnocchi och drack vin. Gick ner till havet. Fina havet! Köpte bubbel och körde några timmars balkonghäng innan #nicenightout Tapas & Ceasar (en väldigt god variant av Bloody Mary) på populära El Merkado och drog sen till närliggande baren Wayne’s med livemusik av The blue city royals (sjukt cool sångare och duktig basist) efter bandet förvandlades stället till nåt hippt place med skitmusik. Vi fick ont i öronen och gick…jävligt mycket vilse…hem.

Dag 3. Tog tåget till Monaco och Eze. Enskilda inlägg kommer om de äventyren! När vi kom tillbaka till Nice var vi vrålhungriga, hittade ett amerikanskt 50-tals ställe – Woodys Diner och beställde varsin bacon bomb = gigantisk hamburgare all inclusive. Blev sjukt mätta (+ jättejättetrötta efter vandringen) så vi hamnade i hotellsängen och stendäckade (eller åtminstone jag). Jag är sjukt bra på att sova.

Dag 4. Frukost på Promenade des Anglais vid havet därefter lite poolhäng på hotellets – som under morgonen hunnit byta namn från Hi Hotel till Spity Hotel (?!?) rooftop innan det var dags att bege oss till flygplatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.