ART & THE CITY: VIENNA

.WORLD BY TINA, .WORLD BY TINA: ART & THE CITY, .WORLD BY TINA: CITY LIFE, .WORLD BY TINA: EUROPE / art & the city, art and the city, gatukonst, street art vienna / Permalink / 2
Wien är så mycket mer än vackra gamla pråliga byggnader i vitt - som kanske för många är första tanken när man tänker på staden - men streetarten finns överallt, i varenda skrymsle och vrå. Kanske allra mest längst med floderna och alla dess uteserveringar och promenadstråk. Visserligen inte lika mycket som i Berlin, men inte långt ifrån. Däremot är det inte så mycket stora väggmålningar av ”erkända” (aka dom som får betalt) graffitikonstnärer. Eller det är den uppfattning jag fått under mina två vistelser i staden. Jag kan ha fel. 
 
Till något helt annat, graffiti är helt klart mitt svåraste ord. Hur var det nu, två "t" eller två "f". Varje gång jag skriver det måste jag googla stavningen haha. 
 
Min största konstresemålsdröm är just nu att fota gatukonst i Bogota/Colombia, vad jag sett på bilder så ska det finnas sjukt grymma målningar där. Släpp ut konsten - det är mitt motto! Brukar ni fota gatukonst när ni är ute på vift?
 
 
WORLD BY TINA TIPSAR: 
 
BARCA STREET ART - Grym utomhuskonst i Barcelona: http://worldbytina.se/2015/april/barca-street-art.html
THIS IS BORÅS - Sveriges bästa gatukonststad: http://worldbytina.se/2018/february/this-is-boras.html
BLUE ORANGE - Sveriges coolaste stationshus: http://worldbytina.se/2012/may/theblueorange.html
 
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Wow, så häftigt!

#2 - - Marias Memoarer:

Det är så roligt med street art-hunt! Fick upp ögonen för det i Australien där jag hittade fin street art i flera städer. Men det är speciellt Melbourne som gäller om man är ute efter graffiti/gatukonst :)

Till top