IMAGINE & KÖRPEHÖLA

FESTIVAL&CONCERTS / imagine sweden, kulturhuset bastionen, körpehölsfestivalen, uddevalla / Permalink / 1
IMAGINE SWEDEN & KÖRPEHÖLSFESTIVALEN
 
Nu har festivalsommaren börjat på riktigt! Uddevalla levererade en grym helg med två grymt fint arrangerade festivaler och fantastiska band! 
 
Uddevalla är under tre år tid värdstad för finalen av Imagine Sweden (fd Musik Direkt), i år var andra året för denna 5-dagars festival. Förutom alla tävlande akter var bland annat Honeymoon Disease och CLEO inbokade. Honeymoon levererade en röjig spelning trots att dom spelade tidigt på kvällen och publiken var bristfällig, vilket är otroligt synd när folk inte fattar att ett av Sveriges just nu bästa rockgäng spelar runt hörnet - och dessutom gratis. Skärpning! Men dom är proffs och behandlade publiken på samma sätt som om det skulle vart en stor arena. Eloge! CLOE drog mycket folk precis som beräknat, hörde bara ett par låtar när jag stannade till på vägen hem, men det kändes mäktigt när hennes röstpower ljöd genom det annars så tysta Uddevalla. Då kändes det som att staden fick liv. Under festivaldagarna lyssnade jag även på det lokala bandet Obelisk som körde gatukonsert och förra årets kroatiska vinnare i Imagine - Kočnica - som överraskade stort. Vilket röj, en kroatisk variant av Red Hot Chili Peppers, dom här killarna tror jag på! 
 
Över till Körpehöla (som jag tror är ett gammalt namn på Uddevalla). När något väl händer i stan så händer det såklart samtidigt. Men den här helgen var det bara kul, det gick att klona sig och vara överallt samtidigt dessutom lockade den här festivalen till sig en helt annan typ av publik - hårdrockarna. 12 tunga band och 300 rockare - Kôrpehôlsfestivalen 2017
 
Förr // Royal Inferno Corps // Repay // Lack of Loud // Braincoats // Konspirationen // Descarado // Total Inferno
Sterile Hemaphrodite // Warfect // Psychodogs // The Liptones
 
Göteborgarna i Descarado (framförallt för sångarens sköna moves) och helgalna speed/heavy/death-metal-rockarna från Dals Långed i Total Inferno hamnde direkt på min privata topplista - och en extra applåd till The Liptones som orkade hålla igång oss 10 tappra krigare på dansgolvet trots att ölen var slut i baren och dom flesta dragit vidare till närmsta krog. 
 
...nu fortsätter festivalsommaren med Muskelrock, Sweden Rock, Solid Sound, Tons of Rock och Vicious Rock (som är inplanerade än så länge, lär troligtvis bli fler). 
 
Har ni några festivaler inbokade? 
 
 
 
Till top