SWEDEN | NORRKÖPING

NORRKÖPING FOKUS SCENKONST: Nakenshow, talkshow, väckelsemöte med veganska syltkakor, en 400-sidors roman på 12 minuter, gruppterapi med näcken, en mara med tvångstankar, troll, tomtar, ett skogsrå, en prinsjävel, en syntolkad dansperformance, mänskliga pyramider på lokala nattklubben och ganska mycket bubbel. Det var min första upplevelse av Norrköping – festligt!

SCENKONSTBIENNALEN 2017

Vartannat år är det dags för Sveriges största festival för scenkonst – Scenkonstbiennalen! Jobbar man med teater och dans som jag gör så är det dit man ska bege sig för branschmingel och sceninska äventyr. I år var Norrköping värdstad – och Regionteater Väst där jag jobbar som marknadsförare var uttagna med en föreställning, sjukt bra att bli vald som en av dom bästa föreställningarna i hela Sverige från de senaste två åren, sammanlagt var 16 föreställningar utvalda av juryn. Konkurrensen måste varit stenhård.

MAT & DRYCK

Uteserveringen på Pappa Grappa, Champagnebaren, Munken, Stopet, Pub Wasa (för dansanta utekvällar) och Knäppinge Bryggeri.

SIGHTSEEING

Arbetets Museum, Luis de Geer Kongressen, Carl Johan parken, Kaktusplanteringen, Ån, Fifth Chimney, Carl Milles-statyn.

Hotelltips: Comfort Hotel

Fyll gärna på i kommentarsfältet med tips om sevärdheter & restauranger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.