.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: AZORES, .WORLD BY TINA: PORTUGAL azores horror story, hotel monte palace, sao miguel, sete cidades

AZORES HORROR STORY

URBAN EXPLORATION av lyxhotellet MONTE PALACE som stått övergivet i nästan 30 år. 
 
På Azorernas huvudö Sao Miquel finns några extra spännande utflyktsmål ett av dom är byn Sete Cidades med dom vackra tvillingsjöarna - en blå och en grön (pga alger) nu börjar dessvärre båda bli gröna så det är lite svårt att se skillnad. Högst upp på en kulle, med utsikt över sjöarna ligger ett enormt 5-stjärnigt hotell - eller snarare låg - hotellet har varit övergivet i nästan 30 år.

Monte Palace byggdes på 80-talet och öppnade 1989. Hotellet hade fem våningar, 88 rum, två restauranger, tre konferensrum och en nattklubb. Men bristen av turister - man kan ju tänka sig att det kostade en slant att bo här, och dom flesta som kom till Sao Miquel med båt och föredrog att bo nära havet. Hotellet har däremot perfekt läge för dom många vandrarna - men i helt fel prisklass. Detta gjorde att det bara var öppet ett par år innan dom fick stänga. För gott. 
 
Under flera år var hotellet helt intakt och vakter patrullerade men 2011 gav man upp och sålde allt av värde,  idag är det bara betong kvar, hissarna är borta och istället gapar stora hål som du måste akta dig för att inte ramla ner i hisschakten, det är mörkt, fuktigt och vatten droppar lite här och var. Det är lätt att gå vilse när du utforskar det som en gång var vackra korridorer som ledde in till lyxiga hotellrum - så ta med en ficklampa och gå inte ensam. Att gå in där görs på egen risk - eller som skylten utanför säger ”DANGER - DO NOT ENTER”
 
Utsikten är fenomenal, men det är mitt ute i ingenstans så jag förstår lite varför det inte funkade - varför lyxresenärerna var för få för att få det att gå runt. Det senaste ryktet enligt vår chaufför är att asiater har köpt upp det för att renovera - det återstår att se. Kanske var vi bland dom sista som fick chans att utforska spökhotellet - Azores Horror Story.
 
 
 
 
#1 - - Lena:

Vad jag förstod så byggde dem den där med tanken att den skulle vara perfekt eftersom det blir fin utsikt över tvillingsjöarna men eftersom det var dimmigt 90% av tiden så lades det ner ganska snabbt. Det var i allafall vad en lokalare sa när vi var där. Oavsett väldigt häftigt, dock gick vi inte in eftersom det spöregnade och var riktigt halkigt. Sjukt coola bilder!

#2 - - Angelica Wåhlin:

Men wow, så häftigt ändå!

#3 - - Linda:

Lite creepy,men coolt att ha varit där! Balla bilder verkligen!
Svar: Ja haha, håller med dig, lite extra kul att vara med då ju ;) Lite drama. Men som sagt Robinson hade jag verkligen kunnat tänka mig. Allt som innefattar tävling, yupp that´s me. Love it!