THIS IS BALI

THIS IS BALI
 
Imponerande Tempel, gröna risfält, glada (och arga)apor, kaffe- och teprovning, vattenfall, varma källor, wow-sandstränder, rockor, gigantiska sköldpaddor, regndans, magiska solnedgångar, iskall Bintang, Nasi Goreng (till frukost-lunch-middag), poolparty, galna klippor och roadtrips med Eddie (vår utmärka chaufför och guide). 
 
Här spenderade jag nästan en månad förra dec/jan. Kom på att jag bara visat er några av bilderna från Bali-resan tidigare, här kommer fler. Vanligtvis uppdaterar jag instagram betydligt oftare, så vill man hänga med på mina resor är det där man ska hålla koll @worldbytina
 
Bali - en fantastisk ö på väldigt många sätt. Så länge som man håller sig borta från dom värst turistiga ställerna (men det gäller ju mer eller mindre alla resmål). En stark rekommendation är att inte (under några omständigheter) befinna sig i Kuta dagarna innan nyår. Helt galet. Höll på att få panikångestattacker flera gånger per dag. Dessutom blev våra vänner rånade och en kille vi hittade på gatan alkoholförgiftad. Men förutom Kuta så har jag bara bra minnen med mig från den gröna ön. Mina favoritställen var definitivt Seminyak och Gili-öarna - Air och Trawangan. Sanur och Ubud var också fint att få uppleva - Sanur med sitt lugn och Ubud med alla apor och risfält samt båtutflykten från Sanur till Lembongan där vi fick snorkla med rockor! 
 
Köp inte Lowakskaffet - dom små kattbjörnarna bor i pyttesmå burar och är bara till för att turister ska få sitt fancy bajs-kaffe. Sjukt ovärt! Stöd det inte.Vet att många återförsäljare i Sverige har strykt det från sitt sortiment. 
 
Läs hela min travel story här (där finns också tips på boende och platser man under inga omständigheter bör missa: http://worldbytina.se/2017/january/bali-gili-islands.html
 
Nästa gång jag åker till Indonesien är det för att besöka drakarna - Komodovaranerna! Men det får vänta lite, detta årets vinterresa går till öarna mitt i Atlanten - Azorerna. Tre av dom räknar vi med att hinna besöka under två veckor, Sao Miguel, Pica och Faial. 
 
 
#1 - - Joanna-livet med Aspergers syndrom & Bipolär sjukdom typ 2:

Så härligt

#2 - - Linda:

Åh Bali hade jag velat besöka!! Ja många ställen finns det man vill till men min kära Patrik börjar nu komma över sin flygrädsla med alla resor han nu gör i sin tjänst, så det känns grymt kul. Till sommaren blir det Kroatien!
Svar: Nä och särskilt inte när det finns appar som avslöjar ifall de köper eller inte. Ja men exakt det är nog din nisch. Kul Tina. Nu inväntar jag bara att du skall fixa din design med den ser lite knas ut :) Så grymt skall bli så himla kul att följa din resa till Azorerna, vilken dröm! När åker du?

#3 - - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Vilken vacker plats :). Ser magiskt ut :)
Har mailat dig :)

Till top