ALL ABOUT THE MONEY?

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: RESTIPS & TANKAR / 23kvadrat, compact living, restips, world by tina / Permalink / 3
EN STÖKIGA SANNINGEN - att bo i en garderob för att kunna prioritera att resa. 
 
Är ni som jag trötta på inredningsbloggar som visar upp sina perfekta hem i 50 nyanser av vitt? Igår fick jag nog. Utan att plocka undan en endaste pryl fotade jag resultatet av någon som bor på 23 kvadrat i en halv vindsvåning, som jobbar 40+20 timmar i veckan och som är hemma i snitt 4 kvällar varje vecka - mitt eget kaosiga hem alltså. 
 
Efter att ha lämnat ett radhusliv på 120 kvadrat flyttade jag in i denna skrubb för ungefär 4 år sedan. Meningen var att jag skulle bo där lite tillfälligt…så blev det ju inte riktigt. När jag tillslut hade gjort till det mitt hem trivdes jag och katten ganska bra. Vem tusan behöver så himla mycket plats egentligen? Speciellt inte om du ändå bara sover under tiden du är hemma. Vi har blivit för bortskämda med yta. Det märks extremt mycket när jag är ute och reser och träffar folk som bor i kollektiv i pyttelägenheter som funkar alldeles utmärkt för ändamålet - att ha någonstans att sova och laga mat. 
 
Som ni säkert förstått reser jag väldigt mycket, så ofta jag kan faktiskt, och det går ju inte om man har en snordyr hyra. Det gäller att prioritera. Blir ganska irriterad på människor som bara ”åh vad du reser mycket det skulle jag också vilja göra”. Ja men gör det då! Som sagt, det gäller att prioritera. Visst alla har ju inte turen att ha ett fast jobb med hyfsad lön så man har den möjligheten - men vill också poängtera att jag slitit på högskolan i 3,5 år + massa extrakurser för det jobbet jag har, ingen räkmacka direkt. Men sitter man då och betalar 10000+ i månaden på boende + en massa andra omkostnader - ja då har man gjort sitt val tänker jag. Jag insåg däremot att jag inte skulle får plats med både min konstverksamhet och min ganska så gigantiska klädsamling på 23 kvadrat så det löste jag genom att skaffa en ateljélokal. Så man kan säga att jag bor i en två:a fast på två olika platser. Utmärkt lösning. 
 
Jag har fasta utgifter på ca 4000 i månaden. All inclusive. Vilket ger en ganska bra slant över till skojigheter. För det priset känns det mer än ok att bo i en garderob, dessutom bor jag ju ändå på hotell ungefär en fjärdedel av året - så jag får min beskärda del av 50 nyanser av vitt. Mindre än halva lönen (10 papp) går in på resekontot så fort lönen dyker upp varje månad. Det brukar räcka till två längre resor under ca en månad på sommar och vinter och ungefär 1-2 weekendresor i månaden under resten av året (inklusive resor inom Sverige, festival- och jobbresor). Förra året gjorde jag 31 resor och besökte 11 länder. RESOR 2017 
 
Nu ska jag äta nudlar resten av månaden så jag kan spendera massa cash på lyxig sushi i Tokyo i påsk. 
 
Ps. Nu är jag nyfiken - hur prioriterar ni och hur bor ni? 
 
 
 
 
#1 - - Sara:

Kul med Tokyo!

#2 - - Marias Memoarer:

Men ditt hem är ju stökigt på ett mysigt sätt, känns väldigt personligt! Nu känner jag mig nästan lite träffad angående det där med "inredningsbloggar med perfekta hem", då jag håller på att visa upp min nya lägenhet som bäst.. ;) Men jag kan lova att det verkligen inte ser riktigt sådär ordningssamt ut några dagar efter att jag ordnat upp ;) Men jag försöker hålla bort prylar och klädhögar så gott jag orkar, för jag vet att jag själv mår bättre av det.

#3 - - Fantasiresor:

Håller med dig i mycket, har ungefär samma summa i utgifter och bor också i en etta = man har mer pengar över till resa. Sådant inte alla verkar förstå. Älskar iof inredning även om det är långt ifrån perfekt städat hela tiden (ofta med en ouppackad resväska mitt på golvet).

Till top