PACK-A-BAG

.WORLD BY TINA, COLLABORATIONS / cykelkraft, fox clothing, packning / Permalink / 1
[Sponsrat samarbete med cykelkraft.se]


RESRASTLÖSHET OCH PACKNINGSPROCEDUR

Azorerna närmar sig med stormsteg, två dagar kvar! Rastlösheten som skriker "vill vara framme nu" har funnits där ett bra tag. Det stillar man bäst genom att packa, fundera, packa om, fundera lite till och packa om igen.

Jag brukar vanligtvis börja packa redan en månad innan, mest för att jag hatar att tvätta så måste planera i god till så jag inte använder det jag vill ha med mig innan. Tror det kallas lathet. Sen gäller det att räkna hur många dagar du ska vara där, men andra ord hur många outfits som behövs. Jag brukar räkna två per dag, en dag, en kväll. Har nästan aldrig samma kombo på mig flera gånger. Det är tråkigt. 

Sen gäller det att fundera ut vad man kan tänkas göra under resan, so i det här fallet vandra, kanske hyra cyklar och bada i varma källor. Och samtidigt tänka på att vädret kan vara lika varierande som en svensk sommar. Regnjacka, vandringsskor, bikini, sandaler, hiking-kläder och festblåsan för nyår - och allt på 10 + 7 kg då flygbolaget vi åker med inte har möjlighet att checka in bagage, men istället erbjuder två handbagage var. Inför denna resa har jag kompletterat med lite nya bra-å-ha-prylar från Cykelkraft

Termos - praktiskt att ha kylt vatten för varma dagar. Kan eventuellt också funka till vin:) 

Regnskydd till skorna - visste inte ens att sådana fanns, men verkar ju ursmart. Istället för att gå runt i obekväma stövlar eller blöta fötter (det värsta jag vet). Visserligen är dom anpassade till cykelskor - men tänkte att det borde ju funka till vanliga gympaskor också - jag meddelar resultatet när jag testat:) 

Värmesulorna kommer att sparas till någon av vinterns iskalla dagar. Supersmart, när man öppnar förpackningen händer någon reaktion och dom blir varma (jättevarma) och håller sig så i typ 5 timmar. Toppen! Skulle definitivt haft med mig sådana till vinterpromenaden genom meterhög snö i Luleå. Nästa gång! 

Mössan lade jag till i shoppingkorgen för att den var förbaskat snygg och jag älskar mössor. Bästa knepet för bad-hair days. Då jag försöker hålla mig till att tvätta håret en gång i veckan så är mössor räddaren i nöden. 

På köpet fick jag en sån där turbanhalsduk som är jättebra mot kyliga vindar och snabba cykelturer och som extra bonus har dom just nu mellandagsrea i förtid med upp till 70% rabatt på det mesta i sortimentet. 

Nu är jag så jäkla redo för äventyr! 
 
 
 
#1 - - Ladies Abroad:

Ser fram att läsa om Azorerna. Var på Madeira förra året och blev ännu mer sugen på Azorerna än vad jag redan var innan.

Till top