STOCKHOLM PUB CRAWL

DAYS IN STOCKHOLM fyllda av universitets föreläsningar, beundransvärd konst, tacos, tapas och slowfood, teater, nattklubbsperformance med systrarna Kronlöf x 3, takterassbubbel, monopoly pub crawl och filmfrulle. 

Jag spenderade de första tre dagarna med föreläsningar på Universitetet tillsammans med kollegorna, inkvarterad på Hotell Hötorget – vid, ja precis som namnet avslöjar, vid Hötorget. Ett ganska anspråktslöst litet hotell vars rum och frukost var förvånande bra. Kvällarna spenderades med varierande innehåll disneyaktig scenkonst på Dramaten, tacos, performance klubb & tapas! 

RESTAURANGTIPS

Cebicheria Barranco – Bar och prisvärd tacos (den mexikanska varianten, inte det man serverar till det svenska fredagsmyset) och suveränt bra ceviche (rå fisk marinerad i lime). Hitta dit: Hornhuset vid Hornstulls T-bana.

Aqui Tapas & Bar – tapas snarlik den du blir serverad på ett bra tapasställe i Spanien. Extra plus för mysigt ställe. Hade det inte varit isande kallt ute hade man nästan kunnat tro att man var i Barcelona för en liten stund. Något dyrare, ca 70-80 kr styck. Men det du blir serverad är helt klart värt det och portionerna är stora så det räcker gott och väl med tre stycken för en person. Min favorit var dom kylda paprikorna fyllda med getost. Hitta dit: Kammakargatan 9, vid St Johannes Kyrkan, närmsta T-bana Rådmansgatan.

När jobbveckan var slut och helgen tog vid tog jag och två andra kollegor vägen ut till Waldermarsudde och Prins Eugens för att kika på utställningarna med verk av Sigrid Hjertén och Alexander Klingspor – men det som tog allra mest av min uppmärksamhet var det fantastiska huset. Jag hade ingen aning om att både näcken eller Strömkarlen som den egentligen heter och Anders Zorns vackra damer bodde där. Prins Eugen var uppenbarligen en proffskonstsamlare! 

PUB CRAWL

Efter utflykten på Djurgården tog jag T-banan hem till bästa vännen och hennes kille vid Hornstull som stod redo med vin och en slow cooking gryta. Jag flyttade in. Åtminstone i två dygn. Dagen efter hittade även min kille dit från Oslo och vi var redo för en Monopoly Pub Crawl – det vill säga man skriver upp alla gator och stationer (inklusive fängelset) och sen går man ut och dricker öl och bockar av alla ställen i tur och ordning. Vi började på Hornsgatan med St Patricksfirande på Bishop Arms (dock ingen grön öl till vår enorma besvikelse), sen vidare till Zinkens Krog på Ringvägen, följt av Häktet (puben alltså) = vår version av fängelset, Glada Stinsen på Södra StationDen Gröne Jägaren på Götgatan och kvällens höjdpunkt chili-shots på Bröderna Olssons Garlic & Shots på Folkungagatan.

Sunday Funday med filmfrukost och hangover-tacos innan tåget tillbaka till västkusten. Resten av Monopolgatorna får vi fortsätta med nästa gång…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.