CATS OF EUROPE

.WORLD BY TINA: EUROPE / rosa bussarna / Permalink / 5
CATS OF EUROPE - Eurotrip summer of ´16
 
Under sommaren 2016 hoppade jag på en Rosa buss i Bulgarien och sov sedan på deras tak i hela vägen ner till Kroatien. Via Grekland, Makedonien, Albanien, Montenegro och Bosnien. 3 veckor, 7 länder, 26 nya vänner och 83 katter. 
 
83 katter? Under resans gång roade jag mig med att räkna katter, små som stora, snälla som arga, gosiga som skygga. En liten kattunge satte extra stora spår, jag hade till och med planer på att smuggla med i bussen hem till Sverige, men efter några tankevändor övertalade vi en campingägare till att ta hand om lilla Rosa istället. Han lovade. Jag var tveksam. Men om ni någonsin hamnar på Rinos Camping vid Lake Ohrid i Makedonien - så lova mig att fråga efter katten Rosa. Kan verkligen rekommendera både campingen och sjön. Väldigt vackert. men akta er för sjöodjur. 
 
Jag har aldrig varit rädd för att klappa katter utomlands. Kanske dumt. Men den risken är värd att ta. Dom är ju så söta och behöver kärlek. Fast en gång var jag med om en märklig sak, tror det var i Larnaca på  Cypern, så fort jag satte mig i baren hoppade en söt svart katthona upp i knät och ville använda mig som sovplats - då blir man ju såklart superglad. Bartendern varnade lite skämtsamt om att ”nu blir du kvar här”. Jag fattade ju inte då vad han menade - inte förrän det blev dags att dra vidare och jag försökte putta ner katten från knät. Jäklar vilken liten argbigga, fräs och alla klor rakt i låret, hon ville då rakt inte bli av med sin nyfunna sovplats. Och så gjorde hon tydligen med alla gäster som lät henne komma upp i knät. Därav bartenderns kommentar…
 
Jag älskar listor. Topplistor. Bucket Lists. Listor på citat som folk i min närhet kläcker ur sig. Listor över länder jag besökt. Packlistor. Ja alla slags listor. Speciellt för, under och efter resor. Har ni några specialgrejer för er under resor? Typ som min bästa vän som fotar ALLT hon äter, eller mamma som har mani på att fota dörrar - eller som jag som springer runt och blir kompis med en massa kissekatter. 
 
Vill ni läsa mer om länderna jag besökte under Europaresan med Rosa Bussarna så finns dom under kategorin WORLD BY TINA: Europe. Inom kort kommer jag också att knåpa ihop ett inlägg om hur det är att resa med Rosa Bussarna, jag har hittills varit med dom i fyra världsdelar och 24 länder (Centralamerika, Asien, Afrika och Europa) samt på ett gäng festivalresor. 
 
 
 
 
#1 - - Ann-Louise:

Åh vilka fina katter! Jag brukar också fotografera alla katter jag träffar på när vi är ute och reser. Dock brukar jag undvika att klappa dom även om det ibland är otroligt svårt att låta bli.

#2 - - Ajli Müller:

Jag älskar listor och ”samlande”! Det här inlägget var sjukt tillfredsställande läsning. Och blev sjukt sugen på att se din mammas dörrar.

Öppet arkiv har räddat mitt julfilmsbehov. Tack :-*

#3 - - Veiken:

Jag klappar aldrig ett djur utomlands. Försöker hålla mig så fri från parasiter och annat som möjligt. Inte kul för den som blir drabbad!
Jag älskar att läsa andras listor. Jättekul!

#4 - - Marias Memoarer:

åh så många underbara kattbilder! Jag och mitt ex adopterade nästan en katt då vi bodde på Teneriffa, men sen flyttade vi.. Vi hade även flera kattkompisar som bodde i grannskapet. Här har jag förresten bloggat om katterna på Teneriffa :) --> http://mariasmemoarer.com/2016/february/katterna-pa-teneriffa.html

#5 - - FlyingDryden:

De där katterna i Kotor alltså. De såg man ju lite överallt. :)

Till top