POLAND | SZCZECIN

Bussresa till polska Szczecin i samarbete med Rolfs Buss. En 4-dagars bussresa till Szczecin (på polska och helt omöjligt att uttala) eller Stettin (på tyska, uttalas precis som det stavas).

På torsdagsmorgonen gav vi oss av, 07.30 närmare bestämt – efter en lyxig natt på blommiga Bellora mitt på avenyn. Kan varmt rekommenderas, vackra rum, supermysig säng med gigantiska täcken och god frukost. Tack vara en gratisnatt via hotels.com kostade det oss 95 kronor – det kallar jag en bra deal! Men tillbaka till bussen, vi åkte alltså med Rolfs Buss & Flyg, den här gången bara buss – drygt 50 resenärer, Berra vår chaffis och Hasse – reseledaren med stenkoll på läget (han hade utan minsta tvekan varit med några vändor på denna resa förut).

Två timmar efter avfärd plockas de medhavda vinglasen och whiskeypluntorna fram av resenärerna. Skål och välkomna.

Fika: Hallandsåsen.

Fika: Mazarin med hutt. Någonstans i Danmark.

Båtbuffé på färjan mellan Danmark och Tyskland.

Fika: Mjukglass och varm choklad.

Ombord på bussen igen för resa genom Tyskland över gränsen till Polen. Supersmidigt. Inga kontroller. Färden bestod av kissepauser varvat med info som tex “Ser ni nåt som är fint så köp det” = mitt nya motto (borde nog tacka Hasse för Tigern – ni förstår senare i inlägget haha). Incheckning på 9:våningen Radisson Blu. Bestämde oss för att spendera kvällen på rummet. Öl-spa i badkaret.

Fredagen började med en superfrukost på hotellet – stor buffé, omelett direkt från kocken och make-your-own Bloody Mary. Bästa jag vet! …dock alkoholfri, dagen efter smugglade vi med oss sprit. Efter frukost var det dags att upptäcka staden, Rolf Buss fixade rundtur med bussen och svensktalande guide. Insåg ganska snart att hela staden var höstfärgad – året om. Alla hus var grå, bruna, gula och limegröna. Lite fult men ändå vackert. Fulfint. Efter stadsrunturen begav vi oss på second hand jakt eftersom jag sedan tidigare vet att Polen har massor av affärer där man shoppar per kilo. Dock gick det inget vidare. Båda butikerna vi letade efter hade lagt ner – sprang på en tredje av en slump men där fanns bara tråkkläder. Däremot hittade vi torget med det kända blåröda huset (ingen aning om varför det är känd, kanske bara för att det är vackert). Precis bredvid låg en restaurang vi googlat fram – Stettins bästa sushi. Tokyo Sushi´n´Grill. Till förrätt tog vi en Bloody Mary på vinbaren Bachus. På kvällen hade Hasse fixat bord på en polsk restaurang, Karczma Pod Kogutem (Hönan och tuppen) – kyckling schnitzel & vodka (med fokus vodka) – vi fick ett helt gäng med roliga resenärer som bordsgrannar – och spriten – ja den tog slut

Lördagssovmorgon – behövdes efter gårkvällens bravader. Bloody-frukost med efterföljande powernap i hotellsängen. Vi planerade att gå till en affär och köpa picknick för att sedan hitta en park att hänga i – den planen gick sådär. Hittade en affär – eller ett av polen stora varuhuskedjor Auchan – och blev kvar där i nästan två timmar – polska Ullared! Vi köpte blinkande lego, en rymdjacka, två kattväskor – och lite drickbarheter. Nästan gratis. Sen gick vi tillbaka till hotellet och hade picknick i badkaret istället.

På kvällen bjöd Hasse återigen in till gemensam middag, den här gången på hotellet (gratis mat tackar man ju inte nej till) – sen gick vi tillbaka till köpcentrumet (stängde 22 på lördagskvällar) och köpte en gigantisk tiger till mig. Tänkte dock inte riktigt igenom konsekvenserna av att bära runt på en tiger större än mig själv. Folk kunde liksom inte hålla sig för skratt haha.

Söndag. Hemresedag. Den här morgonen lyxade vi till det med att beställa upp frukosten till rummet – kan man, bör man. Heja roomservice. Sen var det dags för oss att packa ihop och hoppa in i bussen. Tigern fick bo i bagageutrymmet. På vägen hem stannade vi till vid gränshandeln i Rostock, för inte kan man väl åka igenom Tyskland utan att köpa sprit. Kom fram till Göteborg vid midnatt, där checkade vi in på ytterligare ett hotell och förlängde resan en natt till (…också en gratisnatt tack vare hotels.com) Jag, Andreas och vår nya följeslagare Tiger.

Är ni nyfikna på just denna resa så klicka på länken. Kika gärna runt på deras andra resor också – finns runt hela världen till väldigt bra priser! https://www.rolfsbuss.se/bussresa/polen

Hittills har jag varit på två resor med Rolfs, och jag måste säga att det är kul och smidigt på alla sätt och vis. Dessutom känns det bra att kunna sänka medelåldern lite haha. Någon annan som har erfarenheter av Rolfs Buss & Flyg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.