FINNLINES

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: EUROTRIP18, .WORLD BY TINA: RESTIPS & TANKAR / finnlines, färja tyskland, malmö travemunde / Permalink / 6
SWETRIP & EUROTRIP SUMMER OF´18
 
11 länder, 46 dygn och 1300 mil i en ombyggd Toyota Yaris Verso

Dalarna – Sörmland – Östergötland – Småland – Öland – Nederländerna – Belgien – Frankrike – Spanien - Portugal – Gibraltar – Andorra – Luxemburg – Tyskland – Danmark

_________________________

 
[worldbytina.se i samarbete med Finnlines]
 
SVERIGE - TYSKLAND
 
Vi funderade länge på bästa sättet att ta sig ner till Europa med bilen, och då vi varit på festival i en vecka kändes det definitivt som den bästa resvägen var att ta båten mellan Malmö - Travemünde istället för att köra Öresundsbron via Danmark. Vi var ganska trötta efter festivalen (brukar ju bli rätt lite sömn på en sådan tillställning, i kombination med en hel del öl). Dessutom ville vi vara extra utvilade när det stora äventyret började - Roadtrip Europa = Eurotrip!
 
Resultatet blev alltså en 9 timmars båtresa i rymlig hytt med havsutsikt, bekväm säng (eller egentligen 4 sängar att välja bland!) nytvättade lakan, egen dusch och toa. Rena rama lyxen efter två veckor i bil i kombination med en festivalvecka i tält med trasig luftmadrass med kottar och rötter som underlag (ja, ni fattar nog grejen haha). Efter vi rullat på färjan med bilen, med avgång klockan 22.00, intagit en välfylld buffé, lite tv-tittande och en hel natts sömn var vi framme i tyska Travemünde vid 7-tiden på morgonen. 
 
Finnlines erbjöd en trevlig och smidig båtresa - extra plus att man kan resa på natten för att inte behöva missa en hel semesterdag. Färjan kostar visserligen lite mer men räknar man bort broavgifter och bensin så blir inte skillnaden så stor. Värt att vara lite bekväm ibland - bara att rulla av färjan och ut på autobahn med siktet inställt på vårt första stopp - Groningen i Nederländerna. 
 
 
 
 
#1 - - Linda:

Åh härlig tur :) Förstår verkligen att det var skönt att sova i en säng,hehe. Hade faktiskt inte heller någon koll på att det gick färja från Malmö! Tack för tips!

#2 - - Bara brittiskt:

Haha, du är där jag är igen. Ser de där färjorna från min balkong när jag inte är uppe bland fåren i Sörmland.

#3 - - Reiselinda:

Vi åker som oftast från östkusten norr om Norrtälje och gillar Göteborg-Kiel bäst. Då blir det en lagom dagsetapp i bilen och sen vaknar man utvilad i Tyskland dagen efter. I sommar hade vi ovanligt god tid på oss dock, så då blev det Trelleborg- Sassnitz, bland annat för att vi hade poäng att nyttja.

#4 - - Liniz Travel :

Vilken resa ni gjort! Härligt! Hat aldrig kryssat med Finnlines. Låter intressant. Trevlig helg kram

#5 - - Liniz Travel :

Vilken resa ni gjort! Härligt! Hat aldrig kryssat med Finnlines. Låter intressant. Trevlig helg kram

#6 - - Eva på rucksack.se:

Jag är så sjukt imponerad över att ni lyckades göra om bilen så att ni kunde sova i den! Och inte bara en natt, utan i 6,5 veckor! Respect!!!
(Jag förstår dock att det måste varit skönt med en säng på färjan! :P)

Till top