BELGIEN

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: EUROPE, .WORLD BY TINA: EUROTRIP18 / Brygge, blankenberge, bruges, brugge, stränder belgien / Permalink / 4
SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________

BELGIEN: Brygge & Blankenberge

Både Brygge och Blankenberge slog mig med häpnad. Brygge (Bruges på franska/engelska, Brugge på nederländska, Brügge på tyska) - med sina medeltida kvarlevor, vackra hus, mysiga restauranger, livfulla uteserveringar och vackra kanaler, som en mix med det bästa av Amsterdam, Venedig och Visby - och badorten Blankenberge med sin enorma strand! 
 
I Brygge chansade vi och parkerade längst med en gästhamnskanal. Det är egentligen inte tillåtet att bo i bil på vanlig parkering men kändes helt safe med alla båtar bredvid där folk bodde. Den största fördelen med liten bil, det hade inte funkat med husbil. Under två dagar (en kväll, en natt och en förmiddag) roade oss med att dricka belgisk öl, åt ”waffle on a stick”, köpte belgisk choklad (såklart) och åt en grym frukost på Le pain qotidien (rekommenderas!). 
 
Vårt andra stop i Belgien blev badorten Blankenberge en bit utanför Brygge. Snacka om min förvåning när jag upptäckte att Belgien hade fantastiska stränder - who knew?! Här upptäckte vi en helt amazing sandstrand och en 350 meter lång brygga, Belgian Pier, från 1933. En känsloblandning av brittiska Brighton och Sunny Beach i Bulgarien
 
Belgien blev mitt 56:e besökta land och rankade sig direkt upp på min Europa-topplista. Här måste jag verkligen spendera mer tid - men nu är det dags att utforska Frankrikes Atlantkust! 
 
 
 
 
#1 - - Emma Engström:

Dina bilder, så magiska! Skulle vara så kul att resa sunt mer i Europa :D

#2 - - Bara brittiskt:

Brugge tog vi alltid våra gäster till när vi bodde i Bryssel men stränder finns det betydligt vackrare (och mindre regniga) i världen tycker jag. Det är så extremt uppbyggt längs den belgiska kusten. Men ja, Blankenberge är en av våra favoriter dit vi åkte mest när längtan efter havet blev för stor. En annan är Oostduinkerke där de fiskar räkor ridandes på ardennerhästar.

#3 - - Linda:

Ah Belgien alltså, otippat!! När jag går in här så blir jag galet ressugen!!
Svar: Åh jag är nog också en av de få, men jag gör ett tappert försök iaf, haha. Håller med dig där om i egen takt och välskriven text. Men kan också tycka att en resa i rörligt format är askul att se. Så mkt jobb,filma, fota, instagramma klippa. Man vill ju hinna njuta lite också såklart.
Hihi såklart så är du på resande fot! #nyfiken

#4 - - FREEDOMtravel:

Vad kul att se dina bilder nu när vi varit i Brygge! Underbart fin stad! Stranden missade vi däremot, det får bli en annan gång. Vi stod med husbilen på den stora ställplatsen för husbilar nära stan. Men får man inte sova i bil på parkering alltså? Vi gjorde så i Gent där vi ställde oss vid en kanal ;)

Till top