JUL I OSLO

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: CITY LIFE, .WORLD BY TINA: NORDIC COUNTRIES, .WORLD BY TINA: NORWAY / oslo, reseblogg, visitoslo, world by tina / Permalink / 1
Julfeeling i fina Oslo. Killen bor här så åkte hit igår kväll och imorrn flyger vi vidare till Azorerna - flygbiljetterna var både billigare och tiderna bättre härifrån. Så idag hade jag en hel dag för mig själv att strosa runt i Oslo. Har ju varit här massvis av gånger, men aldrig riktigt haft tid att uppleva staden. 
 
Började med Operan, så himla vacker byggnad - och med snön som gnistrar. Magi! 
 
Sen gick jag upp mot shoppingstråket Karl Johan - kunde inte låta bli att kika in på Monkis före-julrea och köpa lite julklappar till mig själv. Lönen kom ju faktiskt in idag:) 
 
Mellan slottet och Karl Johan pågår Jul i Vinterland med parisehjul, karuseller, tomteverkstad, snöslott, kanderade äpplen, glögg, julmarknad och skridskobana. Supermysigt och juligt. Värt ett besök för att få lite julfeeling. 
 
Därefter gick jag vidare upp mot slottet för att beskåda utsikten över stan. Ganska dålig utsikt. Vigelandsparken är mycket bättre om man vill ha utsikt. Men slottet är ganska pampigt och vackert med snön och julgran.
 
Några timmar i Oslo City fick räcka för idag. Tog trikken (spårvagnen) tillbaks till killens lilla stuga i Furulund, en kvart från centralstationen. Ikväll ska vi ha lite minijul med portugisiskt vin och svensk julmat. Vi misstänker att det kan vara svårt att styra upp det i Ponta Delgada. 
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 
 

 
 
 
#1 - - Fantasy Dining:

Det var länge sedan jag var i Oslo nu.Var där en del när jag var liten men tror inte jag har en ända bild därifrån. Ha det underbart på Azorerna nu :)

Till top