THIS IS MOROCCO

THIS IS MOROCCO - Top 10 by World by Tina
 
I december 2013 gjorde jag en av mina drömresor - en rundresa på tre veckor i Marocko. Vi var ett kompisgäng på 5 personer som reste, en vecka på egen hand och två veckor med Gecko Tours. Kan dock inte rekommendera dom då guiden var väldigt påflugen på alla tjejer som reste som singlar. Inte ok. Det var vi väldigt tydliga med i utvärderingen. Som researrangör borde dom ha koll på vad det är för personer dom anställer, han blev dessutom arg på mig efteråt för att jag inte nämnde hans namn i mina travel stories. Jag tyckte tvärtom att jag skonade honom genom att låta bli…
 
Men om man bortser från guiden så var resan helt fantastiskt, så coolt land att resa i - på tre veckor upplevde vi alla fyra årstiderna, vårväder i Marrakech, sommar med sol och hav i Essaouira, höst i atlas bergen och snö(!) i Ifrane. Jag rekommenderar alla att åka till Marocko - oavsett årstid. Jag vill gärna åka dit igen, och är man två eller flera som åker behövs ingen guide. Jag upplevde det som ett enkelt land att resa i, så länge som man vet vart man ska och klär sig respektfullt. Speciellt inne i medinorna - murarna som omger alla större städer, hud- och alkoholförbud. Men vill man ändå åka på en tour så kan jag varmt rekommendera Gadventure som jag bara hört bra saker från, känner många som åkt och reste själv med dom i Indien. Rosa Bussarna har också resor dit som påminner om den resrutt vi gjorde. 
 
Marrakech - Casablanca
Meknes - Fes - Ifrane - Midelt
Sahara - Todra Gorge - Ait Ben Haddou
High Atlas - Essaouira
 
TOP 10 
 
1. Kamelridning med övernattning i Sahara. Kallt (och mörkt) som tusan men minne för livet! 
 
2. Klappa alla tusentals katter i kuststaden Essaouira - gillar man inte katter - åk inte dit. Katterna äger staden. 
 
3. Besök Majorelle Garden i Marrakech. Yves Saint Laurent´s semesterhus och kaktusträdgård. 
 
4. Shoppingen på den gigantiska marknaden i Marrakech, Djema el fnaa.
 
5. Drinkar på Rick´s Café - från filmen Casablanca - i Casablanca.
 
6. Marockos Hollywood - Ait Ben Haddou - där bland annat Game of Thrones är inspelat. 
 
7. Nordafrikas högsta punkt, Tizi n´Tichka i Atlasbergen, 2260 meter över havet. 
 
8. Bo i en Kasbah - som ett medeltida slott med ett torn i varje hörn, traditionsenligt en för varje kvinna mannen får lov att gifta sig med. 
 
9. Du kan inte äka därifrån utan att äta chicken tagine med oliver och citron (det är en praktisk omöjlighet då det serveras överallt). 
 
10. Har du inte möjlighet att åka dit - se filmen Hideous Kinky med Kate Winslet. 
 
 
Om ni är nyfikna på alla delarna av landet vi besökte så finns mina travel stories här: http://worldbytina.se/category/world-by-tinamorocco.html
 
 
 
 
#1 - - Ajli Müller:

Hallådär, låter som värsta bra grejerna att göra! Älskar dessutom inlägg i listformat eftersom jag har dåligt arbetsminne :-*

Jag gillar rock, gammal rock som typ Jefferson Airplane, the Doors, van halen... sedan gillar jag svensk musik som är lite vispopjazzig och sjungs på svenska - Stefan Sundström, Olle Ljungström, Lill Lindfors, Monica Zetterlund... men vad skulle jag gå på för konserter med den här musiksmaken, haha!!

#2 - - Linda:

Marocco ja, undrar ifall man kommer sig dit ngn gång. Inte så värst sugen faktiskt. Men det ser ju väldigt fint ut.
Svar: Jamen det låter som en bra plan. Kolla in Adaras.se hennes sida är riktigt nice. Hon kör exakt det upplägget och det är sjukt läckert!! Blir så mkt roligare att som läsare gå in på en "användarvänlig" blogg. Tänker att läsarantalet även ökar där. Hihi I know that you do, har absolut dig i åtanke. Ser att en del av mina härliga läsare har hittat hit med ;)

#3 - - Marias Memoarer:

alltså jag är så galet sugen på Marocko!! :) Ska läsa dina travel stories senare. Essaouira är ju helt klart ett ställe för mig, jag ÄLSKAR katter ;) Borde antagligen resa med halvfylld väska också, för jag skulle antagligen shoppa en hel del där, inredning och tyger

#4 - - Anonym:

Test

#5 - - Veiken:

Av någon anledning så har vi aldrig rest till Marocco. Det har liksom inte lockat mig fast jag nog har missat en del!

#6 - - sarah :

ook aaa det kan man göra =9

#7 - - Kashayas:

Låter som en härlig resa men verkligen inte ok med påflugen resevärd.

#8 - - Kashayas:

Låter som en härlig resa men verkligen inte ok med påflugen resevärd.

#9 - - Alice:

Wow, vilken resa ju! :D Håller med dig om guiden, inte okej någonstans att bete sig så! Bra att ni skrev det i utvärderingen!

Sv: Åh, vad roligt att du tycker det! Jag bloggar ganska mycket om dans, älskar det och jobbar inom det! ^^

#10 - - Linnea:

Men vilken resa! jättefina bilder också :)

#11 - - Meg:

Åh vad roligt! Marocko är en av mina drömresemål, det känns så exotiskt :) så kul att ni fick uppleva alla årstider under den tid ni var där också!

#12 - - madabouttea.se:

Asså Marocko ser ju så fint ut! Så färgglatt! Finns verkligen med på min lista över ställen jag vill besöka!

Till top