NOVEMBER EMBER´17

FESTIVAL&CONCERTS / Permalink / 6
NOVEMBERFESTIVAL MED INDIEPOP OCH 70-TALS ROCK
 
Äntligen fick jag hänga på festival igen (en av mina absoluta favoritsysselsättningar). Den här gången var det extra speciellt då jag var med och arrangerade - i form av att Regionteater Väst i Uddevalla som jag arbetar på som kommunikatör och pressansvarig lånade ut sina lokaler till helgens musikevenemang. Huvudarrangörer var Uddevallas grymma arrangörer Kulturföreningen Kaus
 
Festivalen invigdes på fredagskvällen av Uddevallas egna breakdance-kung Rus och därefter gick festivalens första band upp på scen - Tribe Friday - festivalen kunde inte startat bättre än med dessa röjjiga killar på scen. Därefter körde Stockholmsbandet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes igång, följt av Riga Tiger och Mama Sonic. Publiken var på topp! Så mycket har det inte dansats på vår scen sen vi hade personalfest med karaoke för en himlans massa år sen. Kanske inte ens då. Guldstjärna för peppig publik! 
 
När vi hade försökt sova några timmar var det dags igen, dag 2. Lördag! Denna dag började med ett otippat lokalt band - Gängbäng - klädda i leopardpäls, baggyjeans och solbrillor. Jag tror det kallas hiphop. Publiken verkade gilla läget. Teknikerna lite mindre då dom avslutade showen med konfetti - #teknikermotkonfetti - fast har man konfetti i form av glittrande hjärtan är det ju svårt att säga nej. Delsbo Beach Club var nästa band upp på scen, med sitt lite poppigare stuk, kan tänka mig att det kan vara rätt soft att lyssna på med en drink i handen på en solig strand. Väl valt namn. Kvällen fortsatte i det lite lugnare tempot och när Arvid Nero med kompanjon äntrade scenen såg folk till att hitta diverse olika tillhyggen att sätta sig på, sitter bandet - sitter publiken. Denna fina spelning följdes upp av Holy Now - i något snabbare tempo - förpepp kan man säga till kvällens 70-tals rockare, göteborgarna i Kvasar - personlig favorit alla kategorier. Är 100% säker på att vi kommer höra mer av dessa långhåriga killar. Hade passat perfekt både på Muskelrock och Krökbacken - liten touch av Graveyard (...och flera andra svenska band i samma anda såsom Hällas, Orkan, Horisont mfl) och med definitiv inspiration av Pink Floyd - men med ett eget sound. Hela festivalen avslutades med Delagoon - som får mig att tänka på Broder Daniel, både till soundet och till deras styling. Dom känns stencoola, och att sångaren ser ut som en ung Mick Jagger gör ju inte saken ett dugg sämre. 
 
 
 


#1 - - Netti Starby:

Men oj vad roligt trots lite sömn och härliga bilder! :-D Kramis

#2 - - Maria:

Festivaler är kul :) Jättefina bilder!

#3 - - Ajli Müller:

det låter och ser helt mäktigt ut! <3

tänk att jag aldrig varit på festival. Märkligt ändå!

#4 - - Veiken:

Musikfestival i november måste vara helt perfekt. November behöver förgyllas en hel del!

#5 - - Robin:

Fin bild på mina skor haha cx
Saknar november ember så mycket, länge sedan jag hade så kul <3

#6 - - Linda:

Såg ju sjukt lyckat ut!!!Så fin du var på bilden där med!
Svar: Ja USA lockar mig verkligen, finns så sjukt mycket jag vill se där! Ja Tina du har häcken full kan man säga :) Live like it´s no tomorrow, det uttrycket gör du skäl för,helt underbart!

Till top