ARKÖSUND

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: SWEDEN, .WORLD BY TINA: SWETRIP18 / arkösund, hamnkrogen arkösund, kompassen arkösund, världens ände / Permalink / 1

SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18

 

11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

 

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

 

_________________________

 

ARKÖSUND 

 

Efter Oxelösund besökte vi ett annat mysigt kustsamhälle på östkusten, i Östergötland - ARKÖSUND. En plats jag besökt en gång tidigare då jag har en vän som jobbat där ute på somrarna. Mysigt ställe som känns lite som, ja precis vad dom kallar sig själva "Världens ände". Här finns ett hotell och flera restauranger. Vårt val föll på Kompassen som kvällen till ära bjöd på livemusik och quiz. 

 

Här hittade vi en alldeles utmärkt (gratis) parkeringsplats för både bilar och husbilar, vi är ju något mellanting, en personbil som vi sover i. På vissa platser har det blivit lite förvirring då vi inte på pappret klassas som en husbil men gärna vill stå på ställplatser avsedda för just husbilar av olika skäl - främst tillgång till vatten, eventuella toaletter och lite säkerhetsaspekt. Det var inte problem någonstans i Europa, men Sverige känns hårdare med dom reglerna. Vi chansade för det mesta och det gick utmärkt. Dessutom hade ju vi fördelen att vi kunde stå på parkeringar där husbilar inte är tillåtna. Så win-win för oss. 

 

Innan vi lämnade Arkösund för nya äventyr åt vi pannkakor och glass på Hamnkrogen

 

 
#1 - - Linda:

Jag har ju verkligen följt er resa i Europa och det har varit sjukt kul och stor eloge till er och ert boende! Jag hade aldrig pallat det. Ni är ju grymma helt enkelt!
Svar: Ja alltså Polen överraskade verkligen, gillade det verkligen! Ja så himla synd Tina men det kanske kommer fler tillfällen. Vilnius spännande! Asså det är galet mycket länder du varit i, hehe. Skottland ja, när tusan åker vi???

Till top