SAO MIGUEL #2

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: AZORES, .WORLD BY TINA: EUROPE, .WORLD BY TINA: PORTUGAL / azorerna, monte palace, ponta delgada, sao miguel, sete cidades, world by tina / Permalink / 2

THE AZORES STORIES
The Green Island – The Grey Island – The Blue Island
15 dagar. 3 öar. 8 flygresor. 2 färjor. 5 boenden.

 

Efter en kort flygtur och en 5-minuters taxiresa var vi tillbaka i Ponta Delgada på Sao Miguel. Checkade in på Hotel Talisman som jag verkligen kan rekommendera. Mysigt hotell, stor bekväm säng, pool på taket och bra frukost (förutom att en av oss blev magsjuk sista dagen troligtvis pga av den).


Dag 13. Vaknade upp till blå himmel och strålande sol. Perfekt dag för en barrunda, KFC i vackra Borges-parken där vi hittade en glad kattkompis och några omgångar UNO på hotellrummet. Vid det här laget har vi förmodligen testat alla sushi-ställen som funnits på öarna vi besökt – den här kvällen var inget undantag. Hittade en med sushi-buffé (utan buffé) man liksom pekade på allt man ville ha från menyn så kom det levererat till bordet. Som a la carte – fast med fast pris. Väldigt gott. Förvånande nog har alla ställen vi varit på haft bra kvalité på sin sushi, imponerande för att vara Europa – och dessutom ligga mitt ute i Atlanten. Hade nog inte förväntat mig att sushikockarna hade hittat dit. Glad för den överraskningen.

 

Dag 14. Vår privatchaufför Rui plockade upp oss vid hotellet för ännu en tur runt ön - fast den här gången på västra sidan. Sete Cidades. Tvillingsjöarna, en blå, en grön (pga alger) och ett längre besök på det övergivna 5-stjärniga hotellet Monte Palace som byggdes på 80-talet och överlevde i ca 4-5 år tills dom fick lägga ner. Utsikten är fenomenal, men det är mitt ute i ingenstans så jag förstår lite varför det inte funkade - varför lyxresenärerna var för få. Ryktet går att asiater har köpt upp det för att renovera...återstår att se. Kanske var vi bland dom sista som fick chans att utforska spökhotellet - Azores Horror Story. Det kommer ett helt eget inlägg om detta senare. En av oss blev sängliggandes efteråt och den andra av oss tillbringade eftermiddagen på hotellets takterass med en iskall pool, sol och Vino Verde.

Dag 15. Dags att påbörja färden hemåt. Men först ett 12-timmars Londonbesök, mer om det i ett senare inlägg.

 

Slutligen vill jag passa på att rekommendera alla att åka till Azorerna – lite som att åka jättejättelångtbort fast ändå nära. Naturen är wow! Alla öarna är så olika och alla kan nog hitta sin egna favorit. Min var Pico med vulkanen, all svart lava, dom lurviga kossor och det magiska havet. Och namnet. Picopicopicopico. Påminner om den där gula i Pokemon – Pikachu. 

 

 
#1 - - Linda:

WOW naturen alltså! Makalös! Måste till Azorerna! Men först Skottland.
Svar: AH Glyptoteket glömde vi ju bort sist vi var där! Nice man hittar sina favorit ställen alltså! Åh ni kommer få det så bra!

#2 - - FREEDOMtravel:

Läckra bilder som gör en ressugen! :)

Till top