THIS IS BORÅS

.WORLD BY TINA: ART & THE CITY, .WORLD BY TINA: CITY LIFE, .WORLD BY TINA: SWEDEN, .WORLD BY TINA: THIS IS... / Borås Stad, Borås,, Chihaya Sushi, Experimental battle, No limit, Pizzeria Pinocchio, regionteater väst, staden som galleri / Permalink / 2

THIS IS BORÅS

 

Streetart i världsklass och västsveriges bästa sushi. 

 

Trots att jag jobbat ett par dagar i veckan i Borås i nästan 10 år har jag inte stenkoll på staden. Eller jag har koll på stadens kulturliv och lunchställen – lite sämre koll på utelivet. I helgen fick jag chans att testa på det då vi begav oss på en pub crawl runt Allégatan.

Bäst i test i matväg är enligt mig Truly Indian på busstorget, Spice n Rice, Raw Food Café (plocka ihop din egen lunchlåda) Chihaya Sushi som kan var en av västsveriges bästa sushiställen, men gå inte dit på tisdagar för då är det stängt och Kaffe Akademins falafel! Vill man ha en lyxig frukost- och brunchbuffé rekommenderar jag Café Viskan, men räkna med mycket folk. Är man sugen på pizza eller kebab väljer jag Pizzeria Pinocchio i slutet (eller början) av Allégatan, vid den stora Pinocchio-statyn.

Lilla Krogen – perfekt ölhak, som en kvarterskrog från förr. Trevlig stämning. Lite vad folk skulle kalla ett ”alkishak” i folkmun. Men jag gillar det. Inte så pretto – utan ett ställe där du kan ta en öl utan krångel…och utan svindyra priser.

Efter att vi testat stans bästa sushi, druckit bubbel i lånelägenheten och kollat in Melodifestivalens bidrag på Lilla Krogen drog vi vidare till Brasseriet, Bränneriet, Bryggeriet och allt vad det hette. Inget som stack ut i mängden mer än något annat. Vanliga stereotypa uteställen helt enkelt.

För livemusik bör man ha stenkoll på Pumphuset där Klubb Undergrunden håller till, även The Company som är en relativt nyöppnad restaurang i samma byggnad som Textilmuseet. Simonsland - The place to be. 

Det jag gillar allra mest med Borås är att dom satsar på konst fullt ut, vart man än befinner sig i stan kan man beundra stora väggmålningar av kända konstnärer som Carolina Falkholt och Kobra – och i nästan varje gathörn finns en uppseendeväckande skulptur. Mina favoriter är den stora kaninen vid Stadsparken MATE HUNTING av Marianne Lindberg de Geer, huvudet BODHI vid Röda Kvarn av Fredrik Wretman, HOUSE OF KNOWLEDGE av Jaume Plensa, ALFRED NOBEL av Kobra och OPHELIA av Natalia Rak. Det finns alltid något nytt att upptäcka tack vare No Limit´s brinnande engagemang för konsten! Konst ska inte vara inlåst i gallerier – konst ska vara lättillgängligt för alla. Heja streetart!

 

Läs mer om Staden som galleri och No Limit

 

Måste också slå ett slag för min arbetsplats – Regionteater Väst - som gör mycket för det levande kulturlivet i Borås, förutom att vi gör scenkonst tillgängligt för barn och unga så har vi också flera gästspel varje säsong samt event på Dansens Dag, samarbeten med Textile Fashion Center och arrangerar Experimental Battle – där vem som helst kan ställa upp och tävla i valfri dansstil. Här kan du se Borås Tidnings reportage (filmklipp) från helgens event som jag var med och arrangerade.

 

 
#1 - - Dixi Wonderland:

Vilka fina väggmålningar! Betydligt finare än dom som vi har här där jag bor :P

#2 - - Jannike Hempel :

Toppenbra inlägg! 😍

Till top