COPENHAGEN BY BUS

OSLO – KÖPENHAMN ToR i samarbete med Nettbuss & WakeUp Copenhagen. Överraskningsfödelsedagsresa till fantastiska Köpenhamn – häng med på två dagar fyllda av akvarium, sushi, lyxfrulle, dinosaurier, öl, palmer, uttrar och danska wienerbröd.

Hoppade på Nettbuss nattbuss från Oslo, framme i köpenhamn klockan 7 på lördagsmorgonen. Supersmidigt och smart att kombinera natten med restid – och dessutom ha ett medvetet miljötänk i sitt resande. Väl framme tog vi en promenad genom ett sovandes köpenhamn till ett av dom morgonöppna brunchställerna bakom Nyhavn – The Union Kitchen. Wow vilken frukost! Truffelpommes, hamburgare, egg florentine (en av mina favoriter rågbröd med kallrökt lax, pocherat ägg och hollandaisesås) och två fantastiska Bloody Marys som kan vara köpenhamns bästa! Här snackar vi inte sveriges inte-förtära-alkoholhaltiga-drycker-innan-klockan-11-regeln. Supermätta gick vi vidare till hotellet, WakeUp Copenhagen på Borgensgade, klart favorithotell, finns två stycken men detta har absolut det perfekta läget alldeles intill Kongens Nytorv. Snacka om förvåning när vi fick checka in redan klockan 10 och dessutom blivit uppgraderade till våning 6 – WakeUp Heaven! En av fördelarna med att vara resebloggare och påpeka detta för hotellet innan ankomst ;)Resan var min födelsedagspresent till världens bästa fisktokiga person – första stoppet på dagordningen blev därför att åka ut till Den blå planet och kolla på hajar och havsuttrar. Följt av ölstopp på Nemoland i Christiania, öl och kissepaus på Hot Buns (köpenhamns svar på amerikanska Hooters) och alldeles för mycket sushi på Sticks ´n´ sushi som sägs vara en av dom bästa sushiställerna i stan. Note so selves: 50 bitar plus grillspett, edamame bönor och spicy miso soup är på tog för mycket mat. Lyckades äta ungefär en tredjedel av megabuffén vi beställde. Resten av kvällen spenderades i hotellsängen, inte så konstigt med tanke på att vi rest hela natten och varit vakna över ett dygn.

Söndagen spenderade vi med att betrakta dinosaurieskelett och vackra kristaller på Geologiska och inomhusdjungeln på Botanisk Have som ligger alldeles bredvid. Växthuset påminner bland annat om Palmhuset i Göteborg och flera andra liknande byggnader från mitten av 1800-talet då det blev poppis med vinterträdgårdar i storstäderna, jag tror att Crystal Palace i London är det första att byggas.

Vid 15-tiden var det dags att återigen hoppa på bussen tillbaka till Oslo. Avslutade resan a la danish style med wienerbrödspicknick på bussen. Ett kul, prisvärt och smidigt sätt att förgylla en helg på – överraskningsresan blev en total fullträff!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.